Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Απρόσμενη ήττα του Αστέρα στο Δερβένι , 1 - 3 από τη Θύελλα Πετρίου

Qnq0geml

Σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του, ο Αστέρας Δερβενίου, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας ηττήθηκε μέσα στο "Κώστας Βυζάς" από τη Θύελλα Πετρίου με σκορ 3 – 1.
QurxcksfΟι παίκτες του Αστέρα, ειδικότερα οι λεγόμενοι ‘πρωτοκλασάτοι’, δεν έπιασαν, έστω, μια υποφερτή απόδοση και οδήγησαν την ομάδα σε απρόσμενη ήττα. Η Θύελλα στο β’ μέρος εκμεταλλεύτηκε τα ατομικά λάθη των αμυντικών του Αστέρα, έτσι άλλωστε επιτυγχάνονται τα περισσότερα τέρματα, και έφυγε από το Δερβένι με τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθειά της να απομακρυνθεί από την καυτή ζώνη του υποβιβασμού.

Bcyngwf9Σημειώνεται ότι ο Αστέρας δεν είχε διαθέσιμους δύο σημαντικούς αμυντικούς του παίκτες, τους Βασιλάρη και Λιθοξόου, και έτσι, σ’ όλον τον αγώνα, οκτώ (!) παίκτες του εναλλάχτηκαν στις διάφορες θέσεις στην άμυνά του.
Τα α’ μέρος κύλισε με τον Αστέρα να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, αφού η Θύελλα με καλή κυκλοφορία από τους κεντρώους παίκτες της και τους δύο γρήγορους επιθετικούς της κρατούσε τον Αστέρα μακριά από την εστία της. 
ThckhssmΟ Αστέρας είχε στο 33’ μια τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, όταν σε κάθετη του Αντωνόπουλου, ο Πεθαίνος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα Μπέζα και στην επαναφορά ο Κρισάφη απέτυχε από το ένα μέτρο να σκοράρει, σουτάροντας στο σώμα του πεσμένου Μπέζα. 
Uvf7up4cΑκολούθησε στο 36’, μετά από γύρισμα του Χάντη από δεξιά, ένα σουτ του Αντωνόπουλου από την απέναντι πλευρά, που πήγε στο πλάγιο μέρος της εστίας του Μπέζα.
Στο 44΄η Θύελλα είχε και αυτή μια καλή ευκαιρία, όταν ο Πετρόπουλος έφυγε αφύλακτος από αριστερά, αλλά ο Τάλλιος στη κλειστή του γωνία απέκρουσε με το πόδι το σουτ του.

Rzrixvac 
Στο β’ μέρος η Θύελλα πέτυχε στο 56’ το πρώτο της τέρμα με τον Δημόπουλο, που, μέσα στην περιοχή, περιστράφηκε ανενόχλητος γύρω από τον εαυτό του και σούταρε στη γωνία του Τάλλιου. 
Ο Αστέρας δεν αντέδρασε οργανωμένα, αφού ήταν φανερή η δυστοκία των παικτών του στις πάσες τους και στις προσωπικές τους ενέργειες. 
J3qnqjwhΣτο 61’ ο Μπαλής, έχοντας στην πλάτη του τον Μπασιώτη,  μπερδεύτηκε με τη μπάλα και αντί να απομακρύνει άφησε τον Μπασιώτη με φύγει μόνος του και να πετύχει το 0 – 2 πλασάροντας σωστά τον εξερχόμενο Τάλλιο.
Στο 74’ η ασυνεννοησία των Μπαλή, Τόλια και Μετεβελή να απομακρύνουν τη μπάλα από την άμυνά τους, έδωσε  τη δυνατότητα στον Μανάβη, που τους την πήρε εύκολα, να σεντράρει γλυκά και ο αφύλακτος Μπασιώτης με κεφαλιά  εκτέλεσε τον Τάλλιο για το 0 – 3. Η Θύελλα ήταν πλέον κυρίαρχη στον αγώνα. 
Kozqxr4nΟ Αστέρας στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε μια καλή ευκαιρία με τον Βυζά που σούταρε δυνατά από δεξιά, αλλά ο Μπέζας σωστά τοποθετημένος στη κλειστή του γωνία απέκρουσε. 
Cp1pswmeΣτο 90’ ο Βυζάς κέρδισε πέναλτι, όταν σε μια επέλασή του από δεξιά μέσα στην περιοχή προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από δύο αμυντικούς της Θύελλας και ανατράπηκε. Ο Μετεβελής σούταρε εύστοχα το πέναλτι και πέτυχε το μοναδικό τέρμα του Αστέρα.
Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε για παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου. Η εμφάνιση των παικτών του δεν συνάδει με τις δυνατότητές τους και οι ίδιοι πρέπει να επαναφέρουν, με τις εμφανίσεις τους στους προσεχείς αγώνες, την ηρεμία στις τάξεις του Συλλόγου.
Ο διαιτητής κ. Φραντζής δεν έκανε λάθη. Οι της Θύελλας διαμαρτυρήθηκαν χλιαρά για τον καταλογισμό του πέναλτι, αλλά ο διαιτητής μάλλον έχει δίκαιο. Οι βοηθοί του κ. Ξενόπουλος και Μπάρτζης ήταν εξαιρετικοί. Γενικά ο αγώνας δεν είχε διαιτητικά ζητήματα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τάλλιος, Κουλάκης (67’ Τάφα), Κουτρούλης, Μετεβελής, Μπαλής, Κακογιάννης, Τόλιας, Αντωνόπουλος (86’ Μερκούρης), Χάντης, Κρισάφη, Πεθαίνος (54’ Βυζάς).
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ: Μπέζας, Χουσελάς, Λεκουσιώτης. Τσιάκος, Πέζος, Μπακασέτας, Μανάβης, Δημόπουλος (86’ Σχοινοχωρίτης), Πετρόπουλος, Μπασιώτης, Ραχανιώτης. 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr