Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Το έκανε κι αυτό, ο Θρύλος πρωταθλητής από Φλεβάρη μήνα!

Πρωταθλητής από τον Φεβρουάριο ο Ολυμπιακός
«Τον Φλεβάρη είναι ωραία, έχει κούπα στον Περαία» τραγουδούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης», στη γιορτή που έστησαν για την εξασφάλιση του 43ου τίτλου της ιστορίας του. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είναι από σήμερα και μαθηματικά η πρωταθλήτρια Ελλάδας, μετά τη νίκη 3-0 επί της Βέροιας στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής για την Super League. 
Το 43ο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού και έκτο συνεχόμενο, είναι γεγονός.
Ο τίτλος έρχεται έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος, και  είναι το πιο «γρήγορο» πρωτάθλημα καθώς ποτέ ξανά δεν υπήρξε ομάδα που να στέφθηκε πρωταθλήτρια μέσα στον Φλεβάρη! Το 43ο πρωτάθλημα υπογράφθηκε από τον «τεράστιο» Νταβίντ Φουστέρ που πέτυχε δύο γκολ και γνώρισε την αποθέωση.

Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ο Καμπιάσο. Σήμερα ήταν η σειρά του Φουστέρ να προσθέσει τ` όνομά του στη λίστα των παικτών που έχουν στεφθεί σκόρερ για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο 34χρονος Ισπανός, μπορεί να μην βρήκε δίχτυα στο 6` (σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καντιμοίρη), όμως δεν συνέβη το ίδιο και ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 20λεπτου.  
Από το φάουλ του Τσόρι Ντομίνγκες, η μπάλα στρώθηκε στον Φουστέρ κι εκείνος χωρίς ν` αντιμετωπίσει πρόβλημα άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες (1-0). Το γκολ αυτό έριξε κάπως το ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα η Βέροια να βρει χώρους για να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία της. Στο 30ο λεπτό από την πάσα του Ναζλίδη στον Ανάκογλου, ο τελευταίος έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, από το σουτ του Μαγέφσκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο.
Η Βέροια απείλησε και πάλι στο 52`, όμως ο Ρομπέρτο ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε το πλασέ του Μαγέφσκι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Καντιμοίρη να μπλοκάρει το πλασέ του Κασάμι. Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του στο 65` και πάλι με τον Φουστέρ. Από την υποδειγματική αντεπίθεση των πειραιωτών, ο Κολοβός πάσαρε με το στήθος στον Φουστέρ κι εκείνος με αριστερό σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Ήταν να μην γίνει η αρχή για τον Φουστέρ ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ σε έξι ματς στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η είσοδος του Φορτούνη στη θέση του Τσόρι Ντομίνγκες έδωσε νέα πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 73` λίγο έλειψε να φτάσει και σε τρίτο γκολ. Ο πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων, έπιασε ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Καντιμοίρης με εντυπωσιακή εκτίναξη απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 82` ο Καντιμοίρης πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Ντα Κόστα, όμως ένα λεπτό αργότερα είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Σουτ του Φουστέρ πάνω στα σώματα των αμυντικών και ο Πουλίδο με προβολή έκανε το 3-0 για τους πειραιώτες οι οποίοι δίνουν πανηγυρικό τόνο στο ματς. Στο 88` ο Φουστέρ βρέθηκε κοντά στο «χατ-τρικ», όμως η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Σαλίνο, Κασάμι, Ζντιέλαρ (46` Μπουχαλάκης), Τσόρι Ντομίνγκες (66` Φορτούνης), Φουστέρ, Κολοβός (66` Ερνάνι), Πουλίδο.
ΒΕΡΟΙΑ (Ελευθερόπουλος):
Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν, Μπράβο, Ανάκογλου (84` Μεληκιώτης), Γιουσούφ, Ναζλίδης (71` Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (59` Γεωργιάδης), Άρτσε, Σιόντης.