Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η "Μέδουσα" πλησιάζει κι απειλεί! Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καλοκαίρι; Winter is coming. Όχι μόνο γιατί αρχίζει το Game of Thrones αλλά γιατί έτσι… αποφάσισε η «Μέδουσα», όπως ονομάζεται – σύμφωνα με το northmeteo.gr- το φαινόμενο που θα πλήξει τις επόμενες ώρες τη χώρα και θα μετατρέψει τον Ιούνιο σε… χειμώνα!
Από την Παρασκευή η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει ότι ο καιρός θα αρχίσει να "χαλάει" από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά του τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου τα φαινόμενα θα φέρουν… πολύ νερό.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Το διάλειμμα» αρχίζει τις προβολές του για 11η χρονιά


Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι... μες τα θερινά τα σινεμά... με μοσχοβολιά από αγιόκλημα και γιασεμί... νύχτες μαγικές... νοσταλγικές!!! Πρώτα καρδιοχτύπια, αθώα φιλιά, τρυφερές αγκαλιές, με πασατέμπο, ποπ κορν, τσιπς και αναψυκτικό...Ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του Δερβενίου, “Το διάλειμμα από σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου 2017, και για ενάμιση περίπου μήνα, θα είναι και πάλι κοντά μας για 11η συνεχή χρονιά , όπου θα μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθήσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του
Το διάλειμμα” αρχίζει για ενδέκατη χρονιά με πρωτοβουλία της Δημοτικής

'Έκτακτο: Πέντε σεισμικές μέσα σε 2 ώρες στον Δυτικό Κορινθιακό ανησήχησαν Αιγιαλεία και Κορινθία

Σεισμός 4 Ρίχτερ στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο
Όχι ένας αλλά πέντε σείσμοι ταρακούνησαν το Αίγιο και τις γύρω περιοχές τα ξημερώματα του Σαββάτου (15.07.2017). Μάλιστα οι τέσεερις από αυτούς έγιναν μέσα σε 20 λεπτά. 
Η πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 04:25 τα ξημερώματα και έγινε αισθητός στο Αίγιο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, έξι χιλιόμετρα βορειανατολικά από τις Καμάρες Αιγιαλείας. 
Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών ακολούθησαν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,4 3,5 και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα. Ακόμη ένας σεισμός ταρακούνησε τους κατοίκους στις 06:05. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η νέα δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τα Σελιανίτικα της Αιγιαλείας.