Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Προκρίθηκαν στους «8» του Κυπέλλου ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ατρόμητος, Πλατανιάς

Πανηγυρικά ΠΑΟ και ΑΕΚ, εύκολα ο Ατρόμητος, στην παράταση ο Πλατανιάς
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο η ΑΕΚ διέλυσε με 6-0 τον Λεβαδειακό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Με τα γκολ των Μπακασέτα (21΄), Αραούχο (28΄,60΄), Βάργκας (68΄), Κολοβέτσιου (79΄) και Γαλανόπουλου (84΄) η Ένωση
πιστοποίησε την ανοδική της πορεία μετά την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ και με το ευρύ σκορ (είχε νικήσει και στο πρώτο ματς με 1-0) πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά.


Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, νίκησε 4-0 στα Περιβόλια Χανίων τον Κισσαμικό. Σκόρερ οι Κλωναρίδης στο 42΄, Χατζηγιοβάνης στο 57΄, Πίσπας στο 78΄ και Μπουμάλ στο 79΄.Ο πρώτος αγώνας στη Λεωφόρο είχε λήξει 3-0 υπέρ των «πράσινων», οι οποίοι προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 7-0 και θα αντιμετωπίσουν στους «8» τον Αστέρα Τρίπολης.

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ (18', 44') τον Αμπιόλα Ντάουντα, που είχε πετύχει και τα δύο γκολ της ομάδας του στο πρώτο ματς (2-2), ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τη Λαμία στο γήπεδο του Περιστερίου, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Άρης.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Πλατανιάς εξασφάλισε την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» που έγινε στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επιβλήθηκε με 2-1 στη διαδικασία της παράτασης αποτέλεσμα που την έστειλε στους «8» της διοργάνωσης μετά το υπέρ τους 1-0 στα Περιβόλια.
Αν και με 10 παίκτες από το 65΄(αποβλήθηκε ο Μπέριος) οι γηπεδούχοι με το γκολ του Ζάιρο στο 84΄ έστειλαν το ματς στην παράταση, όπου με πέναλτι του Γιορέντε στο 114΄ έγινε το 1-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 120΄ ο Μανούσος. Στην φάση των «8» ο Πλατανιάς θα αντιμετωπίσει την  ΑΕΚ