Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ

Την είσοδό του στο κλειστό club της Αθηναϊκής Λέσχης κέρδισε επάξια σύμφωνα με το έγκυρο δημοσίευμα των parapolitika.gr (http://www.parapolitika.gr/article/362655/athinaiki-leshi-24-nea-meli-sto-arhaiotero-kleisto-klamp-tis-athinas-onomata) ο Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Ηλιόπουλος Ανδρέας καταδεικνύοντας ένα νέο ρόλο για τη στρατιωτική ηγεσία, που αποτελεί ασφαλώς παράδειγμα για τους νεώτερους αξιωματικούς.

ΚΥΡΙΑΚΟ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται ακατάπαυστα για το κακό της πατρίδας. Δεν χρειάζεται υψηλή ανάλυση για την αιτία της κατάστασης της χώρας, για την ομηρεία της στη διαπλοκή και την καταδίκη της στη φτώχεια και την ανεργία στο διηνεκές.
 
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου της επανίδρυσης της Ελλάδας κατάστρεψε ομοίως την πατρίδα. Ο πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής, συχνά θερμός εναγκαλιζόμενος με τον κ.Τσίπρα, μετά των Υπουργών εκείνης της επαίσχυντης περιόδου αδιαφάνειας, άκρατων διορισμών στο δημόσιο, ανεξέλεγκτων δαπανών στην υγεία και προσβολής της λειτουργίας της Βουλής, παρέδωσαν μισοπεθαμένη την Ελλάδα στο επίσης υπεύθυνο για το κατάντημα της χώρας ΠΑΣΟΚ του ΄81.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;




Αν σβήσεις τη θρησκεία, τη γλώσσα και την ιστορία σ’ ένα λαό δεν χρειάζεται να πολεμήσεις για να τον νικήσεις. Η Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμένου, πολιτικών απατεώνων που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με απίστευτα ψέματα κάνουν ό,τι μπορούν για  να εξαφανίσουν την Ελλάδα. Ζήτω η Μακεδονία του Γκρουέφσκι ο κ.Μουζάλας, ζήτω ο αθεϊσμός ο κ.Τσίπρας, ζήτω η κατάργηση των αρχαίων ελληνικών ο κ.Φίλης. Ζήτω ο Στρατός ο κ.Καμένος που εγγυάται τις αξίες του έθνους και εξασφαλίζει το έργο της Κυβέρνησής του. Το ζήσαμε και στη δεκαετία του '80, που διάφοροι φωστήρες της εποχής έλεγαν τις ίδιες ανοησίες με τους σημερινούς, ότι τα αρχαία ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα και δεν τα μιλά κανείς, είναι άχρηστα και δεν υπάρχει λόγος να διδάσκονται. Το ίδιο κακογραμμένο σενάριο κυκλοφορεί εκ νέου, διατυπωμένο από χείλη υπουργικά και υποταγμένα μυαλά στη χυδαιότητα της αμορφωσιάς. 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΤΥΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΛΟΚ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ

Παντελώς απούσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας της Κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ την περασμένη Κυριακή στο ετήσιο Μνημόσυνο στο Καβούρι Βουλιαγμένης των ηρώων Καταδρομέων του Ελληνικού Στρατού, των θρυλικών ΛΟΚ, που έπεσαν κατά δεκάδες στον ανθό της νιότης τους στα βουνά του Γράμμου Βιτσίου το 1946-49 και στις επιχειρήσεις στην μαρτυρική Κύπρο το 1974. 

Κωνσταντίνα Νικολάκου "Προσβλητική και απαράδεκτη η δήλωση του κ. Καμένου για το στρατόπεδο Καλαμάτας"





Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμένου σχετικά με το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου δήλωσε:

"Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και την  Πελοπόννησο τη δήλωση του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού, ο οποίος με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού.

Δηλώσεις όπως "Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά" και "ρουσφέτια" και "τοπικά συμφέροντα" αφενός δεν αρμόζουν σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφετέρου, απομειώνουν το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει.

Τον καλούμε, αφού αναλογιστεί την ιστορία και τη διαχρονική προσφορά του στρατοπέδου της Καλαμάτας, αφενός να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή του απέναντι στους πολίτες και, αφετέρου, να αναθεωρήσει άρδην τις απόψεις του και τις ενδεχόμενες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει.

Πιστοί στη βασική μας πολιτική δέσμευση για ενίσχυση των δομών και υποδομών της Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας, στεκόμαστε κάθετα απέναντι από πρακτικές και αποφάσεις που δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και εξυπηρετούν προσωπικές αλλοθικές ψηφοθηρικές επιδιώξεις". 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου




Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



1ο Συνέδριο Ελληνικού Τουρισμού Eurobank




Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό, τον κλάδο που συνεισφέρει άμεσα ή έμμεσα το 18,5% του ΑΕΠ και αντίστοιχο ποσοστό θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου συνεδρίου Ελληνικού Τουρισμού, που διοργάνωσε η Τράπεζα Eurobank σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών από όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς εκπροσώπους φορέων, ακαδημαϊκών κ.α.
Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβέρνησης απηύθυνε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ράνια Αντωνοπούλου.  Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τις ομιλίες του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank κ. Νίκου Καραμούζη και του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη.

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Η προστασία της «Φέτας» και της «Ελιάς Καλαμάτας» είναι αδιαπραγμάτευτη»



http://www.argolidaportal.gr/sites/default/files/field/image/feta_elies_1.jpgΜετά τις εξελίξεις για τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νότιας Αφρικής για τη φέτα και τις ελιές Καλαμάτας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή τη συμφωνία και καλούμε την κυβέρνηση να κατοχυρώσει  την ελληνικής παραγωγής φέτα, ως Προϊόν Ονομασίας  Προέλευσης (ΠΟΠ) με την ονομασία «φέτα» καθώς επίσης και το εξαιρετικό ΠΟΠ ελληνικό προϊόν με τη διεθνή αναγνώριση ΠΟΠ «ελιάς Καλαμάτας». Πρόκειται για δύο προϊόντα εμβληματικά και απόλυτα ταυτισμένα με τη διατροφική παράδοση και την γαστρονομία της χώρας μας.
Τα δυο αυτά προϊόντα ΠΟΠ είναι βασικά για την παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελούν τις ναυαρχίδες των προϊόντων ΠΟΠ της χώρας. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αι συνεπώς για την αγροτική και εθνική μας οικονομία.
Στη παρούσα χρονική συγκυρία, κατά την οποία είναι σε εξέλιξη και η Διατλαντική  Συμφωνία, η Συμφωνία με τη Νότια Αφρική αντί να προστατεύει την ελληνική φέτα ως ΠΟΠ προϊόν από τις απομιμήσεις που παράγονται σε εκτός ΕΕ χώρες, όπως ο Καναδάς και η νότια Αφρική, έρχεται να ενθαρρύνει την πρακτική αυτή.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



«Μάχες» μεταναστών στη Σάμο – Σοβαρά επεισόδια, με πολλούς τραυματίες

Πύρινη κόλαση στη Σάμο με δεκάδες τραυματίες! Άγρια επεισόδια στο κέντρο μεταναστών! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ 
Σοβαρά επεισόδια έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από 30 άτομα και να γίνουν πολλές προσαγωγές.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί.
Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα.
Παράλληλα, ένα μέρος του κέντρου κράτησης καταστράφηκε, από τις φωτιές που έβαλαν μετανάστες.
Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αναγκαία η εφαρμογή εθνικού σχεδίου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό»

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/MITSOTAKIS-1000.jpg
Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

 

«Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν υποστεί μια σημαντική οικονομική ζημιά. Από μια κρίση εξωγενή, μια κρίση για την οποία δεν ήταν υπεύθυνα, μια κρίση που κατάφεραν να χειριστούν με πολύ μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια αποψινής του ομιλίας στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιείται στη Σάμο, με θέμα το προσφυγικό ζήτημα.

12 «Ποταμίσιοι» στη Νέα Δημοκρατία

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/potamisioi-ND-1000.jpg

Την απόφασή τους να συνταχθούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωστοποιούν 12 –πρώην πια- στελέχη του Ποταμιού τονίζοντας ότι «επιδιώκουμε να γίνουμε προπομπός ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από τη χειρότερη και πιο ανεύθυνα λαϊκιστική διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».
Όπως αναφέρουν «η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον».