Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό που ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα ήταν απειλή κατά του ΣτΕ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όσες ανακοινώσεις κι’ αν εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου και όσο κι’ αν προσπαθήσουν, κατά την προσφιλή τους πρακτική, να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο, η αλήθεια είναι μία:
Στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ (συνέντευξη που θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο μελανές σελίδες στο μαύρο βιβλίο μιας κυβέρνησης που επιτίθεται συνεχώς στον Τύπο και στους δημοσιογράφους), ο κ. Τσίπρας προσπάθησε συνειδητά να επηρεάσει την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας όσον αφορά στην έκδοση της απόφασής του για τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Ήταν ξεκάθαρη παρέμβαση!

Είπε συγκεκριμένα:
«Κάποιοι τώρα θεωρούν ότι το ΣτΕ, το οποίο στην προσωρινή του απόφαση έχει μιλήσει για δημόσιο συμφέρον. Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον έχει αποτυπωθεί και σε νούμερα, θα βγει και θα πει ότι είναι άκυρος ο διαγωνισμός γιατί είναι πολλά τα χρήματα που θα πάρει το ελληνικό δημόσιο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα».
Με την παρέμβασή του αυτή, ο κ. Τσίπρας δεν περιορίστηκε να εκφράσει τους ευσεβείς του πόθους ή την προσωπική του κρίση για το τι είναι συνταγματικό και τι όχι.
Στην πραγματικότητα, προειδοποίησε και απείλησε τους συμβούλους Επικρατείας, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν το ΣτΕ ακυρώσει τον διαγωνισμό, τότε αυτοί θα είναι περίπου υπόλογοι επειδή θα εμποδίσουν το δημόσιο να εισπράξει τα χρήματα από την δημοπρασία.
Και απειλές κατά των δικαστών μόνο αυταρχικά καθεστώτα εκτοξεύουν!
Αποκαλύπτεται έτσι πως αυτός ήταν και ο λόγος που προχώρησαν στον «διαγωνισμό» μέσα στο καλοκαίρι, πριν από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ.
Για να προκαταλάβουν την απόφαση, να φέρουν το ΣτΕ προ τετελεσμένου και μετά, αν η απόφαση είναι ακυρωτική, να κατηγορήσουν το δικαστήριο ότι αποστερεί τα δημόσια ταμεία από έσοδα.
Και ήδη, λίγο πριν από την έκδοση της απόφασης, ήλθε και η απειλή δια πρωθυπουργικών χειλέων!
Αποπειράθηκε έτσι ο κ. Τσίπρας να μετατρέψει το ΣτΕ σε όμηρο των αντιδημοκρατικών αποφάσεών του και των αντισυνταγματικών ενεργειών του.
Φυσικά, δεν περίμενε κανείς από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά να καταλάβουν πως η υπεράσπιση της συνταγματικής τάξης βρίσκεται υπεράνω των υπολογισμών τους.
Και μετά, όταν τα πράγματα στρίμωξαν, σκέφθηκαν να «την κάνουν γυριστή», εκδίδοντας ανακοίνωση με απόσπασμα από την συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Σκάι.
Και ανέφεραν τη συγκεκριμένη φράση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση κ. Παπαχελά είναι ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο ΣτΕ. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νομοθέτης».
Έχει καμιά σχέση αυτό με όσα είπε ο κ. Τσίπρας;
Έχει καμιά σχέση μια εκτίμηση, μια γνώμη, με την ευθεία απειλή που εξεστόμισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο τίμημα και στα όσα δήθεν θα χάσει το δημόσιο;
Προφανώς όχι.
Αλλά μωραίνει Κύριος…

elzoni.gr