Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Γιώργος Στασινός: «Για να ξεφύγει η Ελλάδα από το σπιράλ της κρίσης, χρειάζονται επενδύσεις. Τώρα!» - αύριο η σημαντική εκδήλωση του ΤΕΕ «Χρηματοδοτικά Μέσα για την Ελληνική Αγορά»

http://air.euro2day.gr/cov/te/tee180-01_59964_39LP02_b.jpg«Για να ξεφύγει η Ελλάδα από το σπιράλ της κρίσης, χρειάζονται επενδύσεις. Τώρα, όχι μετά από λίγα χρόνια. Οι ευκαιρίες υπάρχουν. Αυτό που επείγει είναι συγκεκριμένες δράσεις, δουλειά και αποτελεσματικότητα. Για αυτόν τον λόγο το ΤΕΕ φέρνει μαζί, στο ίδιο τραπέζι, αυτούς που στηρίζουν χρηματοδοτικά και αυτούς που υλοποιούν τις επενδύσεις. Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών. Δεν υπάρχει πια χρόνος για χάσιμο». Αυτά δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ενόψει της εκδήλωσης «Χρηματοδοτικά Μέσα για την Ελληνική Αγορά» που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου  ΤΕΕ (Νίκης 4 – Σύνταγμα – 1ος όροφος).


Το workshop Financial Instruments for the Greek Market” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησής, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και στόχο έχει να ενημερώσει το ελληνικό επιχειρηματικό κοινό για τις δυνατότητες χρηματοδότησής του και εν γένει τη λειτουργία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά του Σχεδίου Γιούνκερ από τους κατεξοχήν γνώστες και ειδικούς.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμούς και ομιλίες ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) Παναγιώτης Κορκολής, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Αργύρης Περουλάκης, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση μια σειρά από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του European Investment Forum όπως:
·         Miguel Gil – Terte, Member of Cabinet of Vice – President Jyrki Katainen
·         Nicholas Jennett, Deputy Director General and Head of Investment Team for Greece, European Investment Bank
·         Ioannis Tsakiris, Head of Regional Business Development for South Eastern Europe & Neighbouring Countries, European Investment Fund
·         George Kolyvas, Policy Analyst, Regional & Urban Policy – Smart & Sustainable Growth
·         Martine Diss, Deputy Head of Unit, COSME Financial Instruments
·         Alexandros Sotiriou, Policy Officer, Connecting Europe – Infrastructure Investment Strategies, DG Move
·         Anna Krzyzanowska, Head of Unit ‘’Investement in High – Capacity Networks’’, DG Connect

Στα πάνελ συζήτησης, εκτός των ανωτέρω, θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κωστής Μπακογιάννης, Πρόεδροι Εργοληπτικών και Μελετητικών Οργανώσεων, υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών, Εκπρόσωποι Οργανώσεων και Φορέων Εταιρειών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών και άλλοι. Αναλυτικά, οι ομάδες συζήτησης έχουν ως εξής:
Session 1: The Investment Plan Junker
Παρουσίαση των στρατηγικών αξόνων και στόχων του Investment Plan Juncker και στη συνέχεια διάλογος για την εφαρμογή του και τη προσαρμογή του στις Ελληνική οικονομία.
Session 2: Regional Development & Sustainable Growth
Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την περιφερειακή ανάπτυξη και την αειφόρο ανάπτυξη. Διάλογος για τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας, τη πραγματικότητα και τις προοπτικές
Session 3: SME Access to Finance – COSME
Παρουσίαση των δυνατοτήτων άντλησης κεφαλαίων από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας. Διάλογος με τους φορείς που είναι οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των προγραμμάτων στην Ελλάδα.
Session 4: Infrastructure Investment Strategies
Παρουσίαση των επιλογών της ΕΕ για τις υποδομές του μέλλοντος και τί προσαρμογή πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο σχεδιασμό της. Διάλογος με τους
φορείς υλοποίησης των σχεδίων.
Session 5: Innovation & Technology SME Access to Finance – COSME
Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την καινοτομία και την τεχνολογία αλλά και τι στρατηγική θα ακολουθήσει για τη χρηματοδότηση. Διάλογος με τους φορείς που εκπροσωπούν την ελληνική καινοτομία και τεχνολογία και πως τα δύο μέρη θα συμπράξουν.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους ομιλητές στο συνημμένο αρχείο