Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση στο Κανάλι της Βουλής

Εμφάνιση IMG_2017_10_24_075.jpg 
Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων και της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπέγραψαν, σε ειδική τελετή την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις.
Με βάση το σύμφωνο, το Κανάλι της Βουλής θα εμπλουτιστεί με πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.
Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο Υφυπουργός Παιδείας τόνισαν την αξία της δημιουργίας μιας σταθερής ζώνης στο Κανάλι της Βουλής, όπου θα προβάλλονται εκπαιδευτικά θέματα και νεανικές δραστηριότητες τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από την Ομογένεια, προκειμένου η νέα γενιά να ενημερώνεται απρόσκοπτα για ό,τι συμβαίνει στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το κοινοβούλιο στον εκπαιδευτικό τομέα: «Έχουν ήδη γίνει παρόμοιες ενέργειες και από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής που αναδεικνύουν τις δημιουργικές εστίες σε όλη την Ελλάδα. Θέλω να πω ότι γίνεται μια τέτοια προσπάθεια, δικτύωσης εκ παραλλήλου και σε σχέση με το δίκτυο βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας.»
Με την ευκαιρία, ο κ. Βούτσης εστίασε στη συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα, στο πρόγραμμα χορηγιών της Βουλής προς τα σχολεία όπου φοιτούν προσφυγόπουλα. «Στη μνήμη του Γιάννη Παντή, να πω ότι είναι η δεύτερη χρονιά φέτος που η Βουλή θα συμβάλει με ένα σημαντικό ποσό, ως χορηγία, για τα σχολεία στις Περιφέρειες που έχουν διπλή εκπαιδευτική διαδικασία για τα νέα προσφυγόπουλα. Ήταν μια διαδικασία που την είχε ξεκινήσει ο Γιάννης Παντής, είχαν παρακαλέσει, όταν ξεκίνησε το ζήτημα, να βοηθήσουμε όλοι μας για να μπορέσει να συμβεί αυτό, και μάλιστα σε άλλα ωράρια, αντιλαμβάνεστε τη σήμαινε αυτό για τα έξοδα θέρμανσης του σχολείου, του συλλόγους γονέων κ.λπ.» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης