Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Παραλίες στην Πελοπόννησο για ... "φίλημα"...


Ο Ιούνιος έχει μπει και πολλοί θα πάμε να κάνουμε ασκήσεις… «αραχτικής» στις παραλίες. Ωραίες παραλίες, έχει  η Πελοπόννησος και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 6 από αυτές.
Ξεκινάμε… την περιήγησή μας από την παραλία της Κουρούτας , η οποία κατέχει περίοπτη θέση στις παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου.

kourouta-1300 Παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που… θα ζήλευαν ακόμα και τα νησιά!
Η παραλία Κουρούτας βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Ηλείας, την Αμαλιάδα.  Εκτός από την πεντακάθαρη θάλασσα η οποία κάθε χρόνο βραβεύεται με τη γαλάζια Σημαία, προσφέρει στον επισκέπτη πλειάδα επιλογών για τη διαμονή και τη διασκέδασή του.
zaxaro-1300 Παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που… θα ζήλευαν ακόμα και τα νησιά!
Συνεχίζοντας το ταξίδι μας προς νότο , 40 χιλιόμετρα μετά τον Πύργο συναντάμε την παραλία του Θολού Ζαχάρως. Η παραλία είναι, ουσιαστικά, η αρχή της απέραντης φαντασμαγορικής αμμουδιάς που οι Αθηναίοι λέμε «Καϊάφα» και οι Πελοποννήσιοι «παραλία του Πύργου», και η οποία εκτείνεται σε μήκος πενήντα χιλιομέτρων. Απαλή, χρυσαφένια αμμουδιά, αμμόλοφοι με λευκά κρινάκια, τιρκουάζ ιόνια νερά κι ένα υπέροχο πευκοδάσος, τραυματισμένο από τις φωτιές του 2007, το οποίο διασχίζουν οι γραμμές του εγκαταλελειμμένου πια σιδηροδρόμου.
Καταλύματα και ταβερνάκια στη Ζαχάρω, στον Κακόβατο, Κ. Ταξιάρχες, Θολό και Γιαννιτσοχώρι.
Περνώντας το ποτάμι της Νέδας , από την Ηλεία , μπήκαμε στη Μεσσηνία όπου συναντάμε  την παραλία της Ελαίας. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, στον δρόμο προς Πύργο. Χρυσαφένια άμμος, ιόνια νερά να τα πιεις στο ποτήρι, κυματάκι τον Αύγουστο για τους λάτρεις του είδους, και άφθονη σκιά από το πευκοδάσος  του Αγιαννάκη, δίπλα στην παραλία της Ελαίας, φτάνει… σχεδόν εκεί που σκάει το κύμα, και ενδείκνυται για πεζοπορίες και ποδηλατάδες κάτω από τη σκιά των μυρωδάτων πεύκων. Μια κλασσική πανέμορφη παραλία συνεχόμενη της Ηλείας δηλαδή. Καταλύματα και ταβερνάκια Καλό Νερό και Κυπαρισσία.
voidokilia-1300 Παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που… θα ζήλευαν ακόμα και τα νησιά!Το ταξίδι μας συνεχίζεται νότια της Κυπαρισσίας όπου πριν φτάσουμε στην Πύλο, συναντάμε ίσως την ομορφότερη παραλία στην Ελλάδα, την ΒοϊδοκοιλιάΤο τέλειο ημικυκλικό της σχήμα, τα διάφανα, ανοιχτογάλαζα νερά της και η σχεδόν λευκή άμμος που τα περιβάλλει αρκούν για να την περιλάβουμε σε μια από τις καλύτερες ηπειρωτικές παραλίες, αν και εύκολα «πατάει» και αρκετές νησιώτικες. Τα δύο λοφάκια που την αγκαλιάζουν συνεισφέρουν το πράσινο, αλλά και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που μας προκαλεί να τα σκαρφαλώσουμε την ώρα που ο ήλιος πέφτει: στο νότιο βρίσκεται το Παλιόκαστρο, βυζαντινό κάστρο της Πύλου, ενώ στο βόρειο ο μυκηναϊκός θολωτός τάφος του Θρασυμήδη.

pori-1300 Παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που… θα ζήλευαν ακόμα και τα νησιά!Από τη Μεσσηνία το ταξίδι μας συνεχίζεται στη Λακωνία , όπου εδώ ξεχωρίζουμε, ανάμεσα στις τόσες άλλες , το Πορί κοντά στην Μονεμβασιά . Το Πορί, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές παραλίες της Πελοποννήσου, καθώς προσφέρει στον επισκέπτη την αφοπλιστική θέα της Καστροπολιτείας, αλλά και της Παλιάς Μονεμβασιάς. Με μήκος που αγγίζει τα 2 χιλιόμετρα, το Πορί είναι ιδανικός προορισμός για περπάτημα, τρέξιμο αλλά και beach volley. Στην παραλία λειτουργεί καντίνα, ενώ υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το 2013 βραβεύτηκε για πρώτη φορά με «Γαλάζια Σημαία».       
fokiano-1300 Παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που… θα ζήλευαν ακόμα και τα νησιά! Στην Αρκαδία στη Νότια Κυνουρία ένας τέλειος, ημικυκλικός κολπίσκος που κλείνει στις δύο άκρες του από τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα που καταλήγουν στη θάλασσα, χωρίς στεριά στον ορίζοντα. Υπέροχα διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά και μεγάλα άσπρα βότσαλα συμπληρώνουν την καρτποσταλική εικόνα στο Φωκιανό, μία από τις πιο «άγνωστες» στεριανές παραλίες της Ελλάδας.