Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

"ΜΠΑΜ" στο Κύπελλο Κορινθίας , Ο Πανκαμαριακός "πέταξε" από το Κύπελλο τον Πέλοπα Κιάτου και το το Κρυονέρι τον Ηρακλή Λεχαίου

Στα πλαίσια του Κυπέλλου Κορινθίας ( β΄ φάση) άλλες  4 ομάδες πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στους σημερινούς αγώνες έγιναν   μεγάλα "μπαμ" καθώς  αποκλείστηκαν , ο Πέλοπας Κιάτου , έχασε στο Ξυλόκαστρο από τον Πανκαμαριακό με 3 - 1 και ο Ηρακλής Λεχαίου στο Κρυονερι από τον Αετό Κρυονερίου ( ομάδα Γ΄ κατηγορίας) καθώς έχασε με 2 - 1 στην παράταση καθώς ο κανονικός αγώνας έληξε με το ισόπαλο 1 - 1.
Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός απέκλεισε με 2 - 0 τον Εθνικό Ξυλοκερίζης και στην Αρχαία Κόρινθο ο Αίας Κορίνθου επικράτησε με 3 - 2 του Ποσειδώνα Κυραβρύσης
Τα σημερινα αποτελέσματα
 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 1 - 1 κ. αγ. , παράταση 2 - 1
 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 3 - 1
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ 2 - 0
 ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ 3 - 2

Μέχρι στιγμής στη επόμενη (Γ΄) φάση έχουν προκριθεί οι ομάδες:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Οι επόμενοι αγώνες της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας
26/10/16 15.30
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ

2/11/16 14.30
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

8 συμβουλές για light μαγείρεμα

 logo newsletter

cookinglight.jpg 

8 συμβουλές για light μαγείρεμα


Σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους, δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε. Στις γραμμές που ακολουθούν, σας παρουσιάζουμε 8 tips μαγειρέματος που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη θρεπτική αξία των τροφών σας, χωρίς να φορτωθείτε θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα

med_tck_stogia.jpg2nd MedTech Conference: «Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία»


Με στόχο να τεθούν επί τάπητος τα καίρια ζητήματα, που αφορούν τη χρήση της ιατρικής τεχνολογίας στην Ελλάδα και να αναδείξει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα, που παρατηρούνται στην προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ,διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το 2ο MedTech Conference, με θέμα «Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε, κάνει καλό!

readingbook.jpg
Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε να βυθιζόμαστε στις σελίδες ενός καλού βιβλίου. Το διάβασμα ενός βιβλίου, πολύ ανώτερο κατά πολλούς από την παρακολούθηση μίας ταινίας, επιτρέπει στον αναγνώστη να φτιάξει μόνος του τις εικόνες, να αφήσει το μυαλό να ταξιδέψει σε τόπους μακρινούς, να ξεχάσει τις υποχρεώσεις και το στρες της καθημερινότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Μύθοι και αλήθειες για τον γάμο και την εργένικη ζωή

singlemarried.jpg
Για πολλούς η εργένικη ζωή είναι συνώνυμο της ελευθερίας, δεκάδες επιστημονικές έρευνες όμως υποστηρίζουν ότι ένας άνθρωπος χωρίς γάμο στο ενεργητικό του έχει περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει πρόωρα σε σχέση με έναν παντρεμένο. Εδώ και δεκαετίες, έρευνες επί ερευνών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο γάμος κάνει καλό στην υγεία, υποστηρίζοντας ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιοπαθειών και άλλων ασθενειών. Στις γραμμές που ακολουθούν, καταρρίπτουμε τρεις από τους πιο βασικούς μύθους για τον γάμο και την εργένικη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν το παιδί «καμπουριάζει»

kam_stogia.jpg
Κινητά, υπολογιστές, διάβασμα και μια τσάντα μεγαλύτερη από τα ίδια. Η σπονδυλική στήλη των παιδιών επιβαρύνεται καθημερινά με αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις, να δημιουργούνται προβλήματα από τη λανθασμένη στάση.Ένα από αυτά είναι και η λεγόμενη «καμπούρα».

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση συμβάσεων καθαριότητας: Αυτό είναι το τελικό κείμενο της τροπολογίας

Το τελικό κείμενο της τροπολογίας για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με αυτό, όπως εντάχθηκε ως άρθρο 16 στο ν/σ του υπουργείου Παιδείας Ελληνικο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις”:
«Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 167 του ν. 4099/2012 (Α’250) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι ισχύουσες συμβάσεις και όσες συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και 90 ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών , των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. , των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. παρατείνονται αυτοδικαίως έως και 31.12.2017 κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Στην ως άνω παράταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις που συνήφθησαν για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας η διάρκεια των οποίων δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες εντός συνολικού διαστήματος δώδεκα (12) μηνών και οι οποίες έχουν συναφθεί από 1.1.2016 και μετά».

arthro16_aftodioikisi
Όπως είχε γράψει χθες η aftodioikisi.gr, με την τροπολογία:

Νέα από τον airetos.gr




ΚΕΔΕ: Καμία συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, πριν ολοκληρωθεί ο διάλογος για τη Μεταρρύθμιση

Με μια καθοριστική απόφαση της συντριπτικής πλειονότητας των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο των θέσεων της Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού για την  ...


Καλλίρης: Αγοράζουμε με απευθείας ανάθεση κτήριο του 1917 ενώ η ποιότητα των κατοίκων υποβαθμίζεται

Δυο χρόνια μετά από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης ασκεί δημόσια κριτική στη Διοίκηση του Δήμου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο  ...

Απέρριψαν μια τροπολογία – ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας !!

Γράφει ο Χρήστος Δημητρόπουλος
Εμφάνιση dimitropoulos_nd.jpg
Ναι, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, συνέβη και αυτό ! 

Δεν έκανε δεκτή η κυβέρνηση την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας ( !!! ), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε τις προάλλες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, παραπέμποντας την επίλυση του θέματος στο ... μέλλον .

Συμμετοχή της βουλεύτριας Κορινθίας Μαρίας Θελερίτη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο, με θέμα «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους»

Εμφάνιση theleriti.jpg
Την Δευτέρα 17 και τη Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, η Μαρία Θελερίτη, βουλεύτρια ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, συμμετείχε στο διήμερο Ειδικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα, «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους» που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο.
Στην ομιλία της η κ. Μ. Θελερίτη αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστική αναδιάρθρωση του πολιτικό-διοικητικού συστήματος της χώρας με στόχο τη δημιουργία ενός δημοκρατικά διαρθρωμένου πολιτικού-διοικητικού συστήματος σε τρία επίπεδα: σε επίπεδο Κεντρικού κράτους, Περιφερειών και Δήμων. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων στο κατώτατο επίπεδο και όσο το δυνατόν εγγύτερα στους πολίτες, καθώς και σε διαστάσεις της ενδοπεριφερειακής και ενδοδημοτικής αποκέντρωσης. Η ανασυγκρότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι επιπλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων και περιφερειών, με την

Ζούμε το βρόμικο «ροζ» 2008 – Στο δρόμο που χάραξε ο Θέμος

protothema-lasph-karamanlis.jpg
Θυμόμαστε με αηδία τον πόλεμο που έκανε ο Θέμος Αναστασιάδης στον Κώστα Καραμανλή και τους συνεργάτες του. Με την απειλή και τελικά τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού, ο ιδιοκτήτης της γνωστής ροζ φυλλάδας, είχε οδηγήσει αθώους ανθρώπους στην απόπειρα αυτοκτονίας, διέλυσε οικογένειες και υπολήψεις.
Ο Θέμος Αναστασιάδης ταγμένος στη μισθοφορική οργανωμένη λάσπη κατά του Κώστα Καραμανλή, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την παράδοση της Ελλάδας στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και των δανειστών. Αποτέλεσε σημαντικό κρίκο του ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου.

http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/newsmain/public/2016/03/27treno.jpg?itok=c4jBlJG_Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου, στη βάση του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την τουριστική αξιοποίησή του, βρίσκεται στο επίκεντρο του Διεθνούς Συμποσίου με τίτλο «Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη», που διοργανώνεται στη Ζυρίχη στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2016, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπείται στο Συμπόσιο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, Ευάγγελο Γιαννακούρα και Άγγελο Παπαγγελόπουλο.
Το Συμπόσιο αυτό υλοποιείται σε συνέχεια της σχετικής συμφωνίας, τον Ιούνιο του 2016, μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και του Καθηγητή Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και διακεκριμένης προσωπικότητας για τα σιδηροδρομικά δίκτυα κ. Bernd Scholl.

Να επιδείξει έμπρακτη μετάνοια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποσύροντας το νόμο Παππά!



19.10.2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να επιδείξει έμπρακτη μετάνοια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποσύροντας το νόμο Παππά!

Συμβουλεύουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει το καλό παράδειγμα του νομικού συμβούλου που είχε επιλέξει στην περίπτωση του διαγωνισμού των καναλιών και να επιδείξει «έμπρακτη μετάνοια»* αποσύροντας το νόμο Παππά και να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση για τη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και αντικειμενικού Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο να αναλάβει να διαμορφώσει ένα όντως νόμιμο, ποιοτικό και πλουραλιστικό τηλεοπτικό τοπίο.

Αύριο το στρογγυλό τραπέζι «Χτίζοντας το Μέλλον: Ο δρόμος για την ευμάρεια είναι πάντα υπό κατασκευή» που συνδιοργανώνουν ΤΕΕ, ΣΠΜΕ και ECCE

Εμφάνιση banner-ecce-spme-tee-300x200.gifΤο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 (9.30-13.00),   σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο «Χτίζοντας το Μέλλον: Ο δρόμος για την ευμάρεια είναι πάντα υπό κατασκευή» (Building the future: The road to prosperity is always under construction), στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ, 1ος  όροφος,  Νίκης 4. Το Στρογγυλό Τραπέζι «συγκαλείται», στο πλαίσιο της 64ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), που φιλοξενείται στην Αθήνα, από 20-22 Οκτωβρίου 2016.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά:

Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2016

 

Ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά
και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά
 
ΘΕΜΑ: Εικόνα διάλυσης των διπλωματικών υπηρεσιών
 
Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν δείχνουν εικόνα διάλυσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών. Πληροφορίες αναφέρουν ως αφετηρία της εσφαλμένης ενημέρωσης της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας μας στην Άγκυρα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μάλτας και Βουλευτή Κορινθίας, κ. Γιώργου Τσόγκα με τον Μελιταίο Πρέσβη κ. Joseph Cuschieri. Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, απόρροια των ήδη καλών σχέσεων μεταξύ των δύο Χωρών. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ κ. Γιώργιος Τσόγκας, καλωσόρισε τον Πρέσβη και τόνισε τους εξαιρετικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δυο χώρες ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το εφαλτήριο ώστε σε επόμενες συναντήσεις να ακουστούν οι θέσεις και των δύο Χωρών σε θέματα που τις απασχολούν και να βρεθούν δίαυλοι συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε επίσης, στο μνημόνιο διμερούς συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Μάλτα που έχει υπογραφεί από το Νοέμβριο του 2012 και με το οποίο προωθούνται θέματα διεθνή, πολιτιστικά και έρευνας ενώ τόνισε την ενδυνάμωση σχέσεων με αφορμή την πρόσφατη τριμερή συνάντηση στη Βαλέττα - με ελληνική, κυπριακή και μαλτέζικη συμμετοχή - Υπουργών Μεταφορών, Υποδομών και Ναυτιλίας των τριών χωρών. ΄ Επιπλέον ο κ. Τσόγκας αναφέρθηκε στην Μαλτέζικη κοινότητα της Κέρκυρας, η οποία συνεστήθη 2 αιώνες πριν επί βρετανικής κυριαρχίας της Μάλτας και της Κέρκυρας και ανέφερε ότι στην Κέρκυρα ότι υπάρχει Μαλτέζικη κοινότητα η οποία αριθμεί περί τα 4000 μέλη, τα οποία διατηρούν εκκλησία και σχολείο. Ως προς τους Έλληνες που ζουν στη Μάλτα, καταγράφονται αρκετά λιγότεροι, αλλά έχουν αναπτύξει κινητικότητα στο επιχειρηματικό πεδίο. Τέλος, ευχαρίστησε για την αλληλέγγυα στάση που κράτησε η Μάλτα στο ζήτημα του προσφυγικού /μεταναστευτικού και χαιρέτισε την συμβολή της στο σχέδιο επανεγκατάστασης 160.000 προσφύγων. Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Μάλτας, κ.Joseph Cuschieri ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ανέφερε ότι αν και οι ΚΟΦ δεν αποφασίζουν σε πολιτικό επίπεδο, δύνανται όμως, να επηρεάσουν πολιτικές αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΕΕ έχει πλέον αντιληφθεί ότι οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη Μάλτα και στην Ελλάδα δεν επιδιώκουν να παραμείνουν σε αυτές, αλλά να εισχωρήσουν στην Κεντρική Ευρώπη, γεγονός που ενισχύει ένα είδος συμπαράστασης ως προς το χειρισμό του θέματος της μετεγκατάστασης. Επίσης ενημέρωσε για την αυξητική τάση που καταγράφει η εγγραφή καραβιών εφοπλιστών στα νηολόγια της Μάλτας ενώ τόνισε το γεγονός της γραφειοκρατίας στη Χώρα μας το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στις επενδυτικές κινήσεις μεγάλων εταιρειών. Τέλος, ο κ. Τσόγκας ενημέρωσε τον Πρέσβη ότι ως προς το θέμα των ξένων επενδύσεων, η Κυβέρνηση προσπαθεί να άρει όλα τα εμπόδια που υφίστανται από το παρελθόν ώστε να διευκολύνει την επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η απλοποίηση της εγκατάστασης ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβερνητικής πολιτικής Ο Πρέσβης της Μάλτας, υπενθύμισε, ότι για το 1ο εξάμηνο του 2017 την Προεδρία στο Συμβούλιο ης Ε.Ε. θα έχει η Μάλτα, τονίζοντας ότι στις προτεραιότητές της θα βρεθεί το προσφυγικό ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «πολλές μικρές χώρες μαζί μπορούν να κάνουν “πολύ θόρυβο” , όπως ακριβώς και οι μεγάλες», γι αυτό και η Μάλτα προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη σαφή διάθεση των δύο πλευρών για περαιτέρω σύσφιγξη σχέσεων και με τη δέσμευση να υπάρξει μία πιο διευρυμένη συνεργασία μεταξύ των δύο Χωρών στα θέματα που ετέθησαν στη συνάντηση και που απασχολούν τα δύο Κράτη.


Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μάλτας και Βουλευτή Κορινθίας, κ. Γιώργου Τσόγκα με τον Μελιταίο Πρέσβη κ. Joseph Cuschieri. Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, απόρροια των ήδη καλών σχέσεων μεταξύ των δύο Χωρών.

Το σύνθημα ήταν πάντα «καμιά θυσία για το ευρώ»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι μόνο τα ταξίδια και οι επαφές που στην πρώτη ηρωική κυβερνητική τους περίοδο είχαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη Ρωσία.
Είναι, κυρίως, ότι συστηματικά και επί χρόνια «υπόσχονταν» έξοδο από το ευρώ.
Σήμερα, ο κ. Τσίπρας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του περί του αντιθέτου.
Στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του, ακριβώς την ημέρα που είχαμε τις αποκαλύψεις σχετικά με τη συνομιλία Πούτιν – Ολάντ, ο κ. Τσίπρας είπε:
«Η αλήθεια είναι πως προκειμένου να τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη δε διστάσαμε να φτάσουμε ως τα άκρα.
Εξαντλήσαμε κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα.
Οδηγηθήκαμε ακόμη και σε στάση πληρωμών.
(…)

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κ. Πρωθυπουργέ»


Αποτέλεσμα εικόνας για νδ
ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                     Κόρινθος: 19-10-2016                        
Δημοτική Τοπική Οργάνωση
Κορινθίων
                                                                                                                                                                Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο Πρωθυπουργός έχει αρχίσει να το αισθάνεται. Αφού αντέστρεψε την λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος, υπέγραψε ένα δυσβάστακτο από μέτρα μνημόνιο το οποίο ο ίδιος με τον Βαρουφάκη προκάλεσαν. Τα μέτρα αυτού του μνημονίου έχουν ήδη ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σήμερα αφού ο Πρωθυπουργός επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας τον εαυτό του, αντιμετωπίζει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα. Το ένα είναι το χρέος και το άλλο είναι η σημαντική για την δημοκρατία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την Συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Δυστυχώς για τον Πρωθυπουργό, τα ψέματά του προκαλούν μεγάλη αναξιοπιστία στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Ήδη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απέρριψε το αίτημα για διαγραφή του χρέους. Αυτή η εξέλιξη δεν χαροποιεί την ΝΔ, όμως η χώρα μας πληρώνει για άλλη μια φορά την πολιτική του κ. Τσίπρα. Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι η συζήτηση της Συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά που θα κριθεί τελικά από το ΣτΕ όσο και αν κάποιοι το πολέμησαν. Η πολυφωνία και ο πλουραλισμός της ενημέρωσης καταργείται από τον κ. Τσίπρα. Η δικαιοσύνη πρέπει να λάβει την δίκαιη απόφαση για αυτή την πολιτική. Κύριε Τσίπρα ο πολιτικός σας χρόνος τελειώνει και μαζί με αυτόν θα τελειώσει και η κυβερνητική σας θητεία. Δυστυχώς η μεγάλη αναξιοπιστία στο εξωτερικό θα αναδείξει τον γυμνό «βασιλιά» στο εσωτερικό. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Το κόστος των πολιτικών σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Τσάκωνας

Ο κανιβαλισμός του Καραμανλή(σμού) – Μνήμες αθλίων

psixaris-anastasiadis
Τελικά η εξεταστική της επιτροπής για τα δάνεια των μίντια είχε και τα ξεκαρφώματά της.
Μάθαμε από τον κ. Ψυχάρη ότι έπαιρνε δάνεια εκατομμυρίων ευρώ με μόνη εγγύηση το … επίθετό του που είχε κτίσει επί βαθέως ΠΑΣΟΚ και από τον κ. Αναστασιάδη πως περνούσε καλύτερα με τον Καραμανλή Πρωθυπουργό – μάλλον γιατί έβγαζε λεφτά από τον κανιβαλισμό του, λέμε εμείς.
Αν υπήρχε δικαστήριο μόνο για «εθνικές αθλιότητες» θα έπρεπε να δικάσει τους εκδότες λάσπης, για τα εθνικά εγκλήματα που διέπραξαν κατά της Ελλάδας.
Το έγκλημα που διέπρατταν κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση την πενταετία 2004-2009, οδήγησε την Ελλάδα στο εθνοπροδοτικό Μνημόνιο του τραγικού Γιώργου Παπανδρέου και στο οριστικό ξεπούλημα της Ελλάδας από τον οπορτουνιστή Αλέξη Τσίπρα.

Βράβευση των επιτυχόντων των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 18.00 στο Θέατρο «΄Αγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου μας και βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Ο Δήμαρχος &
Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.


Ηλίας Ανδρικόπουλος