Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Νέα Δημοκρατία: Προσδοκούμε να είναι παραγωγική η επίσκεψη Ομπάμα


«Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει τον πρόεδρο Ομπάμα, προσδοκώντας μια χρήσιμη και παραγωγική επίσκεψη για τα ελληνικά συμφέροντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος και προσθέτει:
«Οι σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελούν σταθερή επιλογή της εθνικής μας στρατηγικής».
Καταλήγοντας, η ΝΔ τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν ανακάλυψε σήμερα την Αμερική, αλλά ασκεί πολιτική με βάση τα διαχρονικά εθνικά συμφέροντα και τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας».

Κ. Χατζηδάκης: Η εκλογή Τραμπ περιορίζει τη σημασία της επίσκεψης
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ευχήθηκε «να βγει κάτι καλό από την επίσκεψη Ομπάμα», προσθέτοντας πάντως ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ «περιορίζει τη σημασία της επίσκεψης».
Ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. «Οι ΗΠΑ δεν μας έδωσαν δανεικά, αλλά έκαναν παρεμβάσεις στο ΔΝΤκαι στην ΕΕ», είπε.
Διερωτήθηκε τέλος τι θα συνέβαινε αν η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα «γινόταν με πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη και αντιπολιτευόμενο τον κ. Τσίπρα».