Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αντίο με ψηλά το κεφάλι για την Ελλάδα! - Δεν προκρίθηκε αλλά χειροκροτήθηκε η Εθνική

 Ελλάδα – Κροατία: «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι! Στο Μουντιάλ η «Χρβάτσκα» | Newsit.gr
Αντίο με ψηλά το κεφάλι για την Ελλάδα!
Η εθνική μας ήταν ξανά ΟΜΑΔΑ, δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Ζάγκρεμπ και το πάλεψε όσο μπορούσε. Ωστόσο, έμεινε στο 0-0 με την Κροατία και σε συνδυασμό με την ήττα της στο πρώτο ματς με 4-1, έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Θετικότατη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο από την «γαλανόλευκη», ωστόσο της έλειψε το γκολ που δεν την έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Δεν πήρε ρίσκα η Κροατία, που έπαιξε ξεκάθαρα με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας προίκα το σκορ του πρώτου αγώνα.

Φοβερή εμφάνιση από Μανωλά και Σωκράτη, φάνηκε πόσο έλειψε ο πρώτος από το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ. Εξαιρετικός για ακόμη μια φορά ο Ζέκα που… κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, θετικοί και οι Ρέτσος, Τοροσίδης.
Χάρμα οφθαλμών ο Πέρισιτς από την Κροατία που λίγο έλειψε στο 43ο λεπτό να σκοράρει με τρομερό μακρινό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Καρνέζη. Πολύ καλό παιχνίδι και από τους Μόντριτς, Μπρόζοβιτς που «έλυναν και έδεναν» στο κέντρο, δεν τους ακολούθησε σε απόδοση ο Ράκιτιτς που ήταν αρνητικός.
Με διάθεση να πιέσει ψηλά, να μην δώσει χώρο στους αντιπάλους και να ψάξει το γρήγορο γκολ μπήκε η Ελλάδα στο παιχνίδι. Η «γαλανόλευκη» είχε τον έλεγχο, δεν επέτρεπε στην Κροατία να κυκλοφορήσει την μπάλα και την είχε στο δικό της μισό. Και λίγο έλειψε στο 4’ να δημιουργηθούν καλές προϋποθέσεις για να φτιάξει μια ευκαιρία η Ελλάδα αλλά στο κλέψιμο του Ζέκα πάνω στον Στρίνιτς υποδείχθηκε λανθασμένα φάουλ για χέρι. Η πρώτη τελική, πάντως, για τους παίκτες του Σκίμπε δεν άργησε να έρθει. Ήταν το 13ο λεπτό όταν ο Μπακασέτας βρήκε τον χώρο και έκανε το σουτ από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα δε, η εθνική μας άγγιξε το γκολ.
Μετά από εξαιρετικό τάκλιν του Λάζαρου που έκοψε την αντεπίθεση των Κροατών, ο Τζιόλης σήκωσε την μπάλα για τον Τοροσίδη, ο οποίος έστρωσε με το στήθος στον επερχόμενο Σωκράτη. Ο στόπερ της Ντόρτμουντ, όμως, στάθηκε άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας. Η Ελλάδα ήταν ανώτερη, οι παίκτες της είχαν καθαρό μυαλό αλλά το… έχασαν στη συνέχεια. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο Μπιορν Κάιπερς, ο οποίος με τα συνεχόμενα και υπερβολικά φάουλ που καταλόγιζε υπέρ των φιλοξενούμενων, εκνεύριζε τους Έλληνες διεθνείς.
Ο Ρέτσος τα πήγαινε περίφημα με τον Μάντζουκιτς, ο Μανωλάς είχε… σβήσει τον Κάλινιτς και φάνηκε πόσο έλειψε στο Ζάγρεμπ και η μόνη πηγή κινδύνου για τους Κροάτες ήταν ο Πέρισιτς. Ο μεσοεπιθετικός της Ίντερ ήταν χάρμα οφθαλμών και αυτός που έφτιαξε τις δύο ευκαιρίες της ομάδας του. Στο 28’, με ωραία προσποίηση έριξε στο έδαφος τον Τοροσίδη και στη συνέχεια σούταρε άουτ και ένα τέταρτο αργότερα, λίγο έλειψε να παγώσει το «Γ. Καραϊσκάκης» με μια φοβερή έμπνευση. Αφού, λοιπόν, έγινε κάτοχος της μπάλας ανάμεσα στον άξονα και την περιοχή, εξαπέλυσε μια «οβίδα» η οποία για καλή τύχη των Ελλήνων (και κακή τύχη του ίδιου), σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας!
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς,  Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (58′ Γιαννιώτας), Μπακασέτας (58′ Φορτούνης), Μήτρογλου (78′ Πέλκας).
ΚΡΟΑΤΙΑ:  Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (91′ Μίτροβιτς) , Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς (86′ Ρέμπιτς), Κάλινιτς (78′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

Οι 28 ομάδες που βρίσκονται ήδη στο Μουντιάλ

1. Ρωσία (διοργανώτρια) 2. Βραζιλία 3. Ιράν 4. Ιαπωνία 5. Μεξικό 6. Βέλγιο 7. Νότιος Κορέα 8. Σαουδική Αραβία 9. Γερμανία 10. Αγγλία 11. Ισπανία 12. Νιγηρία 13. Κόστα Ρίκα 14. Πολωνία 15. Αίγυπτος 16. Ισλανδία 17. Σερβία 18. Πορτογαλία 19. Γαλλία 20. Ουρουγουάη 21. Αργεντινή 22. Κολομβία 23. Παναμάς 24. Σενεγάλη 25. Μαρόκο 26. Τυνησία 27. Ελβετία 28. Κροατία