Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Χωρίς τον Ρονάλντο Η Πορτογαλία σόκαρε τη Γαλλία και είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης

 Η Πορτογαλία σόκαρε τη Γαλλία και είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης
Η Ελλάδα της το στέρησε το 2004, απόψε , 12 χρόνια αργότερα η Πορτογαλία του  "δικού μας" Φερνάντο Σάντος κατέκτησε το τρόπαιο της πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η Πορτογαλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού ούτε ο τραυματισμός και η αποχώρηση του φυσικού ηγέτη της μόλις στο 25ο λεπτό στάθηκε ικανός να λυγίσει το αδάμαστο πνεύμα που έχει εμφυσήσει στο ιβηρικό συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος.

Το γκολ του Έντερ στο 109ο λεπτό «πάγωσε» το «Σταντ ντε Φρανς» κι έδωσε τη νίκη με 1-0 στους Πορτογάλους, που «ξόρκισαν» την κατάρα του 2004, νίκησαν τους «τρικολόρ» ύστερα από 40 χρόνια και κατάκτησαν το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους παίζοντας στον τελικό, όπως και η Ελλάδα, στην έδρα του αντιπάλου της.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Κριστιάνο Ρονάλντο (25' Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ρενάτο Σάντσες (79' Έντερ), Νανί, Σέντρικ, Ραφαέλ Άντριεν Σίλβα (66' Ζοάο Μουτίνιο).
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Εβρά, Γκριζμάν, Παγέτ (58' Κομάν), Ζιρού (78' Ζινιάκ), Ματουιντί, Πογκμπά, Μουσά Σισοκό (110' Μαρσιάλ), Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί.