Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Σήμερα η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην κρητική γη – Κοσμοσυρροή στο τελευταίο αντίο

 http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/mitsotakis-1000-1.jpg
Η Κρήτη θρηνεί, η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα το μεσημέρι τον ηγέτη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η οικογένειά του, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι συντοπίτες που τον αγάπησαν και τους αγάπησε θα ενώσουν συγκίνηση και δάκρυα και θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον πρώην πρωθυπουργό που θα ταφεί δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2012.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού έφτασε χθες το απόγευμα με C130 στα Χανιά και τον υποδέχθηκαν Βρακοφόροι της Κρήτης, μέλη του Ομίλου που στο παρελθόν είχαν μεταφέρει τις σορούς των Βενιζέλων.

Οι στιγμές γεμάτες συγκίνηση. Τέσσερις μαυροφορεμένες γυναίκες με λουλούδια στα χέρια και άνδρες ντυμένη με τις παραδοσιακές πένθιμες φορεσιές των Σφακίων, συνόδευσαν το φέρετρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εκκλησία, που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο όπου έκανε τα πρώτα του βήματα.

«Αθάνατος» ήταν η λέξη που ακούστηκε και χειροκροτήματα συνόδευσαν την είσοδο της σορού στο χώρο του Ναού.
Η σορός έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα μέσα από παρατεταμένα χειροκροτήματα και πλήθος κόσμου, που όσο περνούσε η ώρα η προσέλευση μεγάλωνε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα, η Κατερίνα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντα εκεί για το τελευταίο αντίο στον πατέρα τους. Μαζί τους εγγόνια και δισέγγονα και φυσικά ο πιστός του Μανούσος Γρυλάκης. 

Ολονυχτία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Η Κρήτη τον αποχαιρετά [pics, vids]Ακολούθησε αγρυπνία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα συνεχιστεί έως τις 13:30. Ακολούθως, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας.και στις 15:00 η ταφή στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, δίπλα στην αγαπημένη του σύντροφο, Μαρίκα.


Μεγάλες ήταν η συγκίνηση και η προσέλευση του κόσμου αυτές τις μέρες τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στην οδό Αραβαντινού.
Πάνω από 3.000 πολίτες όλων των ηλικιών έχουν επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο για να γράψουν μηνύματα στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού. Την ίδια ώρα, περίπου αντίστοιχος αριθμός πολιτών έχει επισκεφθεί το γραφείο του εκλιπόντος στην οδό Αραβαντινού, όπου επίσης υπάρχει ανοιχτό βιβλίο συλλυπητηρίων