Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Είσαι μεγάλος παίκτης αγόρι μου

tsipras-basket-paikths
Παίζεις μπάλα μόνος σου! Κάνεις τρίπλες, σκρινάρεις, μαρκάρεις, δίνεις πάσες στον εαυτό σου και συνέχεια βάζεις τρίποντα.
Πουλάς και αγοράζεις ότι θέλεις. Στην προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα και τα αποθέματα των Ελλήνων. Ψυχικά και σωματικά.
Αλλά δεν παραπονιόμαστε. Ούτε διαμαρτυρόμαστε, είσαι αυτό που θέλαμε. Είμαστε όλοι κατά βάθος Πασόκοι και θέλαμε να ξαναζήσουμε το θρυλικό 1981, τότε που ο αείμνηστος θα μας έβγαζε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ.


Αλλά αγόρι μου, εσύ είσαι παικταράς άλλης κλάσης. Είσαι ο σύγχρονος Γκάλης, κι ο τιμημένος Ανδρέας (της Δήμητρας), μπροστά σου μοιάζει με τον Γιαννάκη.
Τους ξεπέρασες όλους. Σε κάνουν ήδη σεμινάρια στη Βενεζουέλα. Ο Μαδούρο διαβάζει τις κωλοτούμπες σου σαν αδιανόητο «παραμύθι», για να κοιμήσει τα παιδιά του. Κανείς δεν πιστεύει αυτό που έκανες και κάνεις.
Αγόρι μου είσαι μεγάλος παίκτης! Συναλλάσσεσαι με όλους τους ξένους ηγέτες που προχθές έβριζες, κάνεις όλα τα αντίθετα από εκείνα που έλεγες – στήνοντας καριέρα στα πεζοδρόμια, παζαρεύεις όλα τα κινητά και ακίνητα της χώρας, τα έχεις βρει με όλους τους «νταβατζήδες», κόβεις κορδέλες στα συνέδρια των εφοπλιστών & βιομηχάνων και μιλάς στο Economist ως το πουλέν μέλος της λίστας Μπίλντεμπεργκ.
Είσαι μεγάλος παίκτης αγόρι μου! Έμαθες στους ξένους να κάνουν δημοψηφίσματα στο όχημα του λαϊκισμού και να βγαίνουν άμα λάχει και από την Ευρώπη. Μόνο που αυτοί (Βρετανοί) θα το κάνουν πράξη.
Και όταν σου έχουν στερέψει τα επικοινωνιακά τρικ και οι φανταστικοί εχθροί της αριστεράς, μας δίνεις και μία φούμα από εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση …να περνά η ώρα και ξεφτιλίζεις και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Συναντήθηκες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου και του είπες on camera… ταξίδευα με την αδερφή σου… Δηλαδή respect!! Ξέρεις και την ιεραρχία της οικογένειας και κάνεις τον junior να νιώθει δεύτερος… και το λες μπροστά στους Έλληνες. Respect !! Τρίποντο από την εξέδρα!
Αγόρι μου είσαι μεγάλος παίκτης! Και είσαι μόνος!! Το λένε όλες οι δημοσκοπήσεις. Στα δεξιά σου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρημος και γραφικός, ζητάει εκλογές (χωρίς πρόγραμμα …για τις απολύσεις) και στα αριστερά σου ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έχει μπερδέψει τα συναισθηματικά με τα πολιτικά και βρίζει Κώστα Καραμανλή μήπως και τον προσλάβει ο Σημίτης ή ο Κυριάκος…
Είσαι μεγάλος παίκτης αγόρι μου, παίζεις μπάλα και μας μαγεύεις!
Αν προσέξεις λίγο την οικονομία και τους φόρους στους μικρομεσαίους, που ακόμη δεν το ‘χεις, στις επόμενες εκλογές θα σε ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες – πλην όλου του γραφείου του Κυριάκου και μισού της Ντόρας. Εδώ, αναγνωρίζεις τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και παίρνεις την μπουκιά από το στόμα πολλών στα δεξιά σου…, τα άλλα θα σε τρομάξουν;

Γιατί τελικά οι Greeks προτιμούν  τον φραπέ του Φλαμπουράρη από την ταμπλέτα του Άδωνι και το σακίδιο του Σημιτικού Θεοδωράκη (που παίρνουν δώρο …στον εκσυγχρονισμό της δεξιάς από τον σύμβουλο Κνίτη Θεοδωρικάκο).
Υ.Γ.
Άσχετο αλλά σχετικό: Αν οι Σαμαρικοί δεν ψηφίσουν Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, πώς αλλιώς θα διώξουν τον Μητσοτάκη; Ξέρουν από τέτοια… το 2009 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ για να φύγει ο Καραμανλής, άντε και λίγο ΣΥΡΙΖΑ  το 2015 για να φύγει ο Μεϊμαράκης.

«Ο Κεντροδεξιός»