Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

32η Απονομή Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Μπότση και Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihOZviGs_jZLci_xdCMM4SEn2tk8nYmWy4KT70etV2R6K9rpvMavyegzgTYXxvgKmosiVKb49MGVxoPbkTd6EetIWrWdhsRuRziFHxHhkFRFhv7MDR3bIvz0eoEbWrVWDar5Rzs6ANyTTo/s1600/PLAKIVTAKHS.jpg
Ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου         κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, παραβρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στην 32η Απονομή Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση που πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.
Μεταξύ άλλων δήλωσε:
¨Παραβρέθηκα στη σημερινή Απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Μπότση, ως ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού στο σπουδαίο έργο και τη πολυετή προσφορά του Ιδρύματος για την προαγωγή της ελληνικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.
Παράλληλα εξέφρασα τα συγχαρητήρια μου στους διακεκριμένους δημοσιογράφους οι οποίοι βραβεύτηκαν για το έργο και το ήθος τους.
Είναι πραγματικά αξιέπαινοι, διότι σε μια δύσκολη συγκυρία για το τόπο όπου η ανάδειξη της αλήθειας είναι πλέον ζητούμενο, οι εν λόγω δημοσιογράφοι έκλεισαν ερμητικά τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης και συνέχισαν τον  αγώνα τους για τη τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την εξασφάλιση της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. ¨


Την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, τίμησε, σήμερα Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016, η Βουλή σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος, στην οποία παραβρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μεταξύ άλλων δήλωσε: 
¨Προσήλθα στη σημερινή εκδήλωση ως ταπεινός προσκυνητής, για να τιμήσω τη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Τα αίτια της θυσία τους, θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους εμάς και να μας υπενθυμίζουν συνεχώς, το τι μπορεί να συμβεί στην ανθρωπότητα αν κυριαρχήσει το μίσος και ο φανατισμός και επικρατήσουν ακραίες και φασιστικές δυνάμεις.    
Ιδιαίτερα σήμερα που ο κόσμος αλλάζει, και ακραίες δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα, αποκτούν τεράστια πολιτική και οικονομική δύναμη, οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας για να αντιμετωπίσουμε τις ασύμμετρες απειλές.