Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Νέο μισθολόγιο: Τι συμβαίνει με τους μισθούς μετακλητών (πίνακας)

Με οργανικό τρόπο εντάσσονται στο νέο μισθολογικό σύστημα του δημοσίου οι αμοιβές μετακλητών υπαλλήλων, όπως απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Όπως επισήμανε, η τομή του νόμου του νέου μισθολογίου, είναι ότι οι αποδοχές των συνεργατών σε πολιτικά γραφεία συμπεριλαμβάνονται και αυτές στο νέο σύστημα και δεν καθορίζονται από υπουργική απόφαση, όπως ίσχυε μέχρι στιγμής. Έτσι κι αλλιώς οι συνεργάτες των πολιτικών γραφείων εντάσσονταν σε υψηλότερα Μισθολογικά Κλιμάκια ενώ τα «χρόνια προϋπηρεσίας» είναι πλασματικά. Δεν αποτελεί, δηλαδή, αλλαγή που έχει σκοπό να ευνοήσει περαιτέρω τους συνεργάτες.
Αντιθέτως, υπήρχαν μέχρι προσφάτως ισχυρισμοί που έκαναν λόγο για χαριστική ρύθμιση για τους συμβούλους των υπουργών, των γενικών γραμματειών, του πρωθυπουργού, και της κυβέρνησης. «Εκτός τόπου» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς ο κ. Βερναρδάκης.
Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε ό,τι αφορά το ύψος των αποδοχών, για τη μεγάλη πλειοψηφία των μετακλητών υπάρχουν μειώσεις και σε πολλές περιπτώσεις σημαντικές.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η aftodioikisi.gr, καταγράφονται οι εξής αλλαγές στις αποδοχές μετακλητών:

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣΝΕΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣΔΙΑΦΟΡΑ
Δ/ντης Πολιτικού γραφείου2.6712.604-67
Ειδικός Σύμβουλος ΠΕ/ΔΙΔΑΚΟΡΙΚΟ2.1462.036-110
Ειδικός Σύμβουλος ΠΕ/ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ2.0631.918-145
Ειδικός Συνεργάτης ΤΕ1.8111.587-224

Διαβάστε ακόμα στην aftodioikisi.gr : Νέες οδηγίες για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων ΟΤΑ – Αποσύνδεση μισθού από το βαθμό – Δείτε όλη την εγκύκλιο 48 σελίδων

aftodioikisi.gr