Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

«Να βγει η Κυβέρνηση από τον λήθαργο της απραξίας. Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται άμεση προστασία» Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και της υπεύθυνης του Τομέα Τουρισμού κ. Φωτεινής Αραμπατζή



 
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών κυρία Φωτεινή Αραμπατζή έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης και τις επιπτώσεις της στον ελληνικό τουρισμό:


«Η κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης και οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό βρίσκουν, για ακόμα μια φορά, την Κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού παντελώς απροετοίμαστους.

Κανένα σχέδιο, καμία ενέργεια, καμία κινητικότητα που να δείχνει ότι έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου για το τουριστικό προϊόν της πατρίδας μας.

Τα αρνητικά δημοσιεύματα σε αρκετά διεθνή Μ.Μ.Ε. για πολλούς τουριστικούς προορισμούς δημιουργούν, και πάλι, μια γκρίζα εικόνα για τη χώρα.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να διαφυλάξουμε την εικόνα του ασφαλούς προορισμού.

Αυτό, όμως, χρειάζεται σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Ετοιμότητα και ρεαλισμό.

Στοιχεία που απουσιάζουν παντελώς από την κυβερνητική πολιτική.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να πράξουν τα αυτονόητα για τη θωράκιση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, που οι ίδιοι διακινδυνεύουν με την ανεύθυνη στάση τους.

Έστω και τώρα, ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Ας βγουν από το λήθαργο της απραξίας. Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται άμεση προστασία».