Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

“ Ένας άλλος κόσμος ” Σαββατοκύριακό στο Δερβενι


ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ̈Το Διάλειμμα ̈
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 201 6 – 10 η συνεχή χρονιά


Σάββατο 6/8 (9:00 μ.μ.) -Κυριακή 7/8 (10:00 μ.μ.)

“ Ένας άλλος κόσμος ” 
( Αισθηματική , 1 10 ́ , 201 5 )

Σκηνοθεσία : Χριστόφορο ς Παπακαλιάτης

Πρωταγωνιστούν : J. K. Simmons, Χριστόφορο ς Παπακαλιάτης , Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας , Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη

 
Στη σημαδεμένη από την κρίση Ελλάδα του σήμερα, τρείς ιστορίες έρωτα ξεδιπλώνονται παράλληλα οδηγούμενες σε ένα κοινό φινάλε. Τρεις γενιές ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας και ερωτεύονται Έλληνες μέσα σε δύσκολες συνθήκες.
Ο νεαρός Σύρος (Tawfeek Barhom) με τη νεαρή Ελληνίδα (Νίκη Βακάλη), ο 40άρης γιάπης σε κρίση (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) με τη σουηδή ελέγκτρια της εταιρείας του (Andrea Osvart), ο γερμανός φιλέλληνας (J.K. Simmons) με τη μεσοαστή νοικοκυρά (Μαρία Καβογιάννη).
 Τρεις γενιές που προσπαθούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα, μέσα από έναν δυνατό έρωτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το Σάββατο η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει στις 9:00 μ.μ. λόγω παράλληλης εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία. (Χορός Αστέρα Δερβενίου)

Προσεχώς
Δευτέρα 8 - Τ ρίτη 9 /8 
“ Η ελιά ”
( Δράμα , Κωμωδία , 1 0 0 ́ , 201 6 )

Έκθεση Ζωγραφικής στο Πανταζοπούλειο Δερβενίου

Έκθεση Ζωγραφικής
Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέτρο Δερβενίου 6 - 11 Αυγούστου εγκαίνια Σάββατο 6 Αυγούστου ώρα 20.00

Έκθεση Χειροποίητων Δημιουργιών στο Πανταζοπούλειο Δερβενίου

12 - 18 Αυγούστου Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου ώρες 12.00 - 23:30 

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΣΤΗ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

Οι Φιλαρμονικές του Δήμου Καλαβρύτων και η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" την Κυριακή 7 Aυγούστου 2016 το βράδυ στις 9μμ θα συμπράξουν στην Κεντρική Πλατεία της Κλειτορίας σε ένα μοντέρνο μουσικό πρόγραμμα με καλοκαιρινή διάθεση.

Τα μέλη της νεανικής Φιλαρμονικής της Αιγείρας θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων αυτήν την συναυλία στα πλαίσια των Καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Καλαβρύτων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

Δηλώσεις Β.Μπαλάφα σχετικά με την αήθη επίθεση του κ. Πνευματικού 4/8/16 - Απάντηση στον πρώην συνάδελφο του ΚΤΕΟ

 Από τον κ. Βασίλειο Μπαλάφα λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου το οποίο και δημοσιοποιούμαι:

  Σας επισυνάπτω τους συνδέσμους από δύο βίντεο με δηλώσεις μου σχετικά με το ζήτημα που προκάλεσε την αήθη επίθεση του κ. Πνευματικού εναντίον μου :


https://www.youtube.com/watch?v=oMyosyl7CHo


https://www.youtube.com/watch?v=xbhE7gRVnjs


Την αναλυτική απάντησή μου επί όσων είπε θα τη βρείτε εδώ


4/8/16 - Απάντηση στον πρώην συνάδελφο του ΚΤΕΟ


Θα γράψω λίγα λόγια για το σημερινό παραλήρημα του πρώην συναδέλφου,

Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Στα Μεντουριάνικα τίμησαν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρα ( ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
 Σήμερα Σάββατο , 6 Αυγούστου 2016 και η Εκκλησία μας γιορτάζει την ανάμνηση της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας.
  Στην περιοχή μας εορτάζει ο ενοριακός Ιερος Ναός της Μεταμορφωσεως του Σωτήρος,στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.
Χθες το  απόγευμα τελέστηκε  Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Αρχιερατικό επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά και Ιερείς της περιοχής μας όπου έψαλαν ο  πρωτοψάλτης του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Δημήτριος Μπούζας  και ο ιεροψάλτης Νικόλαος Μπουζας (νεότερος)  Το παρών στον εσπερινό έδωσαν. η Ηγουμένη της Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης γερόντισσα  Μαγδαληνή μετά της συνοδείας της , ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  Κωνσταντίνος Κουσουλός, ο αρχηγός της Μείζωνος μειοψηφίας του Δήμου  κ. Βλάσιος Τσιώτος  και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Μαστέλλου.


Σήμερα με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η θεια λειτουργεία από τον Ιερέα της Αγίας Τριάδος Δερβενίου π. Αναστάσιο Κοϊνη   όπου έψαλαν όπως και χθες    οι Ιεροψάλτες Χρήστος Σταύρου και Νικόλαος Μπουζας (νεότερος), παρουσία πληθους πιστών . Παρέστησαν ο  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος   Κωνσταντίνος Κουσουλός, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας  Χελυδορέου Γιώργος Κανελλοπουλος η  Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερβενίου Διαμάντω Δενδρινέλη , ο τ. πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Γεώργιος Κοντοχριστόπουλος και πληθος κόσμου


Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
Η αφορμή για την θέσπιση της εορτής έχει ως εξής: Ο Κύριος είχε προειπεί στους μαθητές του για τούς κινδύνους, για τα πάθη Του και την θανάτωση Του, καθώς επίσης και επίσης και τι θα υφίσταντο στο μέλλον από τούς ειδωλολάτρες και τους εχθρούς του Ευαγγελίου, λέγοντας τους πώς αυτά ανήκουν στην παρούσα ζωή. Εκείνο όμως που έχει ουσιαστική σημασία είναι η αιώνια ζωή.


Έτσι λοιπόν ο Χριστός θέλοντας να δείξει στους μαθητές του μία πρόγευση της αιώνιας ζωής, παρέλαβε τρεις από τούς μαθητές τους, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη και τους ανέβασε στο όρος Θαβώρ. Εκεί μεταμορφώθηκε και έλαμψε το πρόσωπό Του σαν το φως. Και τότε εμφανίστηκαν ο Μωυσής και ο Ηλίας οι οποίοι συνομίλησαν μαζί με τον Ιησού. Ο Κύριος πήρε μόνο αυτούς τούς μαθητές, διότι είχαν κάποια υπεροχή έναντι των άλλων. Συγκεκριμένα ο Πέτρος γιατί πίστευε πολύ τον Χριστό, ο Ιωάννης γιατί Τον αγαπούσε πολύ και ο Ιάκωβος επειδή είχε την δύναμη να πιει το ποτήρι που ήπιε ο Χριστός. Τους Μωϋσή και Ηλία τους έφερε για να διορθώσει τις εντυπώσεις που υπήρχαν μέχρι τότε για το ποίος ήταν, αν ήταν δηλαδή ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ή κάποιος μεγάλος προφήτης.

Ωρα Ολυμπιακών Αγώνων Η γιορτή στο Ρίο άρχισε με μία λιτή αλλά γεμάτη μηνύματα τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Καρέ-καρέ η τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Ρίο - Η Ζιζέλ και τα κοινωνικά μηνύματα των Βραζιλιάνων
 
 Αφιερωμένη στο περιβάλλον ήταν η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Δεν είχε την επιβλητικότητα της γιορτής του Πεκίνου και την άρτια τεχνολογία της Αθήνας. Ομως, η τελετή των Βραζιλιάνων ήταν αξιοπρεπής, φιλότιμη και συχνά συγκινητική. Συγκρατήθηκε γύρω από το μήνυμα της διάσωσης του περιβάλλοντος και της αναδάσωσης και απέφυγε το μεγάλο κόστος...
 Οι Βραζιλιάνοι κράτησαν την υπόσχεσή τους παρουσιάζοντας μία λιτή Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.