Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



 
Κατά την τελετή ανάληψης της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:


Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Θα ήθελα να καλωσορίσω, με ιδιαίτερη χαρά, το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θέλω να του δηλώσω, ευθύς εξαρχής, ότι θα συνεργαστώ στενά μαζί του, θα σταθώ δίπλα του. Πιστεύω  ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας και του κόμματος, έτσι ώστε να καταστήσουμε τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη δύναμη, φιλοευρωπαϊκή, αλλά και εναλλακτική δύναμη για τον τόπο. Πιστεύω ότι όλα τα στελέχη του κόμματος το ίδιο θα πράξουν. Άλλωστε, στη νέα εποχή, κανείς δεν περισσεύει. Και συντεταγμένα, όλοι μαζί θα βαδίσουμε. Κυριάκο σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και σύντομα να γίνεις Πρωθυπουργός.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αγαπητέ Γιάννη, κ. Πρόεδρε, κ. Πρόεδρε της ΚΕΦΕ, θέλω καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τα θερμά σου λόγια. Θέλω να σε συγχαρώ για το έργο το οποίο επιτέλεσες σε δύσκολες συνθήκες, ως μεταβατικός Πρόεδρος. Στάθηκες με αξιοπρέπεια και ποιότητα στο ύψος των περιστάσεων και το κόμμα, σου είναι υπόχρεο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον Γιάννη Τραγάκη. Ως Πρόεδρος της ΚΕΦΕ διεκπεραίωσε μια εκλογή πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του κόμματος, με απόλυτη αρτιότητα και χωρίς να υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο. Θέλω να ευχαριστήσω -και δια του Γιάννη- όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ, αλλά κυρίως όλους τους εθελοντές του κόμματος, οι οποίοι στελέχωσαν τις κάλπες και απέδειξαν ότι το κόμμα αυτό έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτούς τους εθελοντές θα στηριχτούμε και πάλι, καθώς θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε δημιουργικά τη Νέα Δημοκρατία.
Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοσή της, αλλά αντιλαμβανόμενοι και την πραγματικότητα των καιρών. Οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία και πάλι να ανακαλύψει τις βασικές αξίες, που με τόση συνέπεια υπηρέτησε. Αυτές οι αξίες θα βρεθούν απέναντι στο λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης.
Και χρέος όλων μας είναι, πολύ σύντομα, η Νέα Δημοκρατία να γίνει πάλι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, που θα εκφράσει όλους τους πολίτες της κοινής λογικής, που αντιπαλεύονται το λαϊκισμό και επενδύουν στον ορθό λόγο.
Η Νέα Δημοκρατία θα έχει, πολύ σύντομα, πειστικό εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Και σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπες αγαπητέ Γιάννη, δεν περισσεύει απολύτως κανείς. Χρέος δικό μου είναι, όχι απλά να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θεωρώ απολύτως δεδομένη, αλλά να πετύχω και τη δημιουργική της διεύρυνση. Και είμαι απολύτως σίγουρος ότι, με τη στήριξή σας, με τη στήριξη όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, με τη στήριξη του κόμματος, θα πετύχουμε το στόχο μας. Διότι ο στόχος αυτός είναι ένας συλλογικός στόχος.
Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες, που προσφέρατε στο κόμμα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Κλείνει, με την εκλογή αυτή, ένας δύσκολος κύκλος για το κόμμα, αλλά δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.