Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία ( Ροή ειδήσεων)


Έκτακτη σύσκεψη υπό τον αναπλρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, για τις εξελίξεις στην Τουρκία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο υπουργείο.

Ο κ. Τόσκας έχει καλέσει τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και όλους τους επιτελείς με τους οποίους συζητάει το θέμα.

Σύμφωνα με πληρογφορίες, σε αυτή τη φάση γίνεται αποτίμηση της κατάστασης προκειμένου να καθοριστούν και οι ενέργειες της ΕΛΑΣ αν χρειαστεί. 
Ξανά σε λειτουργία η κρατική τηλεόραση
Στρατιωτικοί εισήλθαν στο κτίριο του δικτύου της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Τουρκίας, του TRT, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Μετά από λίγο άρχισε και πάλι η λειτουργία με κανονικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, ενώ όπως έγινε γνωστό θα ετοιμάσουν σύντομα νέο Σύνταγμα!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, ενώ όπως έγινε γνωστό θα ετοιμάσουν σύντομα νέο Σύνταγμα!
Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί από τις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ, από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθως επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο είχαν αντιληφθεί την κινητικότητα των τουρκικών στρατευμάτων αλλά είχαν τεθεί από το απόγευμα και σε επιφυλακή.

 Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους προκειμένου να αποτρέψει το πραξικόπημα από τον στρατό.
 Τελικά μέσω skype απευθύνθηκε προς τον τουρκικό λαό ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.