Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Συγκεντρώσεις παρά το «απαγορευτικό» Πρόκληση Μιχαλολιάκου: Με ναζιστικό χαιρετισμό στη συγκέντρωση για τα Ίμια

Αθήνα

Την επέτειο για την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια επέλεξε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος για να προκαλέσει. Προσερχόμενος στη συγκέντρωση οπαδών του στα γραφεία της ΧΑ Μεσογείων χαιρέτισε υψώνοντας με τον φασιστικό τρόπο το χέρι του.
Περίπου 2.500 άτομα είναι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων. Κλειστή έμεινε η Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, από την Κατεχάκη μέχρι την Μιχαλακοπούλου. Oι δρόμοι άνοιξαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Επίσης, γύρω στους 250 αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην πλατεία Βικτωρίας.

Νωρίτερα, στην πλατεία Βικτωρίας η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές μετά από επεισόδια που έγιναν μεταξύ αλλοδαπών.

Την ώρα που γίνονταν οι προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και σε δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε το Σάββατο τις συγκεντρώσεις στο τρίγωνο της περιοχής Χίλτον-Ρηγίλης-Συντάγματος προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια και συμπλοκές ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και σε αντιεξουσιαστές.


Newsroom ΔΟΛ