Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Παράταση συμβάσεων καθαριότητας: Στη Βουλή η τροπολογία με δύο αλλαγές

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο δημόσιο και τους ΟΤΑ έως 31.12.2017.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η τροπολογία, η οποία αφορά χιλιάδες εργαζομένους σε ΟΤΑ και δημόσιο, αφού πήρε και την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας του υπουργείου Παιδείας για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» και θα ψηφισθεί πιθανότατα την άλλη εβδομάδα από τη Βουλή.
Σύμφωνα με την τροπολογία, που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, «το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1
του άρθρου 167 του ν. 4099/2012 (Α’250) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι ισχύουσες συμβάσεις κια όσες συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και 60 ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών , των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. , των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. παρατείνονται αυτοδικαίως έως και 31.12.2017 λαμβανομένων υποψη των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς» κατά παρέκλιση κάθε άλλης διάταξης.
Στην ως άνω πρόταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ην διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες εντός συνολικού διαστήματος 12 μηνών και όσων έχουν παραταθεί έως τις 31.12.2016, οπότε και λήγουν οριστικά.”, καταλήγει το κείμενο της τροπολογίας.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr με τη νέα ρύθμιση:
-Μένουν εκτός οι διμηνίτες
-Με την φράση “λαμβανομένων υποψη των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς”, δίνεται στην ουσία η δυνατότητα, κυρίως, στους δήμους, εφόσον θεωρούν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να μην ανανεώσουν όλες τις συμβάσεις.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ