Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Κόκκινοι γίγαντες, πράσινοι νάνοι! Ερυθρόλευκο ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Θέλει... ανασχηματισμό το “τριφύλλι” Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0
Μια σεζόν που ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό ως... εφιάλτης στην Ευρώπη, εξελίσσεται σε ανεπανάληπτο θρίαμβο στην Ελλάδα. Οι πρωταθλητές διέλυσαν 3-0 τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ξέφυγαν 7 βαθμούς μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές και η φετινή Super League δείχνει να έχει πάρει το δρόμο της, πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά!  
Έτσι, ο Ολυμπιακός έγραψε... ιστορία, αφού πέτυχε την 29η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του, σπάζοντας το ρεκόρ της ΑΕΚ. Οι παίκτες του Μπέντο εμφανίστηκαν αποφασισμένοι και μόλις... μύρισαν αίμα, “σκότωσαν” τον “αιώνιο” αντίπαλο. Μεγάλη εμφάνιση από τον Μάρτινς -”μοτεράκι” στο χώρο του κέντρου- ενώ για ένα ακόμα ντέρμπι ο Μποτία ήταν βράχος και βοήθησε και αυτός -επιθετικά και αμυντιά- στο να στηθεί το ερυθρόλευκο... πάρτι.

Το “τριφύλλι” έδειξε να έχει μείνει από ενέργεια και οι επιλογές του Στραματσόνι (χρησιμοποίησε τους ανέτοιμους Ζέκα, Λεντέσμα, Λέτο, αλλά και τον Γουακάσο σε μια θέση που μόνο προβλήματα προκάλεσε) εμφάνισαν στον μέγιστο βαθμό τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ειδικά η αντίδραση των φιλοξενούμενων στις στημένες φάσεις, ήταν απογοητευτική, ενώ και το βάθος στον πάγκο τους... απλά δεν υπάρχει.
Με επιθετικό σχήμα και εκπλήξεις “κατέβασε” τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάτι που φάνηκε από την συνύπαρξη των Ιμπάρμπο, Λέτο, Βιγιαφάνες, Εμποκού και Γουακάσο στην ενδεκάδα του "Καραϊσκάκης". Αντιθέτως, οι επιλογές του Πάουλο Μπέντο ήταν οι αναμενόμενες, αφού κατάφερε και ξεκούρασε τους παίκτες που ήθελε στο ματς με την Αστάνα...
Η παρουσία του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ καλή, αφού το “τριφύλλι” πίεσε πολύ σωστά στο χώρο του κέντρου κάνοντας τη ζωή των Φορτούνη και Μάρτινς... δύσκολη. Την ίδια στιγμή, ο Βιγιαφάνες ήταν δραστήριος μεσοεπιθετικά.
Ο Γουακάσο έδειξε αρκετά προβλήματα στα αριστερά της άμυνας των φιλοξενούμενων, κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι “ερυθρόλευκοι”. Οι παίκτες των δυο ομάδων ήταν αρκετά νευρικοί στη συνέχεια και μάλιστα είδαμε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να δείχνει και τις πρώτες κίτρινες κάρτες.
Ο Αλμέρτο Μποτία έμελλε να βάλει την... υπογραφή του στο ματς, με αυτά που έκανε σε δυο φάσεις. Στο 20' σταμάτησε με εκπληκτικό τάκλιν τον Λέτο, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο και στο επόμενο λεπτό κατάφερε με κεφαλιά να κάνει το 1-0 και να βάλει.. φωτιά στο “Καραϊσκάκης”.
Ο Ολυμπιακός πήρε... μπρος στη συνέχεια βρήκε “μπόσικο” στην άμυνα το “τριφύλλι” (σημαντική η συνεισφορά του Μάρτινς) και χτύπησε σαν την κόμπρα στο 26'. Σε αντεπίθεση για σεμινάριο από τους “ερυθρόλευκους”, ο Φορτούνης βρήκε άψογα τον Σεμπά από αριστερά, ο Βραζιλιάνος έβγαλε υποδειγματική μπαλιά στον Ελιουνούσι και ο Νορβηγός διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών!
Οι “πράσινοι” έδειξαν ανίκανοι να ανασυνταχθούν και σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας (ο εκνευρισμένος Γουακάσο ήταν... χαμένος και η πιο τραγική επιλογή του Στραματσόνι) και στο 39' παραλίγο να δεχθούν και τρίτο γκολ. Σε υποδειγματική αντεπίθεση των Πειραιωτών ο -θετικότατος- Ρέτσος έκανε κάθετη στον Ιντέγε, που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Στιλ.
Ο 45λεπτος... θρίαμβος της ομάδας του Μπέντο ολοκληρώθηκε -τελικά- στο 44' με το 3-0.

Ο Φορτούνης εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από δεξιά, ο ανενόχλητος Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 3-0 για τους "ερυθρόλευκους". Πανδαιμόνιο στο “Γ. Καραϊσκάκης”.Η είσοδος του Χουλτ με την έναρξη της επανάληψης στη θέση του Εμποκού και το ανέβασμα του Γουακάσο στα χαφ, έκαναν πιο... ζωηρό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ντα Κόστα και Μποτία όμως ήταν σε ετοιμότητα... Τα δυσάρεστα όμως για τον Στραματσόνι ήρθαν με το “καλημέρα” στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Ζέκα δεν άντεξε άλλο (είχε πρόβλημα από το πρώτο ημίχρονο) και έγινε αλλαγή.
Στο 60' ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μιλιβόγεβιτς στον Βιγιαφάνιες, αλλά ο Λεντέσμα έστειλε την μπάλα άουτ. 
Το μοναδικό κακό μαντάτο από τον αγώνα για τον Μπέντο ήρθε στο 65' από τον Καπίνο. Ο διεθνής τερματοφύλακας έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση στον τετρακέφαλο. Οι “πράσινοι” έδειξαν εικόνα διάλυσης -χωρίς δυνάμεις- και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε σε διπλή ευκαιρία με τους Ελιουνούσι και Φιγκέιρας να νικήσει τον Στιλ στο 68'.
Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φίλους του Ολυμπιακού να πανηγυρίσουν στην εξέδρα αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα. Άξιο αναφοράς, πως η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στην επανάληψη ήρθε στο 79', με τον καλύτερο παίκτη της ομάδας, τον Βιγιαφάνιες να πλασάρει άουτ, μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο (65΄λ.τρ. Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71΄ Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελγιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (90+1΄ Καρντόσο).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα (56΄λ.τρ. Λουντ), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Εμποκού (46΄ Χουλτ), Λέτο (74΄ Ρινάλντι)