Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Δημοσκόπηση Alco για το newsit.gr: Διευρύνει το προβάδισμα η ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco για το newsit.gr: Διευρύνει το προβάδισμα η ΝΔ – Δεν έπεισε κανένας για την διαπλοκή
Διεύρυνση της διαφοράς της από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ στην δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr και όχι μόνο αυτό. Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων, έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και για την μεγάλη αναμέτρηση που έγινε στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαπλοκή.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco στο newsit.gr

Τροφές- αντίδοτα στο στρες

 logo newsletter

 

Τροφές- αντίδοτα στο στρες

sf_stogia.jpg
Όπως το στρες επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές μας, έτσι και το τι τρώμε μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας.

Διαβάστε περισσότερα

Χρίστος Δήμας: Μονόδρομος η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για πολίτες και επιχειρήσεις


 














Στο Thessaloniki Summit 2016 βρέθηκε χθες το απόγευμα, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ήταν βασικός εισηγητής στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕΕ), μιλώντας  για την σημασία της δημοσιονομικής σταθερότητας ως απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας. «Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Είναι μονόδρομος η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για πολίτες και επιχειρήσεις, με παράλληλη μείωση κρατικών δαπανών προκειμένου να μη διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα του συνεδρίου, παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με αυτά, η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί και πλέον οι πολίτες χάνουν την αγοραστική τους δύναμη, προκειμένου να καταφέρουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.


Όταν διαδηλώνουν οι δανειστές μας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, το Βέλγιο συγκλονίζεται εδώ και μήνες (για την ακρίβεια χρόνια) από διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.
Ήδη, την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση συνασπισμού κινείται προς
την κατάργηση της υποχρεωτικής 38ωρης εβδομαδιαίας εργασίας και της υιοθέτησης πιο ευέλικτων ωραρίων, πιο ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Μάλιστα η εφημερίδα De Tijd, ανέφερε πως η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στις αλλαγές, ώστε «να μην φτάσει κάποια στιγμή το Βέλγιο στο σημείο της Ελλάδας που αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δραστικές μειώσεις στις συντάξεις».

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Εμφάνιση giorti-ghs-2-afisa-small.jpg

Άγιος Πέτρος Αρκαδίας 6-10-2016
Ο πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αγίου Πέτρου
σας προσκαλούν στο τριήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν
στον Άγιο Πέτρο στις 28, 29, & 30 Οκτωβρίου  2016. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.
Ακολουθεί αναλυτικά  το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ _ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου στην αδελφή πόλη της Fuerth για τη δεκαετή επέτειο της αδελφοποίησης των δύο Δήμων

Εμφάνιση Αρχείο_007.jpeg
Επέστρεψε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου η εξαμελής αποστολή του Δήμου από τη Γερμανία και την αδελφοποιημένη πόλη του Fuerth.
Η αποστολή με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και μέλη τους Αντιδημάρχους κ.κ. Π. Καλύβα και Μ. Αλογογιάννη, τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. κ. Αν. Γκιολή, την Πρόεδρο της Δ.Ε. Ξυλοκάστρου κα Σπ. Καραπανάγου και την ειδική συνεργάτη του Δημάρχου κα Ρ. Χαραλαμπίδου, είχε προσκληθεί από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Τόμας Γιουνγκ, στα πλαίσια της τοπικής εορτής Michaelis-Kirchweih και με αφορμή την επέτειο των δέκα ετών από την αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Τελειώνουν τα παραμύθια – Ώρα για Φως!

meimarakis-karamanlis
Όπως όλα τα παραμύθια, όχι τα παιδικά αλλά εκείνα με τα ψέματα, έτσι και το παραμύθι της διάσωσης της Ελλάδας από τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, το 2010, είχε και ένα δράκο. Ο δράκος άκουγε στη φράση «οικονομική χρεοκοπία» της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Ψυχογιού, στον Γάλλο Πρόεδρο Φ. Ολλάντ, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Πώς γίνεται να είναι συμβατή η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ανά την Ευρώπη με τα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης;»

ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ψυχογιού, στον Γάλλο Πρόεδρο, Φ. Ολλάντ:
«Πώς γίνεται να είναι συμβατή η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ανά την Ευρώπη με τα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης;»
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, συμμετείχε στην αποστολή της Βουλής που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο. Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον οποίο συμμετέχουν 47 κράτη της Ε.Ε. και της ανατολικής περιφέρειάς της. Κατά τις εργασίες της 4ης Τακτικής Συνόδου του 2016 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέρος στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας καθώς και των αρμόδιων Επιτροπών.

Όταν απειλείται η ελευθερία του Τύπου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες Ούγγροι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βουδαπέστης, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή της κυκλοφορίας της μεγάλης αντιπολιτευτικής εφημερίδας Nepszabadsag.
Επισήμως, η εφημερίδα έκλεισε υπό το βάρος σημαντικών οικονομικών ζημιών.
Ωστόσο, οργανώσεις υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων θεωρούν ότι η εφημερίδα έκλεισε διότι τήρησε επικριτική στάση απέναντι στον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και την κυβέρνησή του.
«Η αιφνιδιαστική διακοπή της κυκλοφορίας της Nepszabadsag αποτελεί ανησυχητικό προηγούμενο. Στέκομαι αλληλέγγυος με τους Ούγγρους που διαμαρτύρονται σήμερα», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Στο τελευταίο της φύλλο, η εφημερίδα δημοσίευσε το τελευταίο σειράς άρθρων για έναν υπουργό της κυβέρνησης Ορμπάν που χρησιμοποίησε ελικόπτερο για να πάει σε έναν γάμο.

Σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μηχανικών του ΤΕΕ

Το ΤΕΕ στο πλαίσιο της άμεσης εξυπηρέτησης των μηχανικών έχει συγκεντρώσει σε μια ιστοσελίδα τις πλέον κοινές αιτήσεις προκειμένου να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά οι μηχανικοί που βρίσκονται μακριά από τα σημεία παρουσίας του ΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Πρεμιέρα στη Γ΄ Κορινθίας ( Πρόγραμμα)


 ΠΡΕΜΙΕΡΑ
1 ος ΟΜΙΛΟΣ 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ Ανάβαλεται
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΟΦΙΚΟ ‘05
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ

 2 ος ΟΜΙΛΟΣ 
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ Αναβάλεται
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97 - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Σε έξοδο οι πρωτοπόροι της Β΄ Κορινθίας


Η ποδοσφαιρική δράση στη Β' κατηγορία Κορινθίας συνχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής.
Το Σάββατο στις 4 το απόγευμα στα Εξαμίλια η τοπική Δάφνη αντιμετοπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα τον Άρη Βοχαϊκού, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης υποδέχεται το Σαρωνικό Γαλατακίου. Την ίδια ώρα στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα αντιμετοπίζει τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών.
Η 4η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή όπου ο πρωτοπόρος Άγιος Γεώργιος αντιμετοπίζει εκτός έδρας, στο Σολομό , τον ΠΑΟ Κουταλά, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομαδα μάχεται με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού. Στα Ίσθμια η Περαχώρα αντιμετωπίζει τον ΑΟ Ρομά, την στιγμή που η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου αγωνίζεται με τον Κύψελο Κορίνθου. Ρεπό έχει ο ΠΑΣ Κλένια.

Ο αγώνας της Κυριακής ΠΑΟ Κουταλά - Άγιος Γεώργιος θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά - διαδικτυακά από τους ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και το Greekradio web chanell σε περιγραφή του Τάσου Μητσόπουλου από το γήπεδο του Σολομού.

Η 4 αγωνιστική
Σάββατο 15/10/2016 16.00’
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
 Κυριακή 16/10/2016 16.00’
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - Α.Ο. ΡΟΜΑ
 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ
 Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Δοκιμάσία για τις ομάδες της Κορίνθου σε Αθίκια και Βέλο


Με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σάββατο 15/10/16, στις 4 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. 
Η πρωτοπόρος Κόρινθος αντιμετοπίζει στα Αθίκια τον τοπικό Τενεάτη , ο οποίος στοχεύει την πρώτη του νίκη, την ίδια ώρα που η Κόρινθος ΄06 δοκιμάζεται στο Βέλο κόντρα στην τοπική Ελλάδα. 
Στο πλαστικό γήπεδο του Κιάτου, ο Πέλοπας υποδέχεται τον Πανκαμαριακό, ενώ στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός μάχεται με τον Αστέρα Δερβενίου. 
Στο Πετρί  η τοπική Θύελλα αγωνίζεται με τον Ισθμιακό, ενώ ο Παννεμεατικός δοκιμάζεται στον Άσσο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό. 
Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός Λουτρακίου υποδέχεται στο "Θωδειον" τον Ηρακλή Λεχαίου και στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.

Τον αγώνα της Ελλάδας Βέλου με την Κόρινθο ΄06 μπορείται να παρακολουθήσεται αύριο στις 4 το απόγευμα σε απευθείας ραδιοφωνική διαδικτυακή μετάδοση από το Στάδιο του Βέλου από τους Δυτικούς Κορινθιακούς Ορίζοντες και το Greekradio web chanell σε περιγραφή του Τάσου Μητσόπουλου.

Η 4η αγωνιστική
Θύελλα Πετρίου -  Ισθμιακός
Πέλοπας Κιάτου - : - Πανκαμαριακός
Πανσολυγειακός - : - Αστέρας Δερβενίου
ΣΦΛ Ολυμπιακός - : - Ηρακλής Λεχαίου
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - : - Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Ολυμπιακός Άσσου - : - Παννεμεατικός
Τενεάτης Αθικίων - : - ΠΑΣ Κόρινθος
Ελλάς Βέλου - : - Κόρινθος '06


Ξεκινά το Κύπελλο της Γ΄ Εθνικής

Τσικλητήρας: Ιστορικό ματς με Παναχαϊκή
Το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, στον Γ΄όμιλο, διακόπτεται αυτή την Κυριακή, μιας και ξεκινά το κύπελλο της κατηγορίας.
Στο Ζευγολατιό ο ΑΟΖ θα υποδεχτεί στις 3 το απόγευμα την Κυριακή σε νοκ - αουτ αναμέτρηση την Θήβα και εφόσον κάνει την υπέρβαση, θα αγωνιστεί στην έδρα του με τον νικητή του ζευγαριού Παναργειακού - Ερμιονίδας, την ίδια ώρα που ο ΑΟ Λουτρακίου αναμετράται στην Αμαλιάδα με τον τοπικό Αστέρα. Ο ν ικητής του αγωνα της Αμαλιάδας θα αγωνιστεί με τον νικητή του αγώνα Παναρκαδιού - Δόξα Μεγαλόπολης.
Ο΄λοι αγώνες αρχίζουν στις 15.00 πλήν τουα αγωνα στη Βάρδα που αρχίζει στις !!.00 το πρωϊ.
Οι αγώνες του Κυπέλλου
Τσικλητήρας Πύλου - Παναχαϊκή
Χαλκίδα - Αχαϊκη
ΑΟ Ζευγολατιού - Θήβα
Παναρκαδικός - Δόξας Μεγαλόπολης
Παναργειακός - Ερμιονίδα
Ασστεράς Αμαλιάδας - ΑΟ Λουτρακίου
ΠΑΟ Βάρδα - Αιολικός (11.00 π.μ)

H Παναχαϊκη 3 - 0 τη Δόξα Μεγαλόπολης και έπιασε τη Βάρδα στο "ρετιρέ"

 Παναχαϊκή
Η Παναχαϊκή εκματελλεύτηκε τη γκέλα του ΠΑΟ Βάρδας, ο οποίος την Κυριακή έμεινε στο 0-0 με τον Τσικλητήρα Πύλου. Οι Αχαιοί νίκησαν τη Δόξα Μεγαλόπολης με 3-0, σε αγώνα για την 5η αγωνιστική της Γ' Εθνικής, και πάτησαν στην κορυφή με 13 βαθμούς.
Και τα τρία τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Το 1-0 έγινε στο 53', με τον Σιαλμά να σουτάρει και με τη βοήθεια του δοκαριού να βρίσκει δίχτυα. Το 2-0 πραγματοποιήθηκε στο 71'. Ο Στεργίδης με προβολή μετά από σέντρα του Μωραΐτη νίκησε τον Μακρυωνίτη, ενώ το τελικό 3-0 καταγράφηκε στο 80'.
 Ο Στεργίδης με το εσωτερικό βρήκε τον Ελευθεριάδη μέσα στην περιοχή, ο οποίος με ένα τρομερό μονοκόμματο σουτ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 1000 θεατές στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, με τον τεχνικό διευθυντή της Παναχαϊκής Συμμαχίας, Κώστα Κατσουράνη να τιμά τον παλαίμαχο παίκτη των "κοκκινόμαυρων", Δημήτρη Κύζα.

Η Βαθμολογια 
ΠΑΟ Βάρδας                   5 8-2 13 
Παναχαΐκή                     5 7-0 13
Παναρκαδικός                5 6-2 11
Φωστήρας                     4 7-1 8
Ερµιονίδα                     4 7-3 7 
ΑΟ Ζευγολατιού            5 3-5 7 
Τσικλητήρας Πύλου        5 5-2 6 
Αιολικός                      5 4-3 6 
ΑΟ Θήβα                     4 3-6 5 
ΑΟ Λουτρακίου             5 2-4 4 
Αχαϊκή                        5 4-7 4 
Χαλκίδα                      4 1-2 3 
Παναργειακός              4 1-4 3
Δόξα Μεγαλόπολης       5 5-12 2 
Αστέρας Αμαλιάδας       5 1-8 1