Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στην μάχη του Europa League Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει σαν να είναι Champions League
Στην μάχη ρίχνονται σήμερα οι ελληνικές ομάδες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Την αρχή λοιπόν θα κάνει ο Ολυμπιακός στη Βέρνη, όπου στις 20:00  θα αντιμετωπίσει την Γιανγκ Μπόις.
Ο Πάουλο Μπέντο υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην των ανέτοιμων Σιόβα και Ελαμπντελαουΐ, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην αποστολή ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντιικός, Μπρούνο Βιάνα.

Επειτα από ένα καλοκαίρι γεμάτο τρικυμίες, ο Ολυμπιακός καλείται απόψε στη Βέρνη να κάνει μια νέα ευρωπαϊκή αρχή. Εχοντας στην πλάτη τους έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά και μια εξαιρετικά δύσκολη πρόκριση απέναντι σε (κάποια) Αρούκα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην αφετηρία μιας νέας πορείας.
Μπορεί τα φώτα στο Γιουρόπα να μη λάμπουν όπως εκείνα του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και εδώ υπάρχει στο βάθος του τούνελ ένας στόχος, που δεν είναι άλλος από μια καλή παρουσία.
Σίγουρα η ομάδα που το βράδυ θα παραταχθεί στο στάδιο της Ελβετίας λίγη σχέση θα έχει με εκείνες που έπαιξαν τα τέσσερα προηγούμενα ευρωπαϊκά βράδια, καθώς η ενίσχυση τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών ήταν ιδιαίτερα σημαντική, παρ' όλα αυτά όμως ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός.
Ο Μπέντο μπορεί την Κυριακή να έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε κόντρα στη Βέροια, γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός που αυτός θέλει να δημιουργήσει ακόμα είναι στα... μπετά και πως η εικόνα του θα είναι ικανοποιητική στο τέλος του μήνα.

Η αλήθεια είναι ότι σε σύγκριση με το Τσάμπιονς Λιγκ, οι πιθανότητες διάκρισης για τις ελληνικές ομάδες στο Γιουρόπα είναι πολύ μεγαλύτερες. Η ίδια αλήθεια όμως λέει ότι ακόμα και έτσι η διάκριση δεν έχει έρθει και πως ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός πήγαινε στη δεύτερη διοργάνωση ως τρίτος ομίλου από το Τσάμπιονς Λιγκ, πάλι δεν είχε καταφέρει παρά να φτάσει μέχρι τους «16», αν και είχε ομάδα και ποιότητα για περισσότερα.
Με καλό ξεκίνημα απόψε και χωρίς ακόμα να έχει πατήσει καλά στα πόδια του, ο Ολυμπιακός βάζει γερά θεμέλια για παρουσία στην επόμενη φάση. Θα πρέπει όμως να μπει στο γήπεδο με τη λογική που είχε στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι σε μια ομάδα, τη Γιουνγκ Μπόις, που είναι σαφώς καλύτερη από εκείνες που αντιμετώπισε αυτό το «καυτό» καλοκαίρι.

Στις 22:05 θα ακολουθήσυν τα ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στονξ Αγιαξ και του ΠΑΟΚ απέναντι στην Φιορεντίνα.
Η Λεωφόρος  θα γεμίσει για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Τσάμπιοςν Λιγκ. Ο Λεντέσμα ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε και είναι ετοιμοπόλεμος, ενώ η συμμετοχή του Βίκτορ Ιμπάρμπο θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, μιας και ο Κολομβιανός εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Δύσκολη αποστολή θα έχει και ο ΠΑΟΚ που θα υποδεχθεί στην Τούμπα την Φιορεντίνα. Το ευχάριστο για τον Βλάνταν Ίβιτς είναι πως δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με τραυματισμούς παικτών.