Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Το τελευταίο "αντίο" στον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον

Σε κλίμα οδύνης, πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι, είπαν το ύστατο χαίρε στον Λευτέρη Ευαγγέλου, τον χειριστή του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη νήσο Κίναρο την προηγούμενη Πέμπτη.
Στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον βρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοι του ανθυπασπιστή του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να τιμήσουν τον αδικοχαμένο φίλο τους, καθώς και κάτοικοι του Ιλίου που φώναζαν "αθάνατος".
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του, Γεωργία, και η μικρή του κόρη, Καλία, που αδυνατούν να πίστεψουν πόσο άδικα χάθηκε ο "ήρωας" τους πέφτοντας στο καθήκον για την πατρίδα.
Στεφάνια κατέθεσαν όλοι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ απο τον πολιτικό κόσμο το παρών δινει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και ο αναπληρωτής υπουργος Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από κάποιους παρευρισκόμενους.



Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.


Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

newsit.gr