Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο Άδωνις είπε όλη την αλήθεια για το… “σύμφωνο συμβίωσης” Παπαμιμίκου-Τζιτζικώστα

Ο Άδωνις είπε όλη την αλήθεια για το… “σύμφωνο συμβίωσης” Παπαμιμίκου-Τζιτζικώστα 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν από την πρώτη στιγμή η “ειδική περίπτωση” αυτής της εκλογικής αναμέτρησης για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Και τι δεν άκουσε… Ακραίος, περαστικός και λοιπά… χαριτωμένα, ήρθαν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο σε μια πραγματικότητα που ενδεχομένως υποτιμήσαμε οι περισσότεροι: Ότι είναι αυθεντικός.

Aνακοινώνει αύριο στην ΚΟ την παραίτησή του ο Ε. Μεϊμαράκης - Μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννης Πλακιωτάκης - Δυσαρεστημένος ο Κ. Καραμανλής


http://www.naftemporiki.gr/fu/p/910462/638/399/0x0000000000d1c385/2/o-bouleutis-lasithiou-tis-nd-giannis-plakiotakis.jpgΥπό παραίτηση τελεί τελικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα γίνει την Τρίτη στις 19:00 σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μεϊμαράκης όπως ορίζει και το καταστατικό θα ορίσει διάδοχο και άρα μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, τον νυν γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη. Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς θα απουσιάζει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αναμένεται να ακούσει μόνο την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη και να αποχωρήσει.

Live μετάδοση απο το Ξυλόκαστρο Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - TV Ramona


Σήμερα  Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 19:00 παρακολουθήστε  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, σε Live Streaming από το TV Ramona με την τεχνική υποστήριξη του http://dos.gr/
http://www.ramona.me/

Σε περίπτωση προβλήματος πατήστε Ανανέωση (Refresh) της σελίδας.

  Ραδιο RAMONA 
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, υπό την προεδρεία του Ηλία Νιάρρου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
  1. Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έτους 2016.
  2. Συζήτηση για προβλήματα από αγωγούς απορροής ομβρίων στην Τ.Κ. Μελισσίου , λόγω κατασκευής της νέας εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.
  3. Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν παράκαμψη επ.οδού Ξυλοκάστρου – Καρυωτίκων για την καθαίρεση της υφιστάμενης γέφυρας.
  4. Ορισμός ορκωτού ελεγκτού για τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου για τη διαχειριστική χρήση έτους 2015.
  5. Έγκριση απόφασης αρ. 24/2015 της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής «Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2014»
  6. Έγκριση απόφασης αρ. 47/2015 της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής «Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2014»
  7. Αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων για μείωση τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου στις τρίτεκνες οικογένειες.
  8. Αποδοχή παραχώρησης μηχανικού σαρώθρου από το Δήμο Σικυωνίων.
  9. Αίτημα παράτασης των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης σύμβασης του ΟΑΕΔ και εφαρμογή μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων σύμφωνα με τη ΣΣΕ.
  10. Ένταξη του Δήμου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην εφαρμογή του θεσμού της Κοινωφελούς Εργασίας.
  11. Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου, έτους 2015
  12. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  13. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  14. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  15. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  16. Περί αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου.
  17. Έγκριση απόφασης αρ.48/2015 της ΔΗΚΕΞΕ «Κατάρτιση και ψήφιση Οικονομικών Καταστάσεων έτους 2014.
  18. Αίτημα Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου «ΑΥΛΟΣ»για οικονομική ενίσχυση.
  19. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για επέκταση δικτύου στη ΔΚ Ξυλοκάστρου.
  20. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για τοποθέτηση φωτιστικού σώματος στη ΤΚ Κάτω Λουτρού.
  21. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για τοποθέτηση φωτιστικού σώματος στη ΤΚ Κάτω Λουτρού.
  22. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για τοποθέτηση φωτιστικού σώματος στη ΤΚ Ζεμενού
  23. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο: «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων» (19/2014 μελέτη)
  24. Χορήγηση παράταση προθεσμίας στο έργο : «ΑΣΦΛΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΛΑΓΚΑΔΕΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΕΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ « (ΜΕΛ΄ΤΗ 25/2014)
  25. 'Εγκριση 1ου ΑΠΕ για το έργο : « Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων »(μελέτη 19/2014)
  26. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΗ ΤΗΣ ΤΚ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  27. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΤΚ ΠΙΤΣΩΝ,ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΚ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  28. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  29. Έγκριση 1ου ΑΠΕ για το έργο: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΚ ΛΑΓΚΑΔΕΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΕΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» (Μελέτη 25/2014)
  30. Έγκριση 1ου ΑΠΕ για το έργο: « Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Γεληνιάτικων από την εκκλησία Παναγία έως Κορωνέικα» (μελέτη 24/2014)

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΑ



Σαν μία πολιτική ύαινα αναζητεί τα πολιτικά του θύματα για την επιβίωσή του ο ετοιμόροπος Αλέξης Τσίπρας, με τους κινούμενους σαν άμμο οπαδούς του. Ο ταλαντούχος μονοπωλιακός ηγέτης της νεότερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, ο επαναστάτης χωρίς αιτία, βλέπει το πολιτικό του τέλος να έρχεται και καταφεύγει στον ανώτατο άρχοντας της κοινωνίας μας για την προστασία του.

ΝΔ: Και οι 4 υποψήφιοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε ΚΕΦΕ - Παπαμιμίκο!

ΝΔ: Και οι 4 υποψήφιοι έδωσαν ψήφο  εμπιστοσύνης σε ΚΕΦΕ - Παπαμιμίκο!Οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωκομματικό «θρίλερ» της ΝΔ: Ομόφωνη ψήφο εμπιστοσύνης στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τον πρόεδρό της, Α. Παπαμιμίκο, έδωσαν και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος στη σημερινή συνεδρίαση. Στο μεταξύ, ο Ευ. Μεϊμαράκης καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές - Ο Μ. Βορίδης περνά στην αντεπίθεση κατά Μεϊμαράκη για την εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές στη ΝΔ - Η Μαρ. Γιαννάκου προειδοποιεί ότι η ΝΔ «βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού»! - Ποιες οι πλέον πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών και γιατί ενώ αρχικά διακόπηκε η επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, επήλθε ομόφωνη απόφαση. Αναλυτικά...

eklogika.gr

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Η ζωή κάνει κύκλους και παραζάλη φέρνει η εναλλαγή προσώπων και ιδεολογιών με μία μόνο σταθερή. 
Την υποταγή των πολιτικών μας στους ξένους με αντάλλαγμα ένα κοκκαλάκι εξουσίας για γλείψιμο.
Αφού πέντε χρόνια στριφογυρίζουμε γύρω από την ουρά μας ο σημερινός Πρωθυπουργός ανακάλυψε με τη σειρά του την Γερμανίδα Καγκελάριο, που εκτός τη λύση του οικονομικού μας προβλήματος με τα Μνημόνιά της θα μας βρει τώρα λύση και στα ελληνοτουρκικά. 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αναγκαία μια σύγχρονη πολιτική κινήτρων για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας»



http://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/65b29056123f59f60a8f0a486c504938_L.jpg
Την ανάγκη διαμόρφωσης πολιτικής κινήτρων για την αύξηση της δυναμικής της παραγωγικής διαδικασίας της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας, πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικρίνοντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση για πρόχειρη και ευκαιριακή πολιτική κάτω από πίεση και για απουσία σχεδίου για μια σύγχρονη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο Μέγαρο Μαξίμου του Σαμαρά έκανε ταμείο η εταιρεία που τίναξε τις εκλογές και τη Νέα Δημοκρατία!

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ – ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!


Αποδεικνύεται ότι το κόμμα της ΝΔ δεν είχε καμμία εμπλοκή, αλλά τα ντηλς τα υπέγραφε απ’ ευθείας το μεγαρο Μαξίμου του Σαμαρά.
Μετά από τα ντοκουμέντα, τεκμηριώνεται ο δόλιος ρόλος του Σαμαρά στην γελοιοποίηση και έπειτα στην καταστροφή της 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 

Greek Hellenic News Feed

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2014/12/05/529495/main/fortsakhs22.jpg

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ



http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2014/12/05/529495/main/fortsakhs22.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παραίτηση του Δημήτρη Μπερτσιμά, Καθηγητή διεθνούς κύρους στο ΜΙΤ των ΗΠΑ, από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου του εμβληματικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής για τα πανεπιστήμια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Προτεραιότητα η διασφάλιση της πληρωμής των εργαζομένων του φράγματος του Ασωπού»



 http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/fragma.jpg?itok=bVorUZN8
Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατίας στη Γαλλία τήρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015.
http://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/65b29056123f59f60a8f0a486c504938_L.jpg«Το φράγμα του Ασωπού αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει και παρουσιάζει, λόγω της ασυνέπειας της αναδόχου κοινοπραξίας, στην εξέλιξή του μας έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απαντώντας σε σχετική επερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της πορείας κατασκευής του, ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή των εργαζομένων δήλωσε «η καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και καμία συμφωνία δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω του νόμιμου αυτού δικαιώματος»

Απασφάλισε ο Ε. Μεϊμαράκης - "Τσακίζει" Σαμαρά-Μητσοτάκη και Βορίδη - Προκαλεί τον Τζιτζικώστα σε "μονομαχία"

Εκλογές ΝΔ: Απασφάλισε ο Ε. Μεϊμαράκης - `Τσακίζει` Σαμαρά-Μητσοτάκη και Βορίδη - Προκαλεί τον Τζιτζικώστα σε `μονομαχία`

Μετά τις πρωινές δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη όπου "στόλισε" τους πάντες για το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας, κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη επανέρχονται πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο την κόντρα και ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα εάν ο κ. Μεϊμαράκης παραμένει ή όχι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τους κύκλους του κ. Μεϊμαράκη, η δήλωση μέσω κύκλων του κ. Σαμαρά, επισημαίνουν πως επιβεβαιώνονται όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης ότι δηλαδή ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΦΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας
Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.
Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης.

ΤΩΡΑ: Η ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαου Βούτση στη Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου



 http://www.enikonomia.gr/images/resized/690_031bff30fb8e21d64d73d486011db9a9.jpg

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, Εκλεκτοί Καλεσμένοι, 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης ευρίσκομαι στην Κύπρο, πραγματοποιώντας την πρώτη μου επίσημη επίσκεψη εκτός Ελλάδος ως Πρόεδρος της Βουλής. Με τα ίδια συναισθήματα ανέρχομαι στο βήμα αυτό, απευθυνόμενος για πρώτη φορά στην πολιτική ηγεσία, τους εκπροσώπους του Κυπριακού Ελληνισμού και ολόκληρο τον Κυπριακό λαό,  κατά την σημερινή σας πανηγυρική συνεδρία, συνεχίζοντας μια παράδοση που εντάσσεται στο πλαίσιο και ενδυναμώνει περαιτέρω την διαρκή συνεργασία και τον συντονισμό Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα. Η συνεργασία και ο συντονισμός αυτός, αποτελεί βασική αρχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εξελίσσεται η σχέση αυτή διαχρονικά σε όλα τα επίπεδα, εν προκειμένω στο υψηλό επίπεδο των λαϊκών αντιπροσωπειών, που εκφράζουν τη λαϊκή κυριαρχία, δηλαδή τη βούληση, τη θέληση των λαών μας.

Χέλμουτ Σμίτ: Τελευταίο αντίο σε έναν μεγάλο



Τελευταίο αντίο είπαν σήμερα οι Γερμανοί σε έναν άνθρωπο που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία τους. Τον Χέλμουτ Σμιτ
Σήμερα έγινε η κηδεία του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στο Αμβούργο. Ο Σμιτ πέθανε στις 10 Νοεμβρίου σε ηλικία 96 ετών και ηγέτες αλλά και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο τον μνημόνευσαν ως αρχιτέκτονα της διεθνούς συνεργασίας και της ανόρθωσης της μεταπολεμικής Ευρώπης. 
Στην κηδεία παρέστη η καγκελάριος Μέρκελ αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ.

newsit.gr
ΦΩΤΟ: REUTERS

Απελευθερώνονται οι προσλήψεις σε δομές ανταποδοτικού χαρακτήρα

Απελευθέρωση των προσλήψεων σε ανταποδοτικούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών, ακόμα και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που είναι κερδοφόρα, σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα η πολιτική ηγεσία σχεδιάζει την ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο περίπου 4.000 συμβάσεων ορισμένου χρόνου που είχαν παραταθεί μέχρι τα τέλη του 2015.

Ο αρμόδιος υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης γνωστοποίησε τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη διάρκεια δίωρης συνάντησης που είχαν χθες στο γραφείο του.

Η εμπιστευτική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. και η προειδοποίηση για χτύπημα τζιχαντιστών στην Ελλάδα

ISIS-656x410.jpg
Εμπιστευτική πολυσέλιδη έκθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται σε φόβους για δημιουργία νέων «νεοναζιστικών ομάδων» αλλά και «πυρήνων τζιχαντιστών» στην Ελλάδα λόγω του εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.
Το έγγραφο που αποκαλύπτει «Το Βήμα» συντάχθηκε λίγα 24ωρα μετά το μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Παράλληλα, φέρεται να είναι σε ισχύ έγγραφες

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: Επίκαιρη ερώτηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
 
Η Ένωση Κεντρώων, σταθερά στο πλευρό των πολιτών, των καταναλωτών-δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή των Ελλήνων θέτει δύο σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν, ως κενά νομικής προστασίας, με την τελευταία αναθεώρηση του ν. 3869/2010 γνωστού ως «νόμου Κατσέλη».

- Πρώτον και σημαντικό, αν το Δημόσιο δεν καλύψει ή καθυστερήσει να καλύψει τις μηνιαίες καταβολές που έχει αναλάβειστη θέση του δανειολήπτη στεγαστικού δανείου, ο τελευταίος απαλλάσσεται έναντι της πιστώτριας τράπεζας ή όχι;

 - Δεύτερο και εξίσου σημαντικό, εφόσον το Δημόσιο πληρώσει τις παραπάνω μηνιαίες καταβολές,δικαιούται να στραφεί κατά του δανειολήπτη για ό,τι έχει πληρώσει στη δανείστρια τράπεζα εκ μέρους του; 

Πρόκειται για σημαντικότατα νομικά κενά που πρέπει να διευκρινιστούν προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια δικαίου και αποτελεσματικότητα στην προστασία της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.
 
Γραφείο Τύπου

Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το νερό στα Λαγκάδια και στο Πράσινο Γορτυνίας - Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης



http://static.panoramio.com/photos/large/3008902.jpg
Τρίπολη 23-11-2015

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: πόσιμο νερό στα Λαγκάδια και στο Πράσινο Γορτυνίας.

Κ. Περιφερειάρχα
          Από 14 Σεπτεμβρίου 2015 η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας  γνωστοποιεί πρώτα και κύρια στο Δήμο Γορτυνίας, αλλά και σε άλλους αρμόδιους ότι το νερό στις τοπικές κοινότητες Λαγκαδίων και Πρασίνου του Δήμου Γορτυνίας είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση πλην της χρήσης για καθαριότητα στην τουαλέτα.
          Συστήνονται μάλιστα μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων όπως να πίνουν εμφιαλωμένο νερό, να γίνεται αποστείρωση του νερού με βράσιμο και σε κάθε περίπτωση το νερό να μην δοθεί για ανθρώπινη χρήση, αν δεν αποκατασταθεί πρώτα η ποιότητά του.
          Συστήνονται επίσης μέτρα για καθαρισμό και απολύμανση δεξαμενών, επισκευές δεξαμενών και δικτύου ύδρευσης, μέτρα προστασίας από κάθε υγειονομικό κίνδυνο πηγών, γεωτρήσεων, δεξαμενών και δικτύων.
          Επειδή το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, στα Λαγκάδια ήταν και πέρσυ και πρόπερσυ και επειδή η Δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα από αυτά που απαιτούνται
          Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα:
·       Εκτός από πρόστιμα τι θα κάνετε για να αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού για ανθρώπινη χρήση;
·       Τι θα κάνετε για να επισκευασθεί και να λειτουργήσει το δίκτυο άρδευσης;
·       Τι θα κάνετε για να υπάρχει προστασία από κάθε υγειονομικό κίνδυνο;

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης


Βαγγέλης Γούργαρης

EΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 Στη Λευκωσία σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης
Με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, ξεκίνησε τη διήμερη επίσημη  επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.
Μετά τη συνάντησή τους, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απένειμε το μετάλλιο  της κυπριακής Βουλής στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Παραλαμβάνοντας το μετάλλιο ο κ. Βούτσης, ευχαρίστησε για την τιμή και τόνισε ότι οι αγώνες των λαών της Κύπρου και της Ελλάδας είναι κοινοί, διαχρονικά. Επίσης, διαβεβαίωσε για τη στήριξη στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για επίλυση του Κυπριακού.
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄.
Ακολούθως, ο κ. Βούτσης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου  κ. Νίκο Αναστασιάδη.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη.
Στις 5 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα μιλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, σε ειδική συνεδρίαση.
Είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής μιλάει στην Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων που συνέρχεται για  αυτόν τον σκοπό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ: Παραιτούμαι από μεταβατικός Πρόεδρος αλλά να παραιτηθούν και οι άλλοι!





Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Γνωρίζετε ότι ανέλαβα τα καθήκοντα του μεταβατικού Προέδρου σε μια δύσκολη, για τη Νέα Δημοκρατία, περίοδο. Ενόψει μάλιστα και εθνικών εκλογών στις οποίες θα οδηγούμεθα, εις γνώσιν μας ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν και ευχάριστο. Αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, προκηρύξαμε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού. Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό και στους συνυποψήφιους μου και στη διαδικασία. Και γι’ αυτό ακριβώς δεν έκανα και πολλές δημόσιες εμφανίσεις, γιατί πιστεύω ότι είμαι σε μια ευγενική άμιλλα με τους συνυποψήφιους μου και πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν απήντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχτηκα και καμιά φορά ήταν και χυδαίες. Τις προσπέρασα.

«Απ’ τον πασοκισμό στον τρωγλοδυτισμό»


Γράφει ο
Δημήτρης Σιάχος
 
Οι στιγμές που ζούμε ως Έθνος και ως Κράτος μόνο μελαγχολία και απόγνωση μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και στον πιο αισιόδοξο παρατηρητή...

Σύσσωμο το Πανελλήνιο παρακολουθεί αποσβολωμένο την καταπάτηση κάθε θεμελιώδους δικαιώματος και κάθε έννοιας αξιοπρέπειας από μία άρτι εκλεγείσα Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει το απόλυτα καταστροφικό της έργο, παγιδευμένη σε ιδεοληψίες και με πλήρη ανικανότητα να διοικήσει.

Δεν είναι αριστερή παρένθεση! Είναι κυβέρνηση εντός εισαγωγικών, κρεμασμένη από το «φρύδι του βουνού»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ό,τι κι’ αν λένε οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης και τα επιτελεία τους, τα γεγονότα και οι αριθμοί δεν αλλάζουν:
Με το πρώτο «δύσκολο» νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, αυτό που ρυθμίζει τα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε από τους 155 βουλευτές στους 153, ενώ ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εγκατέλειψε την έδρα του. Πραγματικό σύνολο απωλειών, τρεις βουλευτές.
Την επομένη, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε έντρομος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήθεν για να τον ενημερώσει για το ταξίδι του στην Τουρκία και την υλοποίηση του προγράμματος.
Κι’ εκεί που του μιλούσε για το «φρύδι του βουνού» (που λένε, όπως είπε, και στην πατρίδα του, εννοώντας την άνοδο στην πιο ψηλή ανηφόρα, ώστε να αρχίσει η κάθοδος – η κατηφόρα για την ακρίβεια, αν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ), του ανέφερε (του Προέδρου) και την ανάγκη για ύπαρξη μιας «στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης».

Συνεδρίαση Δ. Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας



           ΔΗΜΟΣ
                 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-
                         ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                             Λουτράκι     23/11/2015
     ------------------------------------------                    Αρ. Πρωτ :      621
                  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ                   
                     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
  
                                                                                                           
                                                                   ΠΡΟΣ:
                                                               1)Τον κ. Δήμαρχο
                                                               2)Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ : Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του
 Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ».

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 6:30μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


1.    Τροποποίηση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2015.
2.    Λήψη απόφασης περί ορισμού εκπροσώπων για συναλλαγές με τράπεζες, οργανισμούς, Δ.Ο.Υ., ΕΛ.ΤΑ., ταχυδρομικό ταμιευτήριο και Δ.Ε.Η. έτους 2016.


                                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                                                                ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ