Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Σλοβακίας

Εμφάνιση IMG_2016_10_04_039.jpg
 Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σλοβακίας κ. Peter Michalko πραγματοποίησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης. Στην συνάντηση παρέστη και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μπρατισλάβα στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2016, στην οποία ο κ. Κουράκης θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Βουλής. Συζητήθηκαν επίσης τα τρέχοντα διμερή θέματα και αναλύθηκαν οι κοινές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δύο χώρες στο επόμενο διάστημα.
Κατά τη συζήτηση που διημείφθη, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής είπε τα ακόλουθα: «Θα πρέπει καταρχήν να σας πω ότι θα είναι η δεύτερη φορά που θα επισκεφτώ την Μπρατισβλάβα στο πλαίσιο της Προεδρίας της Σλοβακίας αυτό το εξάμηνο, ενώ θα ακολουθήσει και μία τρίτη, ακριβώς σε ένα μήνα, στα πλαίσια της Ολομέλειας της COSAC. Οι συζητήσεις που θα διεξαχθούν αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για την αναβάθμιση του κοινοβουλευτισμού στις ευρωπαϊκές διαδικασίες και μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη. Ιδιαίτερη αναφορά αναμένουμε να γίνει στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού και ιδιαίτερα στις ευθύνες όλων των κρατών-μελών, σε σχέση με τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Σε αυτή την κατεύθυνση η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης διάσκεψης είναι εξαιρετικά θετική και μπορεί να συμβάλλει στην ισχυροποίηση της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης