Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η Δράση στον αγώνα υπέρ του ΝΑΙ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δράση θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις της στον εκλογικό αγώνα υπέρ του ΝΑΙ. Με δεδομένο ότι η πρόταση των δανειστών έχει αποσυρθεί, το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί στο δημοψήφισμα είναι ναι ή όχι στο ευρώ.
Θα δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα, για να ηττηθεί η παραπλάνηση και να αποφευχθεί η διάλυση και η καταστροφή που θα φέρει η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Θα δώσουμε τη μάχη για τα παιδιά μας και για τη γενιά της Ευρώπης. Την πρώτη ελληνική γενιά που έζησε τι σημαίνει Ευρώπη και (με όλα τα αμαρτήματά της), είναι μέρος αυτής της κατάκτησης και δεν θα την παραδώσει στην καταστροφική τρέλα της λογικής του Ηρόστρατου. Δεν θα κάψουμε το ίδιο μας το σπίτι. Θα πούμε ΝΑΙ στην ομαλότητα. 

ΝΑΙ στην ευκαιρία να οικοδομήσουμε και πάλι ευημερία, κοινωνική συνοχή και μια κοινωνία πραγματικά ευρωπαϊκή. Mε ενότητα, σύνεση και ρεαλισμό και προπαντός με τη δική μας δουλειά και προσπάθεια.
Ήδη
ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης στέλνει επιστολή στον αρμόδιο κατά τον νόμο περί δημοψηφίσματος (Ν. 4023 του 2011) υπουργό Εσωτερικών, ενημερώνοντάς τον για την συμμετοχή της Δράσης στην Επιτροπή Υποστήριξης του ΝΑΙ, που προβλέπεται στον σχετικό νόμο ενώ θα αποστείλει άμεσα και αντίστοιχες επιστολές στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που υποστηρίζουν το ΝΑΙ.

Σε ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης η βελτιωμένη πρόταση των θεσμών

 
Σε δημοσιοποίηση της τελευταίας πρότασης που βρισκόταν στο τραπέζι από την πλευρά των θεσμών προέβη την Κυριακή το απόγευμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία μέρα μετά την μονομερή αποχώρηση της ελληνικής πλευράς από τις διαπραγματεύσεις. «Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι κρύβει η παρέμβαση Καραμανλή και οι βολές κατά Τσίπρα

Εξουδετερώνει τα σενάρια περί πολιτικού φλερτ με τον Πρωθυπουργό

Σε ηχηρή παρέμβαση με πολλαπλά μηνύματα και ευθεία βολή προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προέβη ο Κώστας Καραμανλής με μια δήλωση που προκαλεί από το πρωί του Σαββάτου, μεγάλη συζήτηση σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Στη σκιά της τυχοδιωκτικής κίνησης του Πρωθυπουργού, όπως τη χαρακτηρίζει η ΝΔ, ο κ. Καραμανλής επέλεξε να στείλει το δικό του μήνυμα, υπερασπιζόμενος την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για άφρονες επιλογές που εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ την Τρίτη

Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την Τρίτη και ώρα 12 το μεσημέρι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα απασχολήσουν το θέμα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος καθώς και η αδιαπραγμάτευτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη.

Δημοψήφισμα: Παρέμβαση Σημίτη - Παραπλανητικό το ερώτημα! Μην το κάνετε!

Δημοψήφισμα: Παρέμβαση Σημίτη - Παραπλανητικό το ερώτημα! Μην το κάνετε! Ηχηρή παρέμβαση κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος τονίζει πως η κυβέρνηση με την απόφασή της για δημοψήφισμα κάνει ένα βήμα προς το... Grexit.
Ο Κώστας Σημίτης, με δήλωσή του την οποία απέστειλε το γραφείο τύπου του γραφείο του, παίρνει θέση για το δημοψήφισμα.
Και μάλιστα αρνητική. Δεν λέει... "ΌΧΙ" στο ερώτημα του δημοψηφίσματος, λέει "ΌΧΙ" στο... ίδιο το δημοψήφισμα.
Κατηγορεί την κυβέρνηση πως οδηγεί την χώρα προς την έξοδο από το ευρώ και μάλιστα της καταλογίζει ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, αναφέροντας πως εδώ και πέντε μήνες έχει αδρανήσει.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη:

"Η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα προς την έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, ένα βήμα προς μία άγνωστη κατεύθυνση, για την οποία ούτε γνώση ούτε προετοιμασία έχει. Το ερώτημα για το οποίο θέλει να διενεργήσει δημοψήφισμα είναι παραπλανητικό. Βεβαίως ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να μη θέλει άλλους φόρους και περιορισμούς. Βεβαίως, επίσης, ο ελληνικός λαός θέλει να λυθούν τα προβλήματα που δημιούργησε μεταξύ άλλων και η σημερινή κυβέρνηση με την επί πέντε μήνες αδράνειά της. Μαγικές λύσεις όμως δεν υπάρχουν. Λύσεις θα προκύψουν μόνο από συνεννόηση και συνεργασία με τις χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη. Η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, που στην πλειοψηφία του θέλει ως νόμισμα το Ευρώ, να επιδιώξει εδώ και τώρα μια λύση. Διαφορετικά οι θυσίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες από εκείνες που θέλει να αποτρέψει. Μια καταστροφική ύφεση θα είναι αναπόφευκτη, θα διαρκέσει χρόνια και θα έχει τεράστιο κόστος για όλους".



Κατά του δημοψηφίσματος οι έμποροι


"Λάθος απόφαση, με λάθος ερώτημα, σε λάθος στιγμή και με απρόβλεπτες συνέπειες" χαρακτηρίζουν την απόφαση για δημοψήφισμα παράγοντες του ελληνικού εμπόριου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συνεδρίασε σήμερα σε διευρυμένη σύνθεση, στην Λάρισα, με συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορίου από την Θεσσαλία και το σύνολο της επικράτειας. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ασχολήθηκε εκτεταμένα με τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και την απόφαση του κοινοβουλίου για διενέργεια δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

Λαγκάρντ: Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη χρόνο για να αλλάξει γνώμη

Λαγκάρντ: Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη χρόνο για να αλλάξει γνώμη 
Με δηλώσεις της στο BBC η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει πως το Ταμείο είναι «έτοιμο» να συζητήσει με την Ελλάδα.
Η κα. Λαγκάρντ επισήμανε πάντως ότι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα σχετικά με τους όρους μιας νέας διάσωσης της χώρας θα είναι άκυρο μετά την Τρίτη, οπότε ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Σύμφωνα με την ίδια, οι Έλληνες θα ψηφίσουν για προτάσεις που πλέον δεν θα ισχύουν.
Παρόλα αυτά η επικεφαλής της ΔΝΤ επεσήμανε ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και υπέρ της ανάταξης της οικονομίας της χώρας, τότε οι πιστωτές είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν.
Τέλος, η κα. Λαγκάρντ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη χρόνο για να αλλάξει γνώμη και να δεχθεί τις προτάσεις της ευρωζώνης.

ysterografa.gr
 

Ο Ντράγκι… τινάζει στον αέρα το δημοψήφισμα

Ο Ντράγκι… τινάζει στον αέρα το δημοψήφισμα 
 Στα χέρια του Μάριο Ντράγκι βρίσκεται σήμερα η τύχη του δημοψηφίσματος που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, και εν πολλοίς η τύχη της ίδιας της Ελλάδας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
Η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, θα αποφασίσει μέτρα για τις ελληνικές τράπεζες, σε δυο φάσεις: Για τη Δευτέρα και την Τρίτη, όσο δηλαδή διαρκεί το Μνημόνιο, και στη συνέχεια από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή που θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, διάστημα κατά το οποίο η χώρα θα βρίσκεται στον αέρα, χωρίς πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.
Οι πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ανταποκρινόμενος στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup αλλά και την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για την Ελλάδα, ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να υποδείξει την επιβολή capital controls, με όριο αναλήψεων για τη Δευτέρα και την Τρίτη, με εναλλακτικό σενάριο τον… τρόμο να μην ανοίξουν καν τη Δευτέρα οι τράπεζες.
Και στη συνέχεια, από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, και αφού δεν θα έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό, στην κατεύθυνση της συμφωνίας Ελλάδας και εταίρων, να διακόψει τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, κάτι που θα σημαίνει το απόλυτο χάος.
Σε ένα τέτοιο κλίμα, είναι απορίας άξιον πώς θα φτάσουμε μέχρι το δημοψήφισμα της Κυριακής, με δεδομένη και την ψυχολογία των Ελλήνων, που επιβεβαιώθηκε με τις… ουρές σε ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα.

Το διάγγελμα που μετέτρεψε τον Τσίπρα από Ανδρέα σε… Γιώργο (Παπανδρέου)

Twitter@EmOikonomidis
Πηγή: www.parapolitika.gr
Το διάγγελμα που μετέτρεψε τον Τσίπρα από Ανδρέα σε… Γιώργο (Παπανδρέου) 
Από την εποχή που ο Αλέκος Αλαβάνος τον ευνόησε (σκανδαλωδώς) σε σχέση με τους υπόλοιπους “εκσυχρονιστές” της γενιάς του, ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε ότι δεν θα έχει μια συνηθισμένη και βαρετή πολιτική περπατησιά.
Κάτι που επιβεβαιώθηκε στα ακραία και μπερδεμένα χρόνια του Μνημονίου, όταν κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός, στην “τρυφερή” ηλικία των 40+, περίπου χωρίς αντίπαλο, και επί σχεδόν πέντε μήνες να διατηρεί μια ασυνήθιστη για τα πραγματικά κυβικά του, πολιτική ηγεμονία.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να καρφιτσωθεί στο υποσυνείδητο της ελληνικής κοινωνίας ως “κάτι σαν Ανδρέας”. Δύσκολα άλλωστε θα μπορούσε κανείς να μην προσέξει την προσπάθειά του να μιμηθεί ακόμη και την… ηχώ της φωνής του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, του ηγέτη που, περισσότερο από κάθε άλλον στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, κατανόησε την ψυχολογία των Ελλήνων, και παρενέβη στο ίδιο το dna της κοινωνίας που τον αποθέωνε και τον λάτρεψε.
Και αρκούσε τελικά ένα μεταμεσονύχτιο διάγγελμα, που άνοιγε τους ασκούς του αιόλου για το μέλλον του τόπου, και έστελνε στα ΑΤΜ… ορδές ανήσυχων πολιτών, για να διαπιστώσει πόσο λεπτή είναι η γραμμή μεταξύ των… Παπανδρέου. Από Ανδρέας έγινε… Γιώργος.
Όχι απλά και μόνο επειδή ο τελευταίος (ελεύθερη η μετάφραση) των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, ήταν εκείνος που είχε την αντίστοιχη ιδέα για δημοψήφισμα, το 2011 στις Κάννες. Αλλά επειδή ο γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, χάραξε μια προσωπική πολιτική διαδρομή σε προφανή απόσταση από την κοινωνική πραγματικότητα της χώρας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ελάχιστες φορές κατάλαβε την ψυχολογία των Ελλήνων. Ο Αλέξης Τσίπρας υπέπεσε στην ίδια αστοχία εκτίμησης, υποτιμώντας τις επιπτώσεις από τη λανθασμένη διαχείριση της ψυχοσύνθεσης των Ελλήνων.
Το εθνικό δράμα που ξεκίνησε χθες, η αγωνία για το τι θα υπάρχει την επόμενη μέρα, έχει στη σκιά του το αποτύπωμα του σημερινού Πρωθυπουργού. Και ο λογαριασμός θα… αποδοθεί. Πάντα έτσι γίνεται. Είτε αργά, είτε γρήγορα.

 Μάνος Οικονομίδης
ysterografa.gr

Ντόρα: Θα κάνουν τους ήρωες για μία εβδομάδα και μετά θα αρχίσει ο πόνος

Ντόρα: Θα κάνουν τους ήρωες για μία εβδομάδα και μετά θα αρχίσει ο πόνος 
Την έντονη ανησυχία της για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξέφρασε με δηλώσεις της στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πατρίδα μας μένει από την 1η Ιουλίου χωρίς το προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας”, τόνισε η κα. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο τέλος του προγράμματος, μετά και την άρνηση του Eurogroup να δώσει παράταση στην Ελλάδα.

Η βουλευτής της ΝΔ άσκησε επιπλέον σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαπραγματευτική του τακτική σημειώνόντας πως “έχει καταφέρει να σπάσει πλήρως την εμπιστοσύνη μεταξύ Ευρωπαίων και Ελλήνων”.

Όσο για την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα είπε: “Θα κάνουν τα ηρωικά για μία εβδομάδα και μετά θα αρχίσει ο πόνος. Δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των Ελλήνων.
Ο κ.Τσίπρας βάζει την Ελλάδα σε τεράστιο κίνδυνο εξόδου από την ζώνη του ευρώ. Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ”.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των G7 για την Ελλάδα

Handelsblatt: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των G7 για την Ελλάδα
Τηλεδιάσκεψη των ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών του πλανήτη με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ελλάδα θα λάβει χώρα απόψε, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο αναπληρωτών των G7, δηλαδή μεταξύ γενικών γραμματέων και υφυπουργών, με στόχο την ενημέρωση των μη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σχετικά με το δημοψήφισμα και το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Εποπτικής αρχής για της Τράπεζες (SSM), όπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των εθνικών εποπτικών αρχών.

Μέσα στο χαμό διορίζεται ο σύντροφος της Ρένας Δούρου, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ

Στον ιστότοπο της κοινοβουλευτικής διαφάνειας, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της 27ης Ιουνίου, αναρτήθηκε η πρόσκληση της  ...
Διαβάστε περισσότερα airetos.gr

ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στο τεντωμένο σχοινί της ακροβασίας της δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης Τσίπρα προσπαθεί να ισορροπήσει και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος. 
Ο πρώτος μεταξύ ίσων πολιτών, ο Ανώτατος ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, προασπίστηκε ενώπιον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.Σαμαρά το δημοκρατικό δικαίωμα της Κυβέρνησης να καταφύγει στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής για το κρίσιμο εθνικό θέμα της οικονομικής συμφωνίας με την Ευρώπη. 
Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέτει παρά την υποχρέωση εκ του θεσμού του της συμφωνίας με τη λαϊκή πλειοψηφία μία προσωπική κόκκινη γραμμή.  Τη γραμμή παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συνεπώς ο σεβαστός Πρόεδρος σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός εξοργισμένος από τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απαιτήσει κατά πλειοψηφία την έξοδο από το ευρώ ο κ.Πρόεδρος είτε θα την εισακούσει είτε δεν θα ασκήσει τα καθήκοντα του και θα αποχωρήσει.
Μία λογική που είναι πλέον δύσκολη να ακολουθηθεί όπως και η λογική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που για το καλό του λαού τον καταστεί ολοένα και πιο αδύναμο προσωπικά και οικογενειακά.
Με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ λοιπόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Μεταπολίτευσης, αρνούμενος να αποδεχθεί την πραγματικότητα της εθνικής καταστροφής που χαράζει για τα καλά με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Είναι απορία μεγάλη να δούμε δημοσιογραφικά τα επόμενα Προεδρικά Διατάγματα που θα κληθεί ο ανώτατος άρχοντας του τόπου να υπογράψει, σε απρόβλεπτες καταστάσεις για το καλό του τόπου.
Ας ευχηθούμε να είναι όλα μπροστά και όχι πίσω από την κόκκινη γραμμή του κ.Προέδρου και των Ελλήνων της Ευρώπης.
 
thedayaftergr.blogspot.gr/

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ

Ο Αλέξης  Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του κατάφερε να ξεχερσώσει την Ελλάδα από τις ρίζες της, να διακόψει την οικονομική ροή της κοινωνίας και να διχάσει το λαό σε ένα ΝΑΙ και ΟΧΙ. Μαζί του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.Καμμένος και από χθες με την ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή με ένα ανύπαρκτο δημοψήφισμα και ο Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ.Μιχαλολιάκος. Υπεράνω όλων συμβολικά, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ



http://ikypros.com/wp-content/uploads/2015/06/Untitled-314.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε:


Κύριε Πρόεδρε, στην τελευταία μας συνάντηση είχα την ευκαιρία να σας επαναλάβω τη γνώριμη θέση της Παράταξής μου, την οποία έχω αποκαλέσει «εθνική κόκκινη γραμμή», που είναι: Η υπεράσπιση της θέσεως της χώρας μας στην καρδιά της Ευρώπης,  η οποία, πραγματικά, στηρίζει την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδος.
Γνωρίζω ότι συμφωνείτε με τη θέση αυτή. Οφείλω, όμως, να σας πω ότι, αυτή τη στιγμή, η υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η «κόκκινη γραμμή» βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
Και ήθελα γι’ αυτόν το λόγο να  σας δω σήμερα κι επ’ αυτού να συζητήσουμε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κα ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ



http://i1.wp.com/lykavitos.gr/wp-content/uploads/2015/06/samaras-theodwrakis-kai-gennimata-oloi-stis-.jpg?fit=800%2C9999
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα στις 17:30, με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2015/02/nea-dimokratia-syggrou.png

Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, συνεδριάζει αύριο Δευτέρα, 29 Ιουνίου, στις 14:00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.  

Κι όμως! Ο Λεβέντης είχε προβλέψει το δημοψήφισμα: «Ο Τσίπρας θα κάνει τις βλακείες του Γιωργάκη», είχε πει (βίντεο)

“Τι θα κάνει ο Τσίπρας; Τις βλακείες του Γιωργάκη θα κάνει. Θα ζητάει δημοψήφισμα και θα κάνει καμπάνια κατά της Ευρώπης!” έλεγε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης λίγο πριν τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου σε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση.
Εκτιμώντας τις δυνατότητες του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού, ο κ. Λεβέντης τόνιζε ότι “αν κάνει τούμπα, θα γίνει Σαμαράς, κλητήρας της Μέρκελ. Αν κάνει τον σκληρό θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και θα έρθει εδώ να ζητάει δημοψηφίσματα και θα κάνει καμπάνιες όπως ο Γιωργάκης… Ο Τσίπρας θα πάρει τα παπούτσια του από τους ξένους, θα έρθει εδώ θα τους βρίζει, θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει δημοψήφισμα”.
Στην περίπτωση αυτή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεπε ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν 70% κατά του ευρώ και τότε η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει να λέει “εμείς σας θέλαμε αλλά…”
Ερωτηθείς γιατί προεξοφλεί ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου από το ευρώ, ο κ. λεβέντης είπε:
“Πολλοί Έλληνες ηλιθίως θεωρούν ότι το ευρώ φταίει που πτωχεύσαμε και όχι ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου. Γιατί εσείς οι δημοσιογράφοι βρίζετε τη Μέρκελ από το πρωί μέχρι το βράδυ και στο μυαλό ορισμένων αμόρφωτων Ελλήνων έχει περάσει η άποψη ότι οι Γερμανοί ήρθαν να μας πάρουν τα πετρέλαια, τα λεφτά τα ασημικά και ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν φταίνε καθόλου. Κι εγώ πιστεύω ότι την καμπάνια των δημοσιογράφων που βρίζουν την Μέρκελ, τη στηρίζουν οι τέως πρωθυπουργοί, γιατί έπρεπε να είναι φυλακή”.
 Δείτε το βίντεο που ανέβασε το news247.gr: (ημερομηνία πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου)


aftodioikisi.gr

110.000.000 ευρώ για το δημοψήφισμα Τσίπρα.

Στις κάλπες θα πάνε οι πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» για το δημοψήφισμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Προβλέπεται να ακολουθηθεί διαδικασία όμοια με αυτή την εκλογών. Δηλαδή θα στηθούν κάλπες και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι
α) ΝΑΙ
β) ΟΧΙ και
γ) Λευκό
Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7.00 και ολοκληρώνεται στις 19.00 της ίδιας ημέρας.
Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, στο μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων να είναι στο 40%, ενώ για το δεύτερο το λεγόμενο «νομοθετικό» θα πρέπει στην κάλπη να προσέλθει το 50% του εκλογικού σώματος.
Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα κοστίσει η διαδικασία του δημοψηφίσματος, υπενθυμίζεται πως το πλαίσιο του τρόπου προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία περιγράφεται από τις παραγράφους 3 και 4 του Συντάγματος οι οποίες εξειδικεύτηκαν από το νόμο 4023/2011 («Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με την διενέργεια δημοψηφίσματος») που ψήφισε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2011.
Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνόδευε εκείνο το νομοσχέδιο, το κόστος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εκτιμάται στα 110.000.000 ευρώ.

πληροφορίες: aftodioikisi.gr

Δημοψήφισμα: Κράτησαν τον Μαντά να μην ορμήξει - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

Λίγο έλειψε να μετατραπεί σε... ρινγκ η Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το δημοψήφισμα που προτείνει η κυβέρνηση. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον εκείνων από το Ποτάμι και άλλες σκηνές... απείρου κάλλους!

 Οι φωτογραφίες που έχουν αποτυπώσει τα όσα έγιναν στη Βουλή είναι εντυπωσιακές. Από τη μια ο Γιάννης Βρούτσης προσπαθεί να συγκρατήσει τον έξαλλο Χρήστο Μαντά, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε σηκωθεί όρθιος και ωρυόταν, μετά τα όσα είπε στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης για κονδυλοφόρους και έμμισθους των κομμάτων.
 Και όλα υπό το... απορρημένο βλέμμα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε άλλες φωτογραφίες, είναι έκρηξη του Γιώργου Αμυρά, του βουλευτή του Ποταμιού, που είχε σηκωθεί όρθιος και επίσης φώναζε και ωρυόταν όταν σχεδόν ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεσηκωθεί κατά του Σταύρου Θεοδωράκη! Φαίνεται μάλιστα να έχει έντονο διάλογο και με τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, τομ οποίο επίσης κάποιος συγκράτησε!


"Θαυμάστε" τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού!



newsit.gr

Τα ξημερώματα η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέδωσε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής - Παυλόπουλος: Θα ασκήσω στο ακέραιο τα καθήκοντά μου, σύμφωνα με το Σύνταγμα

Παυλόπουλος: Θα ασκήσω στο ακέραιο τα καθήκοντά μου, σύμφωνα με το Σύνταγμα
Τη διαβεβαίωση ότι θα ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του κατά το Σύνταγμα, ιδίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 44 παράγραφος 2 εδάφιο α, αναφορικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα τα ξημερώματα με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία του παρέδωσε την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι «η αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνη η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας».

Από την πλευρά της, η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Έχω την χαρά και την τιμή να σας εγχειρίσω την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που εκδόθηκε στην Μεταπολίτευση για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμη εθνικό θέμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς την Βουλή.

Είχα την τιμή να είμαι η πρώτη Πρόεδρος της Βουλής που υπέγραψε μια τέτοια απόφαση. Θα έχετε την τιμή και την χαρά να είσαστε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα ενεργοποιηθεί αυτή η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την θεσμική επαγρύπνηση λόγω της ευθύνης και για την θεσμική σας εγρήγορση και εύχομαι όλοι οι πραγματικοί Θεσμοί να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώνουν αυτό που αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της Δημοκρατίας και είναι η λαϊκή κυριαρχία».

Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ & Χρυσή Αυγή η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα

http://www.aaaa.gr/wp-content/uploads/2014/04/greek_parliament_9988.jpg
Με 178 «ναι» και 120 «όχι» υπερψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γαλέος και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου.
Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. Υπερ της πρότασης της κυβέρνησης ψήφισαν 178 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή), ενώ κατά ψήφισαν 120 βουλευτές (ΝΔ, Το Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ).
Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν κατά της πρότασης λέγοντας «"όχι" στην πρόταση της κυβέρνησης, "ναι" στην αποδέσμευση από την ΕΕ».

Με κορώνες και αποποιήσεις ευθυνών, η μεταμεσονύχτια ομιλία Τσίπρα

Τσίπρας: Το δημοψήφισμα θα γίνει, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι 
Με κορώνες και αποποιήσεις ευθυνών, η μεταμεσονύχτια ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή μέρα,  θα μείνει με μελανά χρώματα όχι γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεδριάσουν κάποιοι στο Εurogroup χωρίς έναν ισότιμο μέλος τους αλλά γιατί κάποιοι μας είπαν ότι δεν επιτρέπουν στην Δημοκρατία να αναπνεύσει. Δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ να αναπνεύσει η Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Την επόμενη Κυριακή θα γίνει κανονικά το δημοψήφισμα. Και θα σεβαστούμε το όποιο αποτέλεσμα του λαού».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε υποτίθεται αφελώς ότι «κανείς στους Γάλλους όταν έκαναν δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα, δεν είπε τι ερώτημα θα βάλουν; Εμάς τώρα γιατί μας ελέγχουν για το ποιο ερώτημα θα βάλουμε».

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ



Σαμαράς: Ο Τσίπρας δεν είναι το θύμα των εταίρων, είναι ο θύτης του ελληνικού λαού
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μετά από μια διαπραγμάτευση κυριολεκτικά «θέατρο του παραλόγου», η κυβέρνηση Τσίπρα οδηγεί τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα παρωδία!
Κι αυτό που θα κληθεί να αποφασίσει ο ελληνικός λαός δεν είναι το ΝΑΙ ή όχι στην πρόταση για τα 8,5 δισεκατομμύρια λιτότητας που προτείνει η τρόικα, ή στην άλλη πρόταση για 8 δισεκατομμύρια λιτότητας που προτείνει η κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό που θα κληθεί να αποφασίσει ο ελληνικός λαός είναι το ΝΑΙ ή το όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ.

"Κόλαση" πάλι την ώρα της ομιλίας Σαμαρά! Βουλευτές της ΝΔ καλούν τον πρωθυπουργό να "μαζέψει" την Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Δημοψήφισμα LIVE: `Κόλαση` πάλι την ώρα της ομιλίας Σαμαρά! Βουλευτές της ΝΔ καλούν τον πρωθυπουργό να `μαζέψει` την Ζωή Κωνσταντοπούλου!  

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης.

- Οδηγείται τη χώρα σε δημοψήφισμα - παρωδία
- Το δίλημμα που προτείνουν είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ
-Θέλουμε να είμαστε στην καρδιά της Ευρώπης
-Δεν διαλέγουμε ανάμεσα σε δύο συμφωνίες που λίγο διαφέρουν
-Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Έβγαλαν τον Βαρουφάκη από το Eurogroup.
- Παράταση που ζητήσαμε, δεν πήραμε
- Τρίτη βράδυ η χώρα μας θα είναι χωρίς πρόγραμμα
-Οι δανειστές ήδη συζητούν το Plan B
-Για ποια διαπραγμάτευση μιλάμε
-Αποτύχατε σε όλα και με πάταγο
-Το e-mail Χαρδούβελη ήταν... παιχνιδάκι μπροστά στη δική σας
-Είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης που σήμερα καταγγέλετε
 
 Η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο προεδρείο του Κοινοβουλίου, παραβιάζοντας το άρθρο 66 του Κανονισμού της Βουλής (είχε προηγηθεί ομιλία της από το βήμα) πυροδότησε το κλίμα λίγα μόλις λεπτά αφότου ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Η κ. Κωνσταντοπούλου στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον εαυτό της, εξόργισε ακόμη περισσότερο τους βουλευτές στα έδρανα.

- Είστε πρόεδρος της Βουλής και δεν γνωρίζετε τον κανονισμό της Βουλής και το άρθρο 66
- Ανεβήκατε πάνω την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία. Είστε νέα συνάδελφος, δεν γνωρίζεται, αλλά δεν πρέπει ως πρόεδρος της Βουλής να παραβιάζετε τον κανονισμό της Βουλής
- Κυρία πρόεδρε, το έχετε παρακάνει. Δεν είστε δικτάκτορας. Κύριε Τσίπρα, να την μαζέψετε!
Άγριος καυγάς Σαμαρά - Κωνσταντοπούλου! "Να την μαζέψετε", είπε στον Τσίπρα και αποχώρησε η ΝΔ απο την αίθουσα!

 Αποτέλεσμα; Ο κ. Σαμαράς να απομακρυνθεί από το βήμα της Βουλής και να πάρει το δρόμο προς την έξοδο του Κοινοβουλίου και τον ακολούθησε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μετά το θεσμικό ατόπημα που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την κάλεσε στο γραφείο του, όπου σύμφωνα με πληροφορίες απαίτησε να μην ξανανέβει στην έδρα, όπως άλλωστε ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, όταν ο Πρόεδρος αποφασίσει να μιλήσει από το βήμα και όχι από την έδρα του.

Μετά από μία δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε από την έδρα της, όπου εκεί παραδέχθηκε πως όντως ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει πως δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην έδρα της από τη στιγμή που μίλησε ως βουλευτής από το βήμα της Βουλής.

Επικαλούμενη τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα η κα Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε μία επική κωλοτούμπα, λέγοντας πως στην ουσία παραβίασε τον κανονισμό της Βουλής γιατί ήθελε να τιμήσει με την παρουσία της στην έδρα, την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Και μετά από αυτό κάλεσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Μητρόπουλο να ανέβει στην έδρα και εκείνη κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα, ως όφειλε από την αρχή.