Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασιλείου Καπέλιου στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη

Εμφάνιση 20161219_125606.jpg
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, προκειμένου να συζητήσουν την ενίσχυση των υποδομών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει όλο το προσωπικό, παρά την μεγάλη μείωση πόρων και ζήτησε την συνεργασία του, προκειμένου να ενισχυθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του Πυροσβεστικού Σώματος μέσα από χρηματοδότηση της Περιφέρειας από το ΠΕΠ 2014-2020.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού πρώτα εξήρε
την προσπάθεια των ανδρών και γυναικών της Πυροσβεστικής, καυτηρίασε τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη παρουσίας της Πολιτείας, την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πώς από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει το Πυροσβεστικό Σώμα και θα στηρίξει τις ανάγκες που θα υπάρξουν.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιάννης Σταματάκος.
Εμφάνιση 20161219_130214_006.jpgΑξίζει να σημειωθεί ότι τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου επισκέφτηκαν και οι εκπρόσωποι της ένωσης υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας κ. Νικήτας Μενούνος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αριστείδης Κτίστης, οι οποίοι αφού πρώτα τον ευχαρίστησαν για την μέχρι τώρα στήριξη του, τόνισαν από την πλευρά τους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν μέσα στις δύσκολες για αυτούς οικονομικές συνθήκες με υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε και στους συνδικαλιστές του Πυροσβεστικού πώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί στο πλευρό τους.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων Μεσσηνίας, παρευρέθηκαν ακόμα οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, η κα Ντίνα Νικολάκου και ο κ. Περικλής Μαντάς.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου