Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση βουλευτών και Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  κ. Πολάκη Παύλο,  είχαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μ. Θελερίτη, Γ. Τσόγκας και Γ. Ψυχογιός, καθώς και εκπρόσωπος του Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τη Δευτέρα (25/01/2016). Αντικείμενο της συνάντησης με τον Υπουργό ήταν αφενός η παρουσίαση των άμεσων αναγκών της Κορινθίας στον τομέα της υγείας (σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και επικουρικό προσωπικό, σε λειτουργικές και τεχνικές ανάγκες, κ.λπ.), και αφετέρου η παρουσίαση προτάσεων για την αντιμετώπισή τους.
Σημειώνεται ότι πριν την συνάντηση με τον υπουργό είχε προηγηθεί συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης από το Ενιαίο Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, (Δευτέρα 18/01/2016) κατά την οποία οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καθώς και μέλη του Τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την κατάσταση και τις εξειδικευμένες ανάγκες του Νοσοκομείου. Επίσης είχαν προηγηθεί συσκέψεις των βουλευτών και του τμήματος Υγείας της ΝΕ του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με φορείς υγείας του νομού (του Νοσοκομείου, των σωματείων εργαζομένων, των Κέντρων Υγείας του νομού, του ΠΕΔΥ Κορινθίας, του ΕΟΠΠΥ, τους φαρμακοποιούς, κ.λπ.) οι οποίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως τα θέματα της αρμοδιότητάς του θα επιλυθούν άμεσα, ενώ για τα αιτήματα που αφορούν την 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, θα υπάρξει συνάντηση με τον Διοικητή κ. Γ. Γιαννόπουλο. Σημειώνεται πως μεταξύ των θεμάτων που συγκαταλέγονται στην αρμοδιότητα της 6ης ΥΠΕ είναι και τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Γκούρας (έλλειψη ιατρικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρου) τα οποία θα συζητηθούν άμεσα με στόχο την άμεση αντιμετώπισή τους.
Τέλος, όσον αφορά την κάλυψη των θέσεων για ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, σημειώνεται πως το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προκηρύξει 2.500 θέσεις, στις οποίες συγκαταλέγονται και θέσεις για το Νοσοκομείο Κορίνθου.  

Κόρινθος, 30.01.2016
Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας