Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Μεγάλα εμπόδια στην εξαγωγή ελληνικών προϊόντων - ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο


ΘΕΜΑ: Μεγάλα εμπόδια στην εξαγωγή ελληνικών προϊόντων
 
Παρά την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων, τα προβλήματα με την εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων συνεχίζονται, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Το 2017 στην Ελλάδα οι μηχανικοί στήνονται σε ουρές κάθε μήνα για ασφαλιστική ενημερότητα - Παρέμβαση ΤΕΕ με επιστολή Στασινού

-       Στασινός: δεν υπάρχει τσίπα και φιλότιμο; Γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι αν θελήσει να βγάλει ασφαλιστική ενημερότητα πρέπει να σταθεί στην ουρά επί ώρες μαζί με εκατοντάδες μηχανικούς;

Παρέμβαση για την αδιανόητη ταλαιπωρία που υφίστανται οι διπλωματούχοι μηχανικοί από τον ΕΦΚΑ έκανε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Έφη Αχτσιόγλου και Τάσο Πετρόπουλο, μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.

Στην επιστολή καταγγέλλεται ότι λόγω αδυναμίας των υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ δημιουργούνται τριτοκοσμικές εικόνες και οι μηχανικοί υφίστανται πολύωρη ταλαιπωρία καθημερινά προκειμένου να εκδίδουν κάθε μήνα βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά:

Δυο χρόνια από την «Σικελική Εκστρατεία» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστό, σήμερα έχουμε 6 Ιουλίου. Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, βρισκόμασταν στην επομένη εκείνου του γελοίου «δημοψηφίσματος», είχαν ήδη επιβληθεί οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, η χώρα βρισκόταν στην άκρη του γκρεμού με το ένα πόδι στο κενό και οι κυβερνητικοί πανηγύριζαν για το «περήφανο Όχι», λίγο πριν το κάνουν «Ναι» και υπογράψουν τη μνημονιάρα τους.
Πρόκειται για μια αποφράδα ημέρα, τις συνέπειες της οποίας υφίσταται ακόμη η χώρα, με κλειστές τράπεζες, πτώση σε όλους τους δείκτες της οικονομίας και νέα σκληρά προγράμματα που φθάνουν ως το 2060.
Είναι η μέρα που –αποβραδίς – στήνονταν χοροί και πανηγύρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Συνοδεύθηκε δε από σειρά ανόητων δηλώσεων:

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 157658/995/16.06.2017(ΑΔΑ: 7ΗΙ77Λ1-ΖΞΙ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην εκπομπή του Alpha «Αυτοψία» και στον Αντώνη Σρόιτερ «Πήγα στη φυλακή επειδή διώχθηκα πολιτικά από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη»

«Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν.»
«Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας» επισημαίνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Alpha «Αυτοψία» και στον Αντώνη Σρόιτερ.
«Δεν υπάρχει παγκόσμια ή διεθνής συνωμοσία αλλά εχθρικές ενέργειες κατά της Ελλάδας. Ούτε το δάχτυλο έβαλα στο μέλι, ούτε δωροδοκήθηκα» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη στις 23:45.

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Α. Χαρίτση, χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τρία  έργα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου συνολικού ύψους 339.300€. Η Συλλογική Απόφαση Ένταξης  (ΣΑΕ  - 091), με φορέα το Υπουργείο Υγείας δημοσιεύεται σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Συγκεκριμένα, μετά από σχετικές ενέργειες-αιτήματα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κορίνθου προς το Υπουργείο Υγείας: