Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΛΑΘΡΟ - ΔΤ 134: ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ

Είναι γνωστό σε όλους, ότι η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η τήρηση της ασφαλείας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας των Ελλήνων, αλλά και η δια της επιδείξεως ισχύος αποτροπή εκδηλώσεως απειλής. Δηλαδή είναι η προς πόλεμο προπαρασκευή τους και το σκοπό αυτής πρέπει να υπηρετούν η οργάνωση, η δομή, η σύνθεση, η ενιαία διοίκηση, η εκπαίδευση και τα διατιθέμενα μέσα. Η κυβέρνηση με πρόσφατες αποφάσεις της φαίνεται ότι δεν γνωρίζει την αποστολή αυτή ή μάλλον δεν ενδιαφέρεται για την εκπλήρωσή της.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν πρόσφατα, θα αναλάβουν τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων για τη σίτιση των προσφύγων, ενώ θα παραχωρήσουν και δύο στρατόπεδα στη Σίνδο και το Σχιστό, στα οποία θα κατασκευάσουν δύο προαναχωρησιακά κέντρα (relocation centres). Οι «αντιπαραγωγικοί» Στρατιωτικοί, κατά τη γνώμη διαφόρων πρώην υπουργών και άλλων πολιτικών, για μια ακόμη φορά θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν γρήγορα, αποτελεσματικά και με το μικρότερο κόστος, ό,τι οι εργατικότατοι πολιτικοί που κυβερνούν ή κυβέρνησαν δεν κατάφεραν τόσα χρόνια. Αφού απαξιώθηκαν και εξαθλίωσαν οικονομικά τα υπερήφανα στελέχη τους καλούνται τώρα να παραμελήσουν το κύριο έργο τους και να γίνουν «μάγειροι», «σερβιτόροι» και «ξενοδόχοι» των μεταναστών.

Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει καταβληθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ούτε ένα ευρώ για τις απαιτούμενες δαπάνες και τα χρήματα λαμβάνονται από τον ήδη «κουτσουρεμένο» λειτουργικό προϋπολογισμό των Γενικών Επιτελείων. Τα Στελέχη γνωρίζουν ότι κύρια οπλικά συστήματα του ΣΞ, αεροσκαφών της ΠΑ και πλοίων του ΠΝ ακινητούν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, τα οποία θα υπήρχε δυνατότητα να αγορασθούν άμεσα και να τα καταστήσουν επιχειρησιακά διαθέσιμα, αν δεν γίνονταν οι οικονομίες για την παρασκευή των συσσιτίων των προσφύγων και την κατασκευή εγκαταστάσεων για την στέγασή τους.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ καλεί τον πρωθυπουργό να αναθέσει την «φιλοξενία» των μεταναστών στα καθ’ ύλη αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης να σταθεί, στο ύψος των περιστάσεων αντιδρώντας στην ολέθρια για την Πατρίδα αλλαγή της αποστολής του Στρατεύματος.

valasidis.dimitris@gmail.com