Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

 http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/01/konstantinos-mitsotakis-giraioteros-politikos-igetis-1300-e1496051204971.jpg
Η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πάρα πολύ γρήγορα έκανε τον γύρο του κόσμου. 
mitsotakis-bloomberg-ena Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη [εικόνες]Το πρακτορείο Bloomberg ανάφερε: «Η οικονομική πολιτική του Μητσοτάκη περιελάμβανε περικοπές στον δημόσιο τομέα και ιδιωτικοποιήσεις, κάτι που τον έκανε αντιδημοφιλή και επέτρεψε στον σοσιαλιστή Αντρέα Παπανδρέου, που υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών και συντάξεων, να επιστρέψει στην πρωθυπουργία το 1993. Οι προσπάθειες του Μητσοτάκη να μειώσει τον δημόσιο τομέα συνεχίστηκαν τελικά με παρόμοιο
τρόπο περίπου δύο δεκαετίες αργότερα, από τον Αντώνη Σαμαρά».

reuters-konstantinos-mitsotakis Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη [εικόνες]Από την πλευρά του το Reuters σε τηλεγράφημά του τονίζει: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μία πολιτική καριέρα που διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδος από το 1990 έως το 1993. Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1918 στην Κρήτη, ο Μητσοτάκης εξελέγη για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο σε ηλικία 28 ετών ως μέλος ενός φιλελεύθερου κόμματος. Με πτυχίο Νομικής και Οικονομικών, κατείχε αρκετές υπουργικές θέσεις πριν γίνει ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας το 1984.  Πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο Μητσοτάκης αποχώρησε από το κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 2004, αλλά παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο γιος του, Κυριάκος, είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης».

zeit-konstantinos-mitsotakis Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη [εικόνες]Η γερμανική εφημερίδα  «Die Zeit» έγραψε: «Γεννήθηκε το 1918 και επί περίπου 60 χρόνια ήταν εν ενεργεία πολιτικός πριν από την αποχώρησή του το 2004. Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του στην πρωθυπουργία, σταθεροποίησε την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Ο γιος του Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σήμερα επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης. Η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και δήμαρχος Αθηνών».

O πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 98 ετών, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro«. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως είχε αποσυρθεί από την πολιτική το 2004. «Διετέλεσε  πρωθυπουργός από το 1990 έως το 1993», προσθέτει η γαλλική εφημερίδα.

figaro-konstantinos-mitsotakis Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη [εικόνες]Η  «La Province» τόνισε: «Θάνατος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ήταν ο βασικός αντίπαλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Κ. Μητσοτάκης προερχόταν από μία ισχυρή κρητική οικογένεια», προσθέτει η εφημερίδα. «Δύο από τα τέσσερα παιδιά του έχουν ακολουθήσει τα βήματά του στην πολιτική. Ο γιος του Κυριάκος πήρε τα ηνία του κόμματος το 2016, ενώ η κόρη του, Ντόρα διετέλεσε δήμαρχος Αθηνών και υπουργός Εξωτερικών».