Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων

Καλαμάτα
Τσίπρας: Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένωνΣκληρή επίθεση στη ΝΔ και τον Β.Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα.

«Δεν δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις τους, δεν χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία τους. Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων. Που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα» είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, «αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική. Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση. Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε.»

Ο τέως πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι σαφείς οι διαφορές του κόμματός του από τη ΝΔ: «Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μεϊμαράκη.

» Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι.»
Newsroom ΔΟΛ

Στήθος με στήθος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ Κάλπη-θρίλερ δείχνουν και νέες δημοσκοπήσεις

Κάλπη-θρίλερ δείχνουν και νέες δημοσκοπήσεις 
Αθήνα
Οριακό προβάδισμα μισής μονάδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Το ποσοστό που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 26,7% έναντι 26,2% της ΝΔ.

«Αρμάτα» 2015: οι Σπέτσες γιορτάζουν

 Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνο, γιορτάζεται στις Σπέτσες η επέτειος της ναυμαχίας που έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 1822 στο θαλάσσιο στενό που ορίζεται από τις ανατολικές ακτές των Σπετσών και την ακτογραμμή της Ερμιονίδας.

Η «Αρμάτα», όπως είναι ευρέως γνωστή, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές εκθέσεις. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την πυρπόληση και την ανατίναξη ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας.

Ο Ολυμπιακός το πήγε «συντηρητικά» εν όψει Μπάγερν, με κορυφαίο τον... Ρομπέρτο, νίκησε 3 - 1 τον Πλατανιά

Ο Ολυμπιακός το πήγε «συντηρητικά» εν όψει Μπάγερν, σούπερ ο ΠΑΟΚ
Αν και κράτησε δυνάμεις για την Μπάγερν, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 3-1 τον Πλατανιά, ο οποίος έχασε πένακλτι στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και παράλληλα την ευκαιρία να πιέσει τους "ερυθρόλευκους" στην 3η αγωνιστική.της Super League.
Και οι Πειραιώτες που ήταν ανώτεροι -σε όλο το ματς- έχασαν την  ευκαιρία να σκοράρουν από την άσπρη βούλα στο δεύτερο ημίχρονο με τον πρωταγωνιστή τους, Τσόρι Ντομίνγκες.
Ο αγώνας ναι μεν ξεκίνησε με πέναλτι για τον Πλατανιά, αλλά όχι και με... “καλημέρα” στον αγώνα για τους Κρητικούς. Τους την έκοψε ο Ρομπέρτο που ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Ολυμπιακού... Ο Ισπανός απέκρουσε το πέναλτι του Ντίνα που εκτελέστηκε στο δεύτερο λεπτό και έπειτα άρχισε η επέλαση των “ερυθρόλευκων”...
Από το 11' κιόλας... Όταν ο Ντομίνγκες έβγαλε εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Ντουρμάζ κι αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το κοντρόλ και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0). Στο 24' λίγο έλειψε να προκύψει αυτογκόλ όταν έπειτα από γύρισμα του Πάρντο, ο Σελίν μπερδεύτηκε σε προσπάθεια για διώξιμο, αλλά ο Ολιμπά έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί για τον Ρομπέρτο. Αντιθέτως... Στο 44' οι Πειραιώτες είχαν και δοκάρι με δυνατό σουτ του Ντομίνγκες, έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έφτασε γρήγορα στο δεύτερό της γκολ. Στο 52' ύστερα από εξαιρετικό τακουνάκι του Ιντέγιε για τον Ντομίνγκες, ο δεύτερος έφερε την μπάλα στο αριστερό και με πλασέ στη δεξιά γωνία νίκησε τον Ολιμπά και έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Μέχρι να... πεις κύμινο έγινε και το 3-0 για τους “ερυθρόλευκους”! Στο 59' ο Μαζουακού έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πέρασε και τον Ιτούα... Κάτοχός της έγινε ο Ντουρμάζ που πάσαρε εκ νέου στον Μαζουακού κι αυτός με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ... Αλλά ο Τσόρι που είχε ήδη ένα γκολ, μια ασίστ και ένα δοκάρι δεν ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 63', καθώς το εξουδετέρωσε ο Ολιμπά. Το πέναλτι δόθηκε για κράτημα από τον Βάντερσον στον Πάρντο.

Ο Πλατανιάς δεν παραιτήθηκε... Εψαχνε έστω το γκολ της τιμής και φόρτωσε με δουλειά στα τελευταία λεπτά του αγώνα τον Ρομπέρτο, που τελικά δεν απέφυγε το γκολ στο 72', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μενδρινό ο Μπανανά έκανε το 3-1 με κεφαλιά.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες (65'Φορτούνης ), Ομάρ, Ντουρμάζ (65'Ερνάνι), Σιόβας, Μασουάκου, Πάρντο (80'Φουστέρ), Καμπιάσο, Ιντέγιε.
Πλατανιάς: Ολιμπά, Γιακουμάκης, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς (62' Μαχαμάτ), Γκνιάτιτς, Μπανανά, Ντίνας (77' Ράμος), Σελίν (58' Ιτούα), Πάγκαλος, Μαχαμάτ.
 

Εμφατική νίκη του ΠΑΟΚ στη Βέροια με ντεμπούτο Μπερμπάτοφ

Εμφατική νίκη του ΠΑΟΚ στη Βέροια με ντεμπούτο Μπερμπάτοφ
Με άκρως πειστική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τη Βέροια εκτός έδρας, στο δεύτερο χρονικά ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με την Καμπάλα (17/09). 
Το «τρίποντο» της ομάδας του Ιγκόρ Τούντορ πανηγυρίστηκε... διπλά, καθώς εκτός των τριών βαθμών που πήρε, έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Εάν δεν ήταν ο Καντιμοίρης σε καλή μέρα, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από το πρώτο μέρος, καθώς οι Θεσσαλονικείς μετά το πρώτο... αναγνωριστικό 10λεπτο και την επέμβαση του Όλσεν στο φάουλ του Αμπντούν, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 17΄ ο Αθανασιάδης συνδύασε την επιστροφή του στην ενδεκάδα με γκολ. Πήρε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή και χωρίς... δεύτερη σκέψη «εκτέλεσε» τον Καντιμοίρη (1-0). Εννέα λεπτά μετά ο Μακ, μετά από ωραία ενέργεια του Πέλκα, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και με πλασέ «έγραψε» το 2-0.
Η πρώτη ήττα της Βέροιας ήρθε απόλυτα... φυσιολογικά με βάση την εικόνα της ομάδας του Γιώργου Γεωργιάδη, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο. Εάν εξαιρέσει κανείς την φάση με το φάολυ του Αμπντούν στο 12΄ η «βασίλισσα» του Βορρά ήταν υποτονική στη συνέχεια, οι περισσότεροι παίκτες της βρέθηκαν σε κακή μέρα και μοιραία γνώρισε την πρώτη εφετινή της ήττα και, μάλιστα, εντός έδρας.
Κι αν η ομάδα της Ημαθίας μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και μέσα σε δύο λεπτά είχε δοκάρι με τον Εντζεγκέλε και δύο κεφαλιές που έβγαλε σωτήρια ο Όλσεν, τα πάντα τελείωσαν στο 55΄. Ο Τζιόλης βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της περιοχής στο 55΄ και με βολέ έδωσε τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για να «επιστρέψουν» (0-3).
Η εξέλιξη του ματς ήταν τέτοια που έδωσε την ευκαιρία στον Τούντορ να ρίξει στο ματς και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, με τον κόσμο να αποθεώνει τον Βούλγαρο στράικερ στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Ολο το υπόλοιπο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μονόλογο του ΠΑΟΚ, που δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την μπάλα, ακόμα κι όταν έριξε το ρυθμό στο ματς.
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Εντζεγκουέλε, Μαραγκός, Νάστος, Βεργώνης, Σιόντης (46' Κόλα), Γιουσούφ, Αμπντούν, Μαγιέφσκι (46'Ιμπραΐμ), Ναζλίδης (69' Καϊκούτ)
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Λέοβατς (46' Κωνσταντινίδης), Κάτσε (73' Σάμπο), Τζιόλης, Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (58' Μπερμπάτοφ).

Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον «ΕΤτΚ» Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήγημα, δεν δίνει ελπίδα και δεν πείθει

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήγημα, δεν δίνει ελπίδα και δεν πείθει 
«Για μένα, το νέο στην πολιτική είναι οι άνθρωποι που έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια, που έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό» δηλώνει με συνέντευξή της στον «Ε.Τ.» της Κυριακής η Ντόρα Μπακογιάννη. Η υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ. εκτιμά ότι στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και επισημαίνει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και ευρύτατης συνεργασίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΕΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣTA ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ



Ο Μεϊμαράκης για την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ο ακόλουθος διάλογος:


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Να ερχόσασταν κάτω στα μεταλλεία να δείτε και τους εργαζόμενους που είναι  μέσα στις στοές. Έλεγα πως  θα έχουμε εκεί μια πολύ δυναμική παρουσία και θα ήταν πάρα πολύ καλό αυτό. Έχουμε δείξει τη δυναμική μας, τη δυνατότητα που έχουμε εμείς οι μεταλλωρύχοι. Το έχουμε δείξει και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ξέραμε πως θα είχαμε 5, 6 χιλιάδες κόσμο. Θεωρούμε πως θα είσαι αυριανός Πρωθυπουργός. Άρα εδώ πάνω θέλουμε να μας λύσεις το πρόβλημα μια και καλή. Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Η επένδυση αυτή, για εμάς, για τον τόπο μας, είναι η ζωή μας. Εγώ είμαι τρίτη γενιά μεταλλωρύχος. Έχω 27 χρόνια στα μεταλλεία. Από αυτή τη δουλειά, από αυτή την εταιρία, από αυτά τα μεταλλεία, η περιοχή μας, όλη η βορειανατολική Χαλκιδική, τα τελευταία 70 χρόνια ζει από αυτό το μεταλλείο.  Ο οικονομικός πνεύμονας της περιοχής είναι το μεταλλείο.
Και βλέπουμε αυτή τη στιγμή πως έχουμε επενδυτή. Τα  προηγούμενα χρόνια ψάχναμε για επενδυτές, για χρήματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε επενδυτή και δεν έχουμε κυβέρνηση να στηρίξει αυτό το έργο. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε πολιτικοί όμηροι. Παίχτηκε ένα πολιτικό, βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Έκανε εδώ, πολιτική αλητεία ο κ. Σκουρλέτης, μας χρησιμοποιούν πολιτικά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, στις επόμενες μέρες πιστεύω και από τα προβλήματα των εργαζομένων που είναι στις στοές, με την υγεία τους και το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει δεν ξέρουμε με το Συμβούλιο της Επικρατείας  που είναι την Τρίτη. Και δεν ξέρουμε και το αποτέλεσμα φυσικά των εκλογών. Άρα οι δέκα μέρες, οι επόμενες, είναι για εμάς κρίσιμες. Και ακόμη πιο κρίσιμες θα είναι εδώ με τον επενδυτή αν θελήσει να φύγει, αν θελήσει να κάνει απολύσεις, πράγμα το οποίο θα ανάψει το φιτίλι εκεί κάτω και θα έχουμε ανεξέλεγκτα πράγματα.
Θεωρούμε πως είναι ευκαιρία να κερδίσει και η Νέα Δημοκρατία, γιατί στήριξε αυτό το έργο. Το είχε στηρίξει, ανέκαθεν και επί Σαμαρά και με εσάς. Θέλουμε ακόμη πιο πολύ τη στήριξη, πραγματική στήριξη για να λύσουμε το πρόβλημα. Πρέπει να το λύσουμε. Είναι και ευκαιρία. Θεωρούμε πως πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο: Γιατί δεν είναι μόνο η Χαλκιδική. Είναι και πάνω οι Σάππες. Είναι και το Κιλκίς. Οπότε μας δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα, - που τα ξέρετε καλύτερα αυτά από εμάς - να αναπτυχθούμε και να έχουμε έναν τομέα πρωτογενή που θα δώσει μέλλον, ανάπτυξη και δουλειά.
Δουλεύουμε αυτή τη στιγμή 2.000 εργαζόμενοι. Που έχει προοπτική στις επόμενες μέρες. Αν πούμε αύριο ανοίγουμε να πάρουμε αυτομάτως άλλους 600 εργαζόμενους, την ίδια στιγμή, την ίδια μέρα. Άλλοι 600 εργαζόμενοι να δουλέψουν. Κι όμως, αυτό το πολιτικό παιχνίδι που μας έκαναν, αυτή την πολιτική αλητεία ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ, κανείς μέχρι σήμερα δεν το έχει καταγγείλει. Βγαίνουμε μόνοι μας αυτή τη στιγμή. Και βλέπετε τι έχουμε κάνει οι εργαζόμενοι. Γιατί, αυτή τη στιγμή μας έχουν αδικήσει. Θα δούμε τα κανάλια αύριο να μας παίζουν, να μας κοροϊδεύουν, ότι μας βάζει η εταιρία.  Ποια εταιρία; Εγώ σπουδάζω δυο παιδιά. Ποια  εταιρία με βάζει; Που αύριο δεν θα έχω να τα σπουδάσω; 

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Όπως ξέρετε, είχα επισκεφθεί τα μεταλλεία και ως γραμματέας του κόμματος και μετά. Έχω πλήρη γνώση και άποψη. Και να ξέρετε ότι, αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος, θα σας είχα επισκεφθεί. Εάν δηλαδή η έκθεση δεν ήταν σε προεκλογική περίοδο. Θεωρώ, όμως, ότι ένας υπεύθυνος πολιτικός, δεν επιτρέπεται να πάει προεκλογικά και να ανάψει και το φιτίλι και να προσπαθήσει να το εκμεταλλευθεί πολιτικά. Γιατί  επειδή είναι προεκλογική περίοδος, η καχυποψία των πολιτών είναι αυξημένη και σε όλη την Ελλάδα και στη Χαλκιδική. Θα πούνε, «τώρα βρήκε την ώρα να έρθει;» Εάν δεν ήταν προεκλογική περίοδος και αν δεν πίστευα ότι  μπορεί να ερμηνευθεί έτσι, ότι δηλαδή έρχομαι να εκμεταλλευτώ τον αγώνα σας, ή  ότι έρχομαι να σπεκουλάρω πολιτικά πάνω σε αυτό τον αγώνα εν όψει εκλογών. Να ξέρετε ότι αν δεν ήταν εκλογές θα είχα έρθει. Και θα είχα έρθει αμέσως μόλις είχαμε επικοινωνήσει και συζητήσαμε το ζήτημα.
Ξέρετε ότι εμείς είμαστε η Παράταξη που επιδιώκει να έχουμε ιδιωτικές επενδύσεις, γιατί πιστεύουμε ότι, χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις, δεν υπάρχουν δουλειές. Θέλουμε ταυτόχρονα οι επενδύσεις αυτές να τηρούν τους περιβαλλοντολογικούς όρους. Γιατί αυτό είναι προς την υγεία όλων μας. Όταν όμως υπάρχουν αποφάσεις οι οποίες μας βεβαιώνουν ότι η επένδυση είναι εντάξει και ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσουμε, θεωρώ ότι, από εκεί και πέρα, υπάρχει ιδεοληψία και υστεροβουλία να μην προχωράει μια επένδυση.
Η συγκεκριμένη επένδυση, από όσο γνωρίζω και από όσα και εσείς με έχετε ενημερώσει, πληροί τις προϋποθέσεις. Όπως μου έχουν πει και οι εκλεκτοί συνάδελφοι από τη Χαλκιδική,  αλλά και στελέχη και φίλοι που σας έχουν επισκεφθεί, σε ανύποπτο χρόνο, υπάρχει μια υγιής επένδυση.  Υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Θεωρούμε ότι υπάρχει μια περιβαλλοντολογική και οικολογική συνείδηση. Όπως ξέρετε το Συμβούλιο Επικρατείας έχει μπλοκάρει πάρα πολλές φορές επενδύσεις. Και κάνουμε δεκτές τις αποφάσεις του. Λοιπόν, όταν το ΣτΕ βγαίνει και λέει ότι είναι ορθή η επένδυση περιβαλλοντολογικά, οφείλουμε να το ακούσουμε. Όπως το ακούμε και όταν λέει το αρνητικό. Αλά καρτ δεν μπορεί να προσλαμβάνεις και να υλοποιείς τις αποφάσεις του.
Λοιπόν, θέλω, χωρίς να το εκμεταλλεύομαι πολιτικά, να σας δώσω τη γενική μας κατεύθυνση.   Είμαστε υπέρ των επενδύσεων. Και να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση, εμείς θέλουμε να προχωρήσει, θέλουμε να ξεκινήσει. Πολύ περισσότερο αφού υπάρχουν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Θεωρούμε αδιανόητο να διώξουμε άλλη μια επένδυση από την Ελλάδα, η οποία φέρνει τόσες θέσεις εργασίας. Όλοι μιλάνε για δουλειές, όλοι λένε ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλή και ότι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί είναι οι επενδύσεις. Και όλοι αυτοί που μιλάνε υπέρ του ανέργου, διώχνουν τις επενδύσεις  και αυξάνουν την ανεργία. Αυτό, δυστυχώς, είναι ένα γεγονός  το οποίο το ζείτε και εσείς πολύ περισσότερο από τον οποιοδήποτε άλλο Έλληνα. Θέλω, λοιπόν, να εκπέμψω το μήνυμα - και σε εσάς και προς όλους - ότι δεν είναι προεκλογική εξαγγελία - γιατί το λέμε  χρόνια ότι πιστεύουμε στις επενδύσεις - ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα ξαναλειτουργήσει όπως πρέπει η επένδυση για να φέρει θέσεις εργασίας. Είναι «πιστεύω» μας. Είναι δέσμευσή μας. Και για αυτό ακριβώς σας λέω ότι αυτή η δέσμευση θα υλοποιηθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ



ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
ΣΤΗ ΔΕΘ
                                   
 Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη ΔΕΘ: Ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα

1.  Αναφέρεται -αφού περιγράφει τη σημερινή οικονομική κατάσταση και το πώς φτάσαμε σε αυτή-, στο νέο τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να κινηθεί ως Πρωθυπουργός της χώρας από τις 21 Σεπτεμβρίου.

2. Υπογραμμίζει την ανάγκη αποκατάστασης της χαμένης εμπιστοσύνης στην οικονομία και τη χώρα μας. Δίνει έμφαση στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και ομαλότητας. Είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά.

3. Αναπτύσσει την πρόταση για ένα νέο Σύμφωνο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης, με άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους.

4. Αναφέρεται στην ανάγκη σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών και οριστικής λύσης στο πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους. Είναι βασική προτεραιότητα. Υπογραμμίζω ότι βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής μιας κυβέρνησης με κορμό και βάση τη Νέα Δημοκρατία είναι η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, η διαμόρφωση γόνιμου επενδυτικού περιβάλλοντος. Είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, που επιτυγχάνεται με νέες επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις, που φέρνουν νέες θέσεις εργασίας.  Από τις 21 Σεπτεμβρίου πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε στη χώρα μας δουλειές.

5. Το Σχέδιό μας περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.  Μέσο για τη στήριξη της αναπτυξιακής στρατηγικής μας είναι το «πακέτο Γιουνκέρ», που φτάνει τα 35 δις ευρώ. 

6. Δίνουμε έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στηρίζοντας τους τομείς στους οποίους έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα (Τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή, ναυτιλία).

7. Προχωρούμε στην αναμόρφωση του κράτους με έμφαση στον επιτελικό και ρυθμιστικό ρόλο του. Θέλουμε κράτος αποτελεσματικό, αρωγό στην ανάπτυξη.

8. Κυρίαρχος στόχος μας είναι η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η προώθηση της κοινωνικής συνοχής. Για το σκοπό αυτό επικεντρώνουμε την πολιτική μας στην τόνωση της απασχόλησης και τη σταδιακή μείωση της ανεργίας. Παράλληλα, προωθούμε στοχευμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, όπως η επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και η εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης της επιχειρηματικότητας των νέων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

9. Αναφέρεται στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, στις βασικές αρχές και τις θέσεις της Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς  και στο μείζον ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με έμφαση στη διεθνή διάσταση του θέματος.

10. Υπογραμμίζεται ως επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουμε με σίγουρα και στέρεα βήματα που πάνε τη χώρα μπροστά, μακριά από τις αβεβαιότητες και τους ολέθριους κινδύνους, που επιφυλάσσουν οι ανεύθυνοι πειραματισμοί, εκείνων που μόλις παραιτήθηκαν και έφυγαν.

Νέα ηλεκτρονική δημοσκόπηση: Τι θα ψηφίσετε στις εκλογές την Κυριακή 20/9;

Μια νέα ηλεκτρονική δημοσκόπηση ξεκινά το Λόγια Σταράτα καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.
Η σφυγμομέτρηση αφορά στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσουν οι αναγνώστες του Λόγια Σταράτα αλλά και του .texnologosgeoponos.gr που την ανεβάζει παράλληλα

Δείτε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές και τους υποψήφιους βουλευτές ΕΔΩ

Ψηφίστε ποιο κόμμα θα επιλέξετε στις εκλογές της Κυριακής 20/9 στην πάνω δεξιά στήλη του logiastarata.gr

Οι επιλογές κομμάτων που έχουμε συμπεριλάβει είναι τα κοινοβουλευτικά κόμματα, το νέο κόμμα Λαφαζάνη και όσα σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έλαβαν κάποια αξιόλογα ποσοστά
Για τα υπόλοιπα υπάρχει η επιλογή Άλλο Κόμμα.
Αναλυτικά οι επιλογές είναι:

ΣΥΡΙΖΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΟΤΑΜΙ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΚΚΕ
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΝΕΛ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ-ΠΕΙΡΑΤΕΣ
ΕΠΑΜ
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

Η ηλεκτρονική αυτή σφυγμομέτρηση δεν είναι επιστημονική καθώς αφορά τους αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου ωστόσο όπως και στο παρελθόν μας βοηθά να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για κάποιες τάσεις ενόψει εκλογών

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Δέσμευση Μεϊμαράκη για την δημιουργία σταθερού πλαισίου για τα πανεπιστήμια 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε κοινή σύσκεψη με τους Πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, αλλά και με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Απόφασή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σταθερό πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, γιατί η ανώτατη εκπαίδευση είναι -για μας-  η πιο μεγάλη επένδυση.
Η αριστεία για μας δεν είναι ρετσινιά, ούτε πρόκειται να επαναφέρουμε το άσυλο της ανομίας.
Θέλουμε τα Συμβούλια Διοίκησης να αποτελούνται από ικανά και καταξιωμένα πρόσωπα από την αγορά και την εκπαίδευση.
Θέλουμε την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων. Αλλά και διεθνοποίηση των Πανεπιστημίων μας και τη διασυνοριακή εκπαίδευση μοχλό ευρύτερης ανάπτυξης. Για να προσελκύουμε και όχι να εξάγουμε μόνο φοιτητές.
Θέλουμε την άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
Θέλουμε καινοτόμα, εξωστρεφή, δημιουργικά Πανεπιστήμια που δε θα παράγουν ανέργους.
Θέλουμε συνεχή και αμφίδρομη ενημέρωση, αλλά και τη γνώμη όλων των θεσμικών φορέων  της εκπαίδευσης.
Εμείς από 21 Σεπτεμβρίου πάμε την Παιδεία μπροστά».

Η Καλλονή με εννιά... έριξε φάπα στο 95' στον Αστέρα

Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης LIVE Ο Αστέρας ήταν καλύτερος της Καλλονής, την οποία κατάφερε να περιορίσει στο μισό γήπεδο στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα. Προηγήθηκε 1-0 με πέναλτι, αλλά οι γηπεδούχοι, παρόλο που έπαιζαν με εννέα πήραν το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο 95'!   
Καλό ρυθμό είχε ο αγώνας στα πρώτα 25 λεπτά... Αρχικά μπήκε πιο δυνατά ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα το παιχνίδι ισορρόπησε, καθώς και οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες.
Η σημαντικότερη ευκαιρία του Αστέρα σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν στο 5', όταν απέκρουσε ασταθώς ο Χογκ δυνατό σουτ του Μπερτόλιο και στην επαναφορά το σουτ του Μάσα πέρασε ξυστά από το δοκάρι και βγήκε άουτ (βρισκόταν σε θέση οφσάιντ).
Στο 13'  είχε καλή ευκαιρία η Καλλονή, όταν ο Γκοϊάν απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Γεωργίου, μετά από σέντρα του Μανούσου από δεξιά. Εξι λεπτά μετά, στο 19' ο Αντέτζο απομάκρυνε σωτήριαμ ενώ βρίσκονταν πολλοί φιλοξενούμενοι στην περιοχή και μόλις πριν ο Φούντας δεν είχε καταφέρει να βρει την μπάλα. 
Οπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο ο Αστέρας έχει μπήκε πιο δυνατά... Η Καλλονή δυσκολευόταν να ανέβει πάνω από τη σέντρα και το παιχνίδι των φιλοξενούμενων την περιόριζε σημαντικά. Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους επιθετική... εμφάνιση μετά το 13' στο 66'! Το σουτ του Μανούσου δεν ήταν επικίνδυνο και δεν δυσκόλεψε τον Κοσίτσκι.
Οι αλλαγές του Βεργέτη, ανέβασαν κι άλλο επιθετικά τον Αστέρα, ο οποίος στρίμωξε επικίνδυνα την Καλλονή μετά το 70'. Ηταν στραβό το κλήμα για τους γηπεδούχος, έχασαν και με δεύτερη κίτρινη τον Κεϊτά στο 79' και έτσι απέκτησε πλεονέκτημα ο Αστέρας. Στο 83' οι Αρκάδες κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Ούκα ανέτρεψε τον Γιάννου στην περιοχή... Ο Ούκα βγήκε εκτός αγώνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Καλλονή έμεινε με εννέα παίκτες και ο Γιάννου σκόραρε στο 84' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι κάνοντας το 0-1.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φάση του πέναλτι, αλλά δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη... Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ανέβηκαν όλοι στην περιοχή του Αστέρα. Μέχρι κι ο Χογκ που επιχείρησε σουτ στη φάση που η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ... Το εκτέλεσε ο Μπαργκάν και με κεφαλιά ο Αναστασιάδης ισοφάρησε σε 1-1 στο 95' και έδωσε στην ομάδα του μεγάλη ανάσα.
Καλλονή:
Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ούκα, Καλτσάς, Κεϊτά, Κρολ, Γεωργίου (63' Μπαργκάν), Σάμπα (57' Κλαντρούμπσκι), Τσαμπούρης (82' Βαλλιός), Μανούσος.
Αστέρας Τρίπολης:
Κοσίτσκι, Λούι, Αλόκο, Γιαννούλης, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (81' Τσοκάνης), Μάσα (59' Παπαδόπουλος), Φούντας (68' Χαμντανί), Μπερτόλιο, Γιάννου.

Εθνική... κυριαρχία! Επικράτησε 75-54 του Βελγίου Η Ελλάδα εύκολα στους «8» και στο βάθος... Ισπανία

Εθνική... κυριαρχία!
 Χρειάστηκε έξι χρόνια για να... ξεπεράσει τα «σοκ» των αποκλεισμών στα πρώτα νοκ άουτ και το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο! Η Εθνική Ελλάδος είναι στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης νικώντας στην Λιλ της Γαλλίας με 75-54 το Βέλγιο!
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με σχεδόν... αθόρυβο τρόπο άλλαξε την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο βγάζοντας στο παρκέ όλα εκείνα τα στοιχεία που την τοποθετούν στα φαβορί του τουρνουά και ξεπέρασε το εμπόδιο των Βέλγων.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-31, 67-42, 75-54
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 14 (1), Ζήσης 6 (2), Σπανούλης 7, Καλάθης 4, Περπέρογλου 2, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 1, Κουφός 13, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 10 (2).
ΒΕΛΓΙΟ (Κάστεελς): Μπόσκο 2, Βαν Ρόσομ 13 (1), Ερβέλ 2, Ταμπού 6, Σέρον, Μουκούμπου, Ζιλέ 14 (3), Ντε Ζέου, Τούμπα 2, Σαλούμου 5, Λοτζέσκι 10 (2).

Πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της που θα προκύψει στις 7:30 το βράδυ  από το νικητή του ζευγαριού Ισπανία - Πολωνία (σε προημιτελικό που θα γίνει την Τρίτη). 
Το μενού ολοκληρώνεται με την οικοδέσποινα Γαλλία κόντρα στην Τουρκία (22:00). .

Επίσκεψη Γι'ωργου Πετρίτση στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στο Γεν. Νοσ. Κορίνθου και στο Επιμελητήριο Κορίνθίας

 
Ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Πετρίτσης , ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ξεκίνησε τις περιοδείες.
Η πρώτη επίσκεψη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη παρά σε αυτοδιοικητικό παράγοντα της Κορινθίας καθόσον η αγάπη του Γιώργου Πετρίτση για την αυτοδιοίκηση είναι γνωστή, καθώς την έχει υπηρετήσει από όλα σχεδόν τα πόστα και συνεχίζει να την υπηρετεί ως περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου.

 Έτσι επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης  κο Ηλία Ανδρικόπουλο με τον οποίο συζήτησαν προβλήματα που απασχολούν την περιοχή όχι μόνο του Ξυλοκάστρου αλλά ολόκληρου του Δήμου. Η φιλία και η αλληλοεκτίμηση των δύο ανδρών είναι παλαιά καθώς έχουν θητεύσει και οι δύο ως νομαρχιακοί σύμβουλοι Κορινθίας

http://diogenis-press.gr/wp-content/uploads/2015/09/P9180038.jpg
Σήμερα επισκέφθηκε τον διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου κο Ιωάννη Αρχοντα . Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο όμως και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Σε ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής υπάρχουν 40 κενές οργανικές θέσεις ιατρών και το ευχάριστο είναι ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 8 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που πραγματικά θα βοηθήσει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και ειδικά κάποιες κλινικές που παρουσίαζαν μεγάλες ελλείψεις. Παρά τις όποιες ελλείψεις, η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει να επιδείξει μια πολύ σημαντική προσπάθεια, η οποία είναι πραγματικά αξιέπαινη και αξίζει συγχαρητηρίων, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το νοσοκομείο « περνάει» ένας νομός ολόκληρος περίπου 120.000 άτομα ετησίως .
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDVCOJw8nC5lnonmzrjxyX6CejmLuHxJJ2kIXRCUfOAn1UoO5D0XKhWy3h0a-AYyuY933t1yOlbhyphenhyphen_uiJ9mM1LY8zcTDlVON3tjAPq4e6_4sOf4qHu1-LIk20CvFIYapaTAwMIHjFlfldV/s320/unnamed.jpg Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κο Βασίλη Νανόπουλο. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις περισσότερες από τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις του νομού, λόγω της επιβολής των capitalcontrol, την σχεδόν παντελή έλλειψη ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα, αλλά και την απόλυτη προτεραιότητα από την νέα κυβέρνηση στο θέμα της έγκρισης των ΓΠΣ , η έγκριση των οποίων είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο για την προώθηση νέων επενδύσεων, καθόσον κάθε νέος επενδυτής μπορεί να γνωρίζει που μπορεί να χτίσει και τι είδους χρήσεις επιτρέπονται σε κάθε περιοχή του κάθε Δήμου 

Καραμπόλα τριων αυτοκινήτων στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών στο Μελίσσι


ΦΩΤΟ από tempo24.gr Τουλάχιστον τρία οχήματα, ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ένα φορτηγό εταιρείας αρτοποιίας και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε λίγο μετά τις 3.30 στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Μελισσίου Ξυλοκάστρου. 
Σαν από θαύμα από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανένας επιβάτης του ΚΤΕΛ στο τροχαίο έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
Άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο της Αστυνομίας όσο και της Ολυμπίας Οδού για τη σήμανση και την εκτροπή των υπολοίπων οχημάτων.
Εξαιτίας του τροχαίου δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας  ενώ μέχρι να καταγραφεί το τροχαίο και να απομακρυνθούν όλα τα οχήματα από το δρόμο, η κυκλοφορία γινόταν εκ περιτροπής από το άλλο ρεύμα.

Superleague: Τα... φώτα σε “Καραϊσκάκης” και Βέροια

Superleague: Τα... φώτα σε “Καραϊσκάκης” και Βέροια 
 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καλούνται να βάλουν στην άκρη τις επικείμενες πρεμιέρες τους σε Champions League και Europa League -αντίστοιχα- και να εστιάσουν στην 3η αγωνιστική της Superleague
Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του Champions League απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πλατανιά, το απόγευμα του Σαββάτου (20:30) στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο πρωταθλητής, έχοντας το μυαλό του το μεγάλο ματς του Champions League κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, θέλει να συνεχίσει το πρωτάθλημα με μια ακόμη νίκη και να κάνει το 3Χ3.
 Ο Μάρκο Σίλβα περιμένει πολύ περισσότερα από τους παίκτες του σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, ελπίζοντας πως και τα νέα πρόσωπα, οι Ερνάνι και Ιντέγε, θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερες λύσεις ώστε ο Ολυμπιακός να πετύχει τον στόχο του, να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να επικεντρωθεί πλήρως από κει και πέρα στην Μπάγερν.
Ο Μάρκο Σίλβα περιμένει πολύ περισσότερα από τους παίκτες του σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, ελπίζοντας πως και τα νέα πρόσωπα, οι Ερνάνι και Ιντέγε, θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερες λύσεις ώστε ο Ολυμπιακός να πετύχει τον στόχο του, να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να επικεντρωθεί πλήρως από κει και πέρα στην Μπάγερν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Πάρντο, Ερνάνι, Ντομίνγκες, Ιντέγε.
Στην αποστολή: Καπίνο, Μποτία, Σαλίνο, Φουστέρ, Φορτούνης, Φινμπόγκασον, Σεμπά, Ντουρμάζ
Τιμωρημένοι/Απόντες: Μπουχαλάκης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (4-5-1): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Σελίν, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μιλούνοβιτς, Μαχαμάτ, Ντίνας, Γιακουμάκης.
Στην αποστολή: Σωτηρίου, Μενδρινός, Ράμος, Τσουράκης, Ανγκούλο, Γουνδουλάκης, Ιτούα, Πάγκαλος, Τζίλβαν
Τιμωρημένοι/Απόντες: Κουλιμπαλί, Δημήτρης, Τσιμότζι


Δύσκολο θα είναι το έργο του ΠΑΟΚ λίγο νωρίτερα (18:15), στη Βέροια κόντρα στην τοπική ομάδα. Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα λίγο πριν ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με την Γκαμπάλα.

Το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση της Καλλονής με τον Αστέρα Τρίπολης (16:00) Ο Αστέρας Τρίπολης θέλει τη νίκη στη Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή
Την Κυριακή δύσκολο έργο θα έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει στο Ολυμπιακό στάδιο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα και θα πρέπει να μην υποτιμήσει την αξιόμαχη αντίπαλο της για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Χωρίς ασφαλή προγνωστικά είναι το ματς στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρόμητου και της Ξάνθης.
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής 

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 

Καλλονή – Αστέρας Τρίπολης (16:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Βάτσιος

Βέροια – ΠΑΟΚ (18:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Βοσκάκης

Ολυμπιακός – Πλατανιάς (20:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (16:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Μάνταλος

Ατρόμητος – Ξάνθη (18:15, Novasports)
Διαιτητής: Δημητρόπουλος

Παναιτωλικός – Πανθρακικός (18:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Παπαπέτρου

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (20:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Παππάς

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 

Ηρακλής – Λεβαδειακός (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Καραντώνης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός  5-0 6
. Παναθηναϊκός  6-1 6
. Ατρόμητος  3-1 6
4. Βέροια  3-1 4
. ΑΕΚ  3-0 4
. ΠΑΣ Γιάννινα  4-2 4
7. Παναιτωλικός  3-2 3
. Αστέρας Τρίπολης  2-2 3
. Ηρακλής  1-1 3
. Πανιώνιος  1-3 3
11. Ξάνθη  0-0 2
12. ΠΑΟΚ  1-3 1
13. Καλλονή  0-5 0
. Λεβαδειακός  0-3 0
. Πανθρακικός  0-4 0
. Πλατανιάς  1-5 0