Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Συλλυπητήρια κομμάτων και πολιτικών για τον θάνατο του Ανδρέα Μπάρκουλη.

Συγκινεί η Mαίρη Μπάρκουλη: `Καλό ταξίδι αγάπη μου καλή αντάμωση`
Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ανδρέα Μπάρκουλη εξέφρασε
ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπήρξε «ένας από τους τελευταίους μεγάλους ηθοποιούς» της γενιάς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, «ένας από τους κορυφαίους ζεν πρεμιέ» της μεγάλης οθόνης. Μαζί του φεύγει μια λαμπρή σελίδα του ελληνικού κινηματογράφου, όταν ακόμα αυτός παρήγαγε μύθους και λαϊκά είδωλα, τονίζεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του. 

«Υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς του, αφήνοντας το προσωπικό του ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο», επισημαίνει από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του μεγάλου πρωταγωνιστή Ανδρέα Μπάρκουλη, που «τίμησε την τέχνη του και την υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση» εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
Στη δήλωσή του, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρει: "Έφυγε από κοντά μας ένας σημαντικός ηθοποιός, που τίμησε την τέχνη του και την υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης συνέδεσε το όνομά του με την άνθιση του ελληνικού κινηματογράφου, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες που, ακόμα και τώρα, αρκετές δεκαετίες μετά, εξακολουθούν να συγκινούν και να είναι δημοφιλείς και στις νεότερες γενιές. Ανήκε στην παλιά γενιά των ηθοποιών, οι οποίοι διήνυσαν την καλλιτεχνική τους διαδρομή με μοναδικό “όπλο” το λαμπερό ταλέντο τους και την απαράμιλλη εργατικότητά τους. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης όμως έλαμψε και στο θέατρο, ενσαρκώνοντας ρόλους που ξεχώρισαν. Θα μείνει αξέχαστος. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια". 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, στην οποία αναφέρεται: "Ο Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε λαοφιλής, αγαπήθηκε από τον απλό κόσμο και ήταν μια λαμπρή προσωπικότητα του ελληνικού κινηματογράφου. Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του". 

"Ο Πειραιώτης Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες πρωταγωνιστές του κινηματογράφου και του θεάτρου. Κατόρθωσε να διαγράψει μια λαμπρή καλλιτεχνική πορεία και να κερδίσει την αγάπη και τον θαυμασμό όλων των Ελλήνων. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Ανδρέα Μπάρκουλη. Ο Πειραιάς θα τον θυμάται πάντα", τονίζει ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.