Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Τα "βρόντηξε" ο Θύμιος Λυμπερόπουλος: « Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι...Κατεβαίνουμε από το "τρένο της Χαλιμάς", που τρέχει στις ίδιες ράγες που έτρεξε και το ΠΑΣΟΚ . Συνένοχοι σε αυτό το ιδεολογικό έγκλημα δεν θα γίνουμε. Το μουτζούρωμα της ιδεολογικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

ΝΔ: Η “Δράση” έφερε αντίδραση! Αποχώρησε πρώην βουλευτής - “Φωνές” Λυμπερόπουλου
Σκληρή κριτική άσκησε  ο Κορίνθιος πρόεδρος της ΔΑΚΜΜΕ ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε ανοικτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τίτλο "Η ΔΑΚΜΜΕ ταξί δεν ανεβαίνει στο τραίνο του νεοφιλελευθερισμού".
Στην επιστολή, που όπως διευκρινίζεται συντάχθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ, και υπογράφει ο πρόεδρός της, ασκείται συνολικότερη κριτική στις «νεοφιλελεύθερες επιλογές» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ολυμπιακός αλάνθαστος κι εγωιστής διέλυσε την Μπασκόνια με 92 - 62

Ο Ολυμπιακός αλάνθαστος κι εγωιστής διέλυσε την Μπασκόνια
Με ανελέητο εγωισμό μπήκε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ. Ηθελε να δείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που έχασε από τον Παo στον ημιτελικό του Κυπέλλου και τα κατάφερε. Διέλυσε την... δύσμοιρη Μπασκόνια που έτυχε να βρεθεί στον δρόμο του τη στιγμή που έβγαζε αντίδραση και μάλιστα αλάνθαστη. Την ισοπέδωσε με 92-62.
Οι... κάποιοι πόντοι της Μπασκόνια στον αγώνα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ήταν παρούσα. Διότι όποιος σχολιάσει ότι ήταν άφαντη δεν θα έχει και πολύ

Η πρώτη προεδρική ομιλία Τραμπ: Θα κάνουμε ξανά την Αμερική ισχυρή και σπουδαία [βίντεο]

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, τόνισε ότι οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, προς όφελος όλων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».
Ο Τραμπ τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσιγκτον. Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν.
Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τώρα με το νέο όραμά του, η Αμερική θα είναι πρώτη.
«Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι» είπε.
Δείτε την ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ:

Το τέλος μιας εποχής, το ξεκίνημα μιας άλλης… Επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ


Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι και επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε εν μέσω επευφημιών από τους υποστηρικτές του και αρκετής βροχής…
Ο Τραμπ στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».
Κατόπιν δήλωσε: «Εμείς, οι πολίτες της Αμερικής ενώνουμε πλέον τις δυνάμεις μας σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια να ξαναχτίσουμε από την αρχή την χώρα μας και να την κάνουμε ξανά σπουδαία για όλους τους πολίτες. Μαζί θα καθορίσουμε την πορεία της Αμερικής και όλου του κόσμου, για τα επόμενα χρόνια».
«Πρώτα η Αμερική»

Τα τοπικά πρωταθλήματα στην Πελοπόννησο σε αριθμούς. Μάχες για τίτλο και παραμονή


Τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου  Α΄ κατηγορίας, στην Πελοπόννησο, βρίσκονται περίπου στα μισά  της διαδρομής τους.
Έτσι βγαίνουν κάποια αρχικά συμπεράσματα για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο ποδοσφαιρικό πελοποννησιακό γίγνεσθαι  και για τις ομάδες εκείνες που έχουν αρνητικές επιδόσεις , και το μέλλον τους στην Α' κατηγορία των 7 ΕΠΣ της Πελοποννήσου, για την προσεχή χρονιά, κρίνεται από τώρα , αβέβαιο ...
Συγκεκριμένα η εικόνα που έχουμε και στα 7 τοπικά  πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α΄ κατηγορίας στη Πελοπόννησο είναι η ακόλουθη:

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό Arcadia 93.8 και το Δημοσιογράφο Νίκο Γρίτση

Εμφάνιση IMG_2052.JPG
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό Arcadia 93.8 και το δημοσιογράφο κ. Νίκο Γρίτση την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017.

«Οι πολιτικές μας πρωτοβουλίες επηρεάζουν την κεντρική πολιτική σκηνή»
Εμφάνιση IMG_2059.JPGΑπαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τη συμμετοχή του στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «μας παρακολουθεί ιδιαίτερα η κεντρική πολιτική σκηνή και πολύ συχνά αναφέρονται στις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Πελοπόννησος να έχει καθιερώσει ένα υψηλό πολιτικό προφίλ και να διατυπώνει σύγχρονο αποφασιστικό πολιτικό λόγο σε αντίθεση με τις φοβικές φωνές που χρησιμοποιεί η κεντρική πολιτική σκηνή ως άλλοθι στις αδυναμίες της».

Επικίνδυνο το χρόνιο στρες


Tα συναισθήματα μετά την απόλυση

gotfiredromanou.jpg
Τι γίνεται με τους ανθρώπους που χάνουν την δουλειά τους; Τι νιώθουν και πώς βιώνουν τη νέα πραγματικότητα στη ζωή τους; Μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που απολύονται από την εργασία του διέρχονται από τα πέντε στάδια της απώλειας, όπως αυτά έχουν αναγνωριστεί και ονομαστεί από την Dr Elisabeth Kübler-Ross.

Διαβάστε περισσότερα 

Επικίνδυνο το χρόνιο στρες

chronicstressromanou.jpg
«Το σύστημα του stress, είναι ένα σύστημα συναγερμού το οποίο είναι φτιαγμένο για να αντιμετωπίζει οξύ και βραχυπρόθεσμο stress, που διαρκεί ώρες ή, το πολύ, μέρες. Όταν η κατάσταση stress αρχίζει και διαρκεί εβδομάδες έως χρόνια, τότε επηρεάζει και τον εγκέφαλο και το σώμα. Όταν δηλαδή, το stress μετατρέπεται από οξύ σε χρόνιο, τότε κυρίως γίνεται νοσογόνο» ανέφερε ο

Ειδήσεις από το ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Την επόμενη εβδομάδα οι εγγραφές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εγγραφές των ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής εργασίας  ...

Δράση και Αντίδραση

 Για να τιμηθεί μάλλον η επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μεταξύ των 45 ονομάτων που θα στελεχώσουν...

Σγουρός σε Περιφέρεια: Η αλήθεια των αριθμών και τα Δούρου Statistics

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου κάνει λόγο για «Δούρου Statistics» απάντησε ο Γιάννης Σγουρός στην ανακοίνωση της ...

Ο Πατούλης ελπίζει στον ...Τράμπ

 Θα ακούσει σημαντικά πράγματα η παγκόσμια κοινότητα. Ελπίζουμε, κρατώντας την ανάσα, να ακούσουμε...

Ψυχρολουσία για τους συμβασιούχους -Δεν θα μονιμοποιηθούν, λέει το ΥΠΔΑ


Διαφορετική εικόνα για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων των δήμων από αυτή που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στην συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, δίνουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκαλώντας ψυχρολουσία σε χιλιάδες εργαζόμενους. «Δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι», τονίζουν χαρακηριστικά,

Τα βρόμικα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο συνεχίζονται

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. από θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να περάσει.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Κανείς δεν εχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ  περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου.
Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται απο θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής.
Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της».

Ερχεται το τέλος για «πειρατές» και «κανίβαλους» της δημοσιογραφίας!

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

   Αποτέλεσμα εικόνας για δημος λουτρακιου
     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Λουτράκι     20/1/2017
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 1013
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -

    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 25η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Αποκατάσταση ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την Μεσσηνία.

Τις συμβάσεις υλοποίησης σημαντικών έργων για την αποκατάσταση βλαβών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2017.
Πρόκειται για τα έργα «Αποκατάσταση ζημιών και καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης», «Καθαρισμό ρεμάτων, δρόμων και αποκατάσταση ζημιών από την πλημμύρα στην Τ.Κ. Βασιλικού του Δήμου Οιχαλίας», «Καθαρισμό ρεμάτων Λυγεριά και Κάμπου στην Τ.Κ. Πηδήματος λόγω υπερχείλισης», «Καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων από φερτές ύλες καθώς και τον καθαρισμό δρόμων στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου του Δήμου Οιχαλίας», «Καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων από Ασπρόχωμα έως το αεροδρόμιο επί της Εθνικής Οδού, καθαρισμό εντός του αεροδρομίου της αποστραγγιστικής τάφρου της Λιγδούς» και «Καθαρισμό τμήματος της αποστραγγιστικής τάφρου Λιγδου και της ευρύτερης περιοχής ΓΟΕΒ Παμίσου δυτικά της Λιγδού (περιοχή Μακαρία και Μεσσήνη)»

Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – 3 νεκροί 20 τραυματίες σε κεντρικό σημείο της Μελβούρνης στην Αυστραλία

Αυστραλία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς – 3 νεκροί 20 τραυματίες
Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα είκοσι έχουν τραυματιστεί μετά την πτώση οχήματος πάνω σε πλήθος ανθρώπων στη Μελβούρνη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του, πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη.Το περιστατικό δε σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί.

ΟΑΕΔ: Δημιουργία 61.791 θέσεων μέχρι τον Απρίλιο μέσω έξι προγραμμάτων


Έξι νέα προγράμματα που θα δημιουργήσουν 61.791 θέσεις εργασίας, έχει εκπονήσει και αναμένεται να υλοποίησει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας. Τα προγράμματα θα απευθύνονται σε ανέργους πολλών ηλικιακών ομάδων με κεντρικό στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗ ΔΕΗ: Για να χτίσετε το αφορολόγητο

Rhythmiseis_DEH_EYDAP
Τους τρόπους που μπορεί ένας πολίτης να πληρώσει το ρεύμα ώστε να εξασφαλίσει το αφορολόγητο ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ οι τρόποι πληρωμής που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, είναι διαθέσιμοι από την εταιρεία και συγκεκριμένα μπορούν να γίνουν πληρωμές με:

Μεγάλες και αθεράπευτες οι πληγές στο Βόρειο Αιγαίο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για καταστροφολογία. Πρόκειται για την πιο σκληρή πραγματικότητα.
Πέρασε, όμως, κι’ αυτό στα ψιλά – προφανώς στο πλαίσιο του γνωστού αυτόματου προπαγανδιστικού μηχανισμού βάσει του οποίου πρέπει να δημοσιοποιείται μόνο το «δέον να δημοσιοποιείται».
Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που μόλις δημοσιοποιήθηκε, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου βιώνουν την μεγαλύτερη τουριστική κρίση στη σύγχρονη ιστορία τους, λόγω των υψηλών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Δεν χρειαζόταν, βέβαια, η έρευνα για να φανταστεί κανείς τι συμβαίνει. Όλοι το βλέπουμε. Σε όλους μας φθάνουν οι εικόνες χάους και εγκλωβισμού τεράστιου για τα δεδομένα των νησιών πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤ. 2015: ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ (ΦΥΣΙΚΑ) ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ

mitsotakis-skylakakhs.jpg

Είναι η εποχή (Σεπτέμβριος 2015) που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως Πρόεδρος της ΝΔ ξανασυσπειρώνει την κεντροδεξιά παράταξη και οδηγεί το κόμμα του στις εθνικές εκλογές.

Θυμίζουμε πως η ΝΔ μόλις είχε βγει από τη χειρότερη περίοδό της, κατέγραφε ποσοστά του 14% μετά την τραγική διαχείριση του δημοψηφίσματος από τον Αντώνη Σαμαρά, όπου ο λαός ψήφισε ΟΧΙ στον Σαμαρά και ΝΑΙ στον Τσίπρα.
Εκείνη την προεκλογική περίοδο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και αρχίζει να φαίνεται πως κάτι δυναμικό και ελπιδοφόρο συμβαίνει. Απλοί άνθρωποι που είχαν αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, άρχισαν να επιστρέφουν στο «σπίτι» τους. Το σπίτι τους με τον πυρσό!