Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος για το μέλλον της Ε.Ε. φιλοξενεί η Βουλή των Ελλήνων

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
                                                                                       Αθήνα,  1 Ιουνίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λευκή Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας (ΟΚΕ), προκειμένου να ακούσει τις θέσεις της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τα πέντε σενάρια για τη μελλοντική ανάπτυξη της Ευρώπης, όπως περιγράφονται στη Λευκή Βίβλο για το Μέλλον της Ευρώπης.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, αύριο Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017, από τις 09:30 έως τις 14:30.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ειδικοί επιστήμονες, διπλωμάτες, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, μέλη της ΕΟΚΕ και της ΟΚΕ θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
·        Λευκή Βίβλος και προκλήσεις της Ε.Ε.
·        Προβολή και επικοινωνία της Ε.Ε. και τομείς πολιτικής.
·        Κοινωνία των πολιτών και μελλοντική πορεία της Ε.Ε.
Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ενώ θα χαιρετίσουν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ κ. Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ κ. Γιώργος Ντάσης, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης και εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κ.Κ.Ε., Το Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων.