Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ποιός θα πληρώσει στις εκλογές που χάλασε (και) τις γιορτές των Ελλήνων;

Ποιός θα πληρώσει στις εκλογές που χάλασε (και) τις γιορτές των Ελλήνων; Ο Ανδρέας Παπανδρέου το είχε πει όσο πιο καθαρά μπορούσε: Τα μπάνια του λαού δεν επιτρέπεται να τα ενοχλήσει κανείς.
Όπου “μπάνια”, βάλτε εσείς κάθε εορταστική περίοδο, στην οποία οι Έλληνες, ανεξαρτήτως κρίσης και ένδειας οικονομικής άνεσης, επιθυμούν να ξεχαστούν, να απομακρύνουν από το μυαλό τους τις σκέψεις μιας μίζερης καθημερινότητας και να περάσουν καλά.
Ως λαός άλλωστε, η σχέση μας με τα… πανηγύρια είναι ιστορικά προνομιακή και θυελλώδης, χωρίς να μας ενδιαφέρει ούτε το χθες, ούτε πολύ περισσότερο το αύριο. Ζούμε το “τώρα”, και το ζούμε έντονα.
Οι φετινές γιορτές λοιπόν, με την Ελλάδα να βρίσκεται ακόμη στο Μνημόνιο, και την κοινωνία να έχει χάσει το μέτρημα της υποχώρησης του βιοτικού επιπέδου της, πήγαν ουσιαστικά χαμένες.
Τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, λίγοι ήταν εκείνοι που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πραγματικά γιορτές, εξαιτίας της διάλυσης της Βουλής και των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Κάποιοι λοιπόν χάλασαν (και) τις γιορτές των Ελλήνων. Το πολιτικό σύστημα και οι ηγεσίες των κομμάτων δηλαδή. Αν μέχρι τις εκλογές οι Έλληνες αποφασίσουν σε ποιόν θα ρίξουν την ευθύνη, περισσότερο από τους άλλους, το πιθανότερο είναι ότι το αποτέλεσμα της “τιμωρίας” θα αποτυπωθεί ηχηρά στην κάλπη.

Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr
 

Σήκω Ανδρέα για να δεις… το Κίνημα της Αλλαγής (photo)

Σήκω Ανδρέα για να δεις… το Κίνημα της Αλλαγής (photo)

Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε με δήλωσή του τη δημιουργία του νέου κόμματος-Κινήματος, και έδινε ραντεβού με το… φαν κλαμπ για αύριο Σάββατο “3η του Γενάρη” στο Μουσείο Μπενάκη, στο Facebook έκανε την εμφάνισή της σελίδα με τίτλο “Κίνημα Αλλαγής”.
Υπάρχει φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και λογότυπο, που… μένει να αποδειχθεί αν είναι αληθινό ή συνιστά… τρολάρισμα.
Σε κάθε περίπτωση, η προτροπή βγαίνει αβίαστα: Σήκω Ανδρέα για να δεις… το Κίνημα της Αλλαγής. 

ysterografa.gr

«Το μη χείρον βέλτιστον»

tolios-syriza
 Οι δηλώσεις του Τόλιου, Μηλιού, Λαφαζάνη και άλλων σκληροπυρηνικών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις οποίες με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η επίσημη Ελλάδα θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, δεν είναι καινούργιες. Δεν είναι καινούργια η θέση τους για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το ΝΑΤΟ κ.α.
Απλά τώρα που έφτασε η ώρα να ψηφίσουμε και φυσικά να αποφασίσουμε σε ποιον θα εμπιστευτούμε τις τύχες μας, μέχρι τις επόμενες πρόωρες εκλογές, τώρα έχει σημασία τι λέει ο κάθε πολιτικός που έχει την πεποίθηση ή ψευδαίσθηση πως ξέρει πως θα μας σώσει.

Ευτυχισμένο 2015 από το Re:Think














Η ομάδα του Re:Think σας εύχεται ευτυχισμένο το 2015 με υγεία, χαρά και ΑΓΑΠΗ σε όλους....!

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, περιοδεία στους νομούς Καρδίτσας και Λάρισας.
Το βράδυ, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης της Λάρισας. 

Eκπέμπουν "SOS" στη Λυκοποριά για τις νέες καταστροφές της ΠΕΟ από τη διάβρωση και κακοκαιρία


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Λυκοποριάς με τη νέα καταστροφή του "πολύπαθου" τμήματος της Π.Ε. Ο. στο κέντρο περίπου του χωριού, το οποίο έχει καταντήσει "γεφύρι της Άρτας". Η πρωτοφανής κακοκαιρία των τελευταίων ημερών με τους θυελλώδεις ανέμους κλπ  ήταν η αιτία της νέας καταστροφής στο σημείο του οδοστρώματος που είχε παλιά ανακατασκευαστεί καθώς η διάβρωση το είχε πλήξη ανεπανόρθωτα κατά το παρελθόν. Εκτός από την κακοκαιρία ίσως στη  νέα αυτή καταστροφή φαίνεται να έχει "ευθύνη" και ο προχθεσινός σεισμός των 4 ρίχτερ , που σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν 7 το πρωί , ανοικτά της Λυκοποριά , στη θάλασσα του Κορινθιάκου.
 
Οί κάτοικοι της Λυκοποριάς είναι αγανακτισμένοι - οργισμένοι και εκπέμπουν "SOS", με ανακοινώσεις τους, προς κάθε κατευθυνση ενώ τονίζουν όπως υοστηρίζουν  την αδιαφορία των  αρμοδίων για το χωριό τους.
"Σώστε τη Λυκοποριά μας ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ .
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ 
 Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ - ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ - ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ
 Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα ή τουλάχιστον περιουσίες για να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί. Το πρόβλημα είναι γενικότερο βέβαια και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί μετα τη Λυκοπορια θα βουλιάξουν κι άλλα χωριά. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όμως και αδύνατο αρκεί να υπάρξει ενδιαφέρον. Η Λυκοποριά βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης κατάστασης! Πότε επιτέλους θα υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης;"...


O Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει το νέο κόμμα του



Με γραπτή του , δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου κόμματος.
Αναλυτικά η δήλωση του:
«Νέα χρονιά,
Νέο ξεκίνημα.
Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.
Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.
Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα «Ελληνικό Σχέδιο» και Θεσμούς που λειτουργούν – με τον πολίτη συμμέτοχο.
Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.
Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.
Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο – που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.
Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,
Από αύριο, 3 του Γενάρη, Πάμε.»

Ηλιόφωτο το 2015















Αγρόκτημα Φοίφα

Κώστας Κόλλιας: «Ξεκίνησαν οι πληρωμές του περονόσπορου, μέχρι το τέλος του μήνα θα αποζημιωθούν όλοι οι δικαιούχοι»



Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων για τον περονόσπορο του 2011 σε περιοχές της Κορινθίας και, σύμφωνα με πληροφορίες που πήρε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, το σύνολο των παραγωγών που δικαιούνται αποζημίωση θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Έπειτα από τρία χρόνια καθυστερήσεων ξεκίνησε επιτέλους η καταβολή των αποζημιώσεων στους αμπελοκαλλιεργητές για τις πρωτοφανείς ζημιές που είχαν υποστεί το 2011 από την επιδημία του περονόσπορου. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς ήδη πληρώθηκαν δύο χωριά της Κορινθίας και, σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από τον ΕΛΓΑ, έπονται και άλλα χωριά, τα οποία θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Είναι γεγονός ότι η διαδικασία εξαρχής παρουσίασε προβλήματα. Ο εθνικός φάκελος με το σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πέραν του ότι καθυστέρησε, είχε συνταχθεί από την τότε ηγεσία του Υπουργείου με τρόπο επισφαλή για την έκβαση του αιτήματός μας. Όπως είχα επισημάνει από τότε, η διατύπωση άφηνε περιθώρια στην Κομισιόν να θεωρήσει ότι για την εξάπλωση του περονόσπορου υπαίτιοι ήταν οι αγρότες.

Έπειτα από πιέσεις και προσπάθειες, κατορθώσαμε εντέλει να λάβουμε την έγκριση της Επιτροπής, καθώς τεκμηριώθηκε το γεγονός ότι οι συνθήκες ήταν ασυνήθιστες και η ένταση της προσβολής τεράστια. Οι καταστροφές σε κάποιες περιοχές ήταν ολοκληρωτικές και μάλιστα σε σταφύλια όλων των χρήσεων.

Μετά την έγκριση του φακέλου, ξεκίνησε μία τιτάνια προσπάθεια συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τους αγρότες. Επειδή η προσβολή ήταν εκτεταμένη και η διαδικασία απαιτεί, μεταξύ άλλων, προσκόμιση τιμολογίων και σύγκριση των απωλειών με τη μέση παραγωγή κάθε περιοχής, κάποια περαιτέρω καθυστέρηση ήταν αναμενόμενη.

Σε κάθε περίπτωση,

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι για ένα ολόκληρο έτος χιλιάδες αμπελουργών όχι μόνο δεν είχαν εισόδημα από την παραγωγή τους, αλλά είχαν προβεί και σε μεγάλες δαπάνες για την αντιμετώπιση του περονόσπορου.

Γράψε το επώνυμό σου και βρες από ποιό μέρος της Ελλάδoς... κρατάει η σκούφια σου!

Δες πως μπορείς να βρεις κι εσύ με ένα κλικ, από που... κρατάει η σκούφια σου! Το μόνο που πρέπει να κάνουν αυτοί που ενδιαφέρονται να μάθουν από πού κρατά η σκούφια τους, είναι να πληκτρολογήσουν το επώνυμό τους στο αντίστοιχο πεδίο της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Θέλεις να μάθεις από που κατάγεσαι; Τώρα μπορείς εύκολα να βρείς σε ποιές περιοχές της Ελλάδoς υπάρχουν οι περισσότεροι συνεπώνυμοί σου.
Το μόνο που πρέπει να κάνουν αυτοί που ενδιαφέρονται να μάθουν από πού κρατά η σκούφια τους, είναι να πληκτρολογήσουν το επώνυμό τους στο αντίστοιχο πεδίο της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Μερικά από λίγα μόλις δευτερόλεπτα, ανοίγει ο χάρτης της Ελλάδoς, και οι περιοχές όπου κατοικούν όσοι έχουν το ίδιο επώνυμο με αυτό που έχει αναγραφεί στο σχετικό πεδίο, είναι σημαδεμένες με κόκκινους κύκλους.
Η κατανομή του επιθέτου που πληκτρολογήθηκε στο σχετικό πεδίο στο χάρτη της Ελλάδας γίνεται με βάση τον αριθμό τηλεφωνικών συνδέσεων που αντιστοιχούν σε αυτό το επίθετο ανά περιοχή.
Δες από που... κρατάει η σκούφια σου κάνοντας κλικ εδώ.

Ο Γιώργος (και όχι ο Βενιζέλος)… αντιπρόεδρος του Τσίπρα

Ο Γιώργος (και όχι ο Βενιζέλος)… αντιπρόεδρος του Τσίπρα Η μεγάλη μάχη που δόθηκε τις τελευταίες ημέρες για να αποτραπεί η ίδρυση νέου κόμματος στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς από τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει μια πρόσθετη “δεύτερη ανάγνωση”.
Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, και θα επιχειρήσει να διαμορφώσει συμμαχική κυβέρνηση.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη φαντάζουν ως οι φυσικοί σύμμαχοί του, ανεξαρτήτως των… αποστάσεων που αμφότεροι κρατούν από την Κουμουνδούρου, καθώς η προοπτική της συμμετοχής στη νομή της εξουσίας έχει πάντοτε προστιθέμενη αξία.
Η συμμετοχή στις εκλογές ενός κόμματος Παπανδρέου ωστόσο, αλλάζει τα δεδομένα. Η… κοινή λογική, αλλά και η κατανόηση των πραγματικών κοινωνικών συσχετισμών στον χώρο της Κεντροαριστεράς, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα έχει καλύτερη εκλογική τύχη από το ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς μάλιστα να αποκλείεται να αφήσει το ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής, αν ο γιός του ιδρυτή του Κινήματος κινηθεί οριακά πέριξ του 4%, λόγω της συγκρουσιακής αφετηρίας από την οποία ξεκινάει.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου και όχι ο… Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έχει το προβάδισμα για τη θέση του “αντιπροέδρου” μιας μελλοντικής κυβέρνησης των κομμάτων της Κεντροαριστεράς υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Και αυτή η… τρομολαγνική παράμετρος, φαίνεται ότι διαδραμάτισε κομβικής σημασίας ρόλο στην επίσπευση των εξελίξεων με την προεδρική εκλογή, αλλά και με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου, και όχι αργότερα στις αρχές Φεβρουαρίου.

ysterografa.gr

Κακοκαιρία: Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

 Κακοκαιρία: Που υπάρχουν προβλήματα σε όλη την χώρα! 
Εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού. 
Η Τροχαία εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, καθώς σε κάποια σημεία έχει συσσωρευτεί πάγος, που καθιστά το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό. 
Σε ορισμένες περιοχές η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί για την ασφάλεια των οδηγών, λόγω της χιονόπτωσης  στην Εθνική οδός Άργους- Τριπόλεως, από το το 23ο έως το 37ο χλμ.

 Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα οχήματα που κινούνται:
Στη Κορινθία
-Στην επαρχιακή οδό Γκούρας- Δερβενίου, από το 1ο έως το 16ο χλμ.
- Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου- Ζεμενού, από το 8ο χλμ.
- Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου- Τρικάλων, από το 10ο χλμ και άνω.
- Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Ελληνικού, από το 5ο χλμ.
- Στην επαρχιακή οδό Γκούρας- Κιάτου, από το 1ο έως το 21,5ο χλμ.
- Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου- Γκούρας, από το 16ο χλμ και άνω.
- Στην επαρχιακή οδό Γκούρας- Λυκούριας, από το 1ο έως το 19ο χλμ.
- Στην επαρχιακή οδό Κιάτου- Γκούρας, από το 15ο χλμ και άνω.
- Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων- Καρυάς, από το 1ο χλμ.
- Στην επαρχιακή οδό Λυγιάς- Πύργου, από το 6ο χλμ και άνω.
- Στην επαρχιακή οδό Λουτρού- Ν. Βρυσούλες, από το 6ο χλμ και άνω.

Στην Αχαΐα 

- Εθνική οδός Καλαβρύτων- Χ/Κ.
- Ενική οδός Πατρών- Καλαβρύτων (μέσω Χαλανδρίτσας) από περιοχή Καταρράκτη έως περιοχή Μίχα Τσαπουρνιά.
- Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων- Κλειτορίας (μέσω Πριολιθίου).
- Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων- Κλειτορίας (μέσω Λουσών).
- Στην επαρχιακή οδό Αιγίου- Καλαβρύτων μέσω Πτέρης, από το το 8ο χλμ. καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων.
- Στην επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Στην περιοχή Χρυσοπηγής, ΔΔ Βαλμαντούρας- ΔΔ Λακωμάτων και Ελληνικού Δ. Ερυμάνθου.


 Στην Ηλεία
 - Στην εθνική οδό Μεγαλόπολης- Ανδρίτσαινας- Επικουρείου Απόλλωνα.
- Στην επαρχιακή οδό Ανδρίτσαινας- Λυνίσταινας.




Στην Μεσσηνία
- Στην επαρχιακή οδό Σκληρού- Νέδα- Αμπελιώνα- Αγ. Σώστη Δ. Οιχαλίας.
- Στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, από το 42ο έως το 50ο χλμ.
   

Στη Λακωνία
- Στην επαρχιακή οδό Γυθείου- Σελεγούδι- ΙΜ Παναγιάς Γιάτρισσας, από το 24ο έως 35ο χλμ.
- Στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, από το 28ο έως το 42ο χλμ.
 

Στην Αρκαδία
- Στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης, από το 6ο έως το 20ο χλμ.
- Στην εθνική οδό Τρίπολης- Πύργου, από το 36ο έως το 54ο χλμ.
- Στην εθνική οδό Νεμέας- Λεβιδίου, από το το 47ο έως το 51ο χλμ.
- Στην επαρχιακή οδό Άστρους- Αγ. Πέτρου.
- Στην επαρχιακή οδό Άστρους- Καστανίτσας.
- Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου- Κοσμά.
- Στην παλαιά εθνική οδό Άργους- Τριπόλεως, από το 23ο έως το 37ο χλμ.
- Στην επαρχιακή οδό Σκοτεινής- Κανδύλας.


Στην Αργολίδα
- Στην επαρχιακή οδό Άργους- Καρυάς, από το 17ο έως το 20ο χλμ.


Οι ψηφοφόροι θα υποβαθμίσουν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ στην κατηγορία σκουπίδια

 

Για επικείμενη απομυθοποίηση του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές κάνει λόγο η Deutsche Welle, προσθέτοντας πως πριν προλάβει να προφέρει τις λέξεις κρατική χρεοκοπία θα τον υποβαθμίσουν οι ψηφοφόροι.

Για επικείμενη «απομυθοποίηση του Αλέξη Τσίπρα» κάνει λόγο σε εκτενές άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικρίνοντας ως ανεδαφικές τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Όπως σημειώνεται, «η νίκη του αριστερού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές θεωρείται σίγουρη. Ωστόσο, το αν θα κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση δεν είναι καθόλου βέβαιο».

Η ιδιοτέλεια και ο καιροσκοπισμός του Γιώργου τον οδηγούν στην απομόνωση


gap-kastelorizo
Γιώργος Παπανδρέου: η ιστορία του γνωστή. Ένας γόνος της μεγάλης οικογένειας πολιτικών που θεώρησε πως η εξουσία είναι προνόμιο όσων φέρουν το επίθετο Παπανδρέου. Αυτή η υπεροψία αλλά και αλαζονεία έφεραν την Ελλάδα (μαζί με άλλες διαχρονικές πολιτικές παθογένειες) εκεί που είναι σήμερα. Πάντα με την ψήφο όσων κατά καιρούς υπέκυπταν στο λαϊκισμό ή τις ρομαντικές σκέψεις.

Οι πληβείοι Έλληνες απολαμβάνουν τα αγαθά του Καστελόριζου και θυμούνται με περισσή «λατρεία» πως ο πρωτότοκος υιός του Ανδρέα έλαβε το χρίσμα να πάρει ένα κόμμα του 44% και να το φτάσει στο 4%.. Αυτό θέλει σκληρή δουλειά στην αταλαντοσύνη. Και όχι μόνο διέλυσε το ΠΑΣΟΚ αλλά ταυτόχρονα έγινε και ο συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ώρα ΠΑΣΟΚ το κόμμα Παπανδρέου - Αύριο οι ανακοινώσεις - Δεν έχει κατατεθεί ακόμα το όνομα στον Άρειο Πάγο

 
 Την ενημέρωση που θα γίνει σήμερα αργά το απόγευμα από τους επιτελείς του Γιώργου Παπανδρέου περιμένουν όλοι για να μάθουν το όνομα του νέου κόμματος το οποίο κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Σήμερα ήταν να κατατεθεί το όνομα στον Αρειο Πάγο, ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα γίνει αφού ο χρόνος δεν πιέζει τόσο.

Όπως είναι γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, στις 9 Ιανουαρίου (δηλ. εννέα ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου) λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ονόματος, εμβλήματος κόμματος και συνασπισμού περισσότερων συνεργαζόμενων κομμάτων, στον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο λόγος της αυριανής ανακοίνωσης είναι συμβολικός, αφού στις 3 Σεπτέμβρη γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου και έτσι στις 3 Ιανουαρίου θα γεννηθεί το κόμμα του γιού του.

Και όλα αυτά παρά τις πιέσεις ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τον Γ. Παπανδρέου να μην προβεί σε ίδρυση νέου κόμματος που ουσιαστικά θα αποτελέσει διάσπαση.

newsit.gr

Ο Δημήτρης Μπάσης αύριο Σάββατο στη "BOLERO" στο Δερβένι

Όλες οι ημερομηνίες-κλειδιά μέχρι τις εκλογές (πίνακας ΥΠΕΣ)

Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον πίνακα με τις κυριότερες προθεσμίες που αφορούν τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, οι κυριότερες ημερομηνίες για τις εκλογές είναι:

ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΛΒΕΤΟΙ» ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πραγματικό κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη φτωχοποίηση της χώρας αποκαλύπτεται υπό το βάρος της αγωνίας του ελληνικού λαού, για την οικογενειακή και επιχειρηματική ζωή του, για το κρίσιμο έτος 2015.  
Ο κ.Τόλιος έντιμα δημοσιοποιεί το σχέδιο της δραχμής του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει στάση πληρωμών και επιβίωση των Ελλήνων από εσωτερικό δανεισμό, που φυσικά θα περικλείσει τη χώρα στα σύνορά της στην καλύτερη περίπτωση. Βέβαια ο κ.Τόλιος δεν αποκαλύπτει ποιοι θα είναι αυτοί οι Έλληνες που έχουν τόση μεγάλη ρευστότητα για να καλύψουν τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων στα σημερινά επίπεδα. Το σχέδιο θυμίζει εκείνο των Κυπρίων που για ημέρες αναζητούσαν στην παγωμένη Μόσχα το δανεισμό της ζωής του ανεπιτυχώς, μέχρι να λογικευτούν και καταφέρουν σύντομα σύμφωνα με τις προβλέψεις να τελειώσουν και με το Μνημόνιο τους επιτυχώς και εντός ευρώ.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εν αρχή και τέλος είναι η άμυνα της χώρας. Μετά οι εκλογές της.
Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην άμυνα ενός οργανισμού, μίας κοινωνίας, μίας χώρας. Αν κλονισθεί το αίσθημα ασφάλειας σε ένα σύνολο όλα τα άλλα είναι περιττά. 
Με την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθαν περιέργως στην επιφάνεια και τα δημοσιεύματα κρίσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στον αέρα και τη θάλασσα της χώρας. Έτσι ξαφνικά όπως τότε το Δεκέμβρη του 1996 που ο κατάδικος Τσοχατζόπουλος διεκδικούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για μία άλλη Ελλάδα και αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Πρωθυπουργού της Ελλάδας από τον κ.Σημίτη, που έβαλε αργότερα τη χώρα στο μισητό για λίγους ευρώ, συνέβη το μοιραίο βράδυ των Ιμίων.
Μετά μανίας κάποιοι κύκλοι τώρα, που ίσως εφάπτονται στην Κουμουνδούρου, επιζητούν την παραίτηση Σαμαρά και Δένδια για να μείνει η άμυνα της χώρας ακάλυπτη με έναν υπηρεσιακό Υπουργό Άμυνας. Έναν οποιοδήποτε πατριώτη μη δημοκρατικά εκλεγμένο υπουργό που θα ανεβάσει λίγο παραπάνω και πάντα υπηρεσιακά το θερμόμετρο με τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία.
Μία Τουρκία που καταζητεί πλέον με εντολή του Πρωθυπουργού της, όχι του υπηρεσιακού, τον κ.Γκιουλέν τον άνθρωπο που φέρεται ως ο συντονιστής του βαθέως κράτους των στρατηγών που κατέληξαν στη φυλακή, για να καταφέρει η γειτονική Τουρκία να ανήκει στο G20 και να μην απειλείται με πατριωτικά πραξικοπήματα.
Τελικά μάλλον αυτοί που αποκαλύπτονται ότι είναι χωρίς σχέδιο και φοβούνται την απρόβλεπτη βούληση του λαού αναζητούν μία σανίδα σωτηρίας σε ένα στημένο επεισόδιο στον αέρα ή τη θάλασσα του Αιγαίου.

Ήρθε η ώρα του κ.Βενιζέλου ως Υπουργού ΕΞωτερικών και του κ.Δένδια ως Υπουργού Άμυνας να εξασφαλίσουν την ομαλή προσφυγή του λαού στις κάλπες την 25η Ιανουαρίου 2015... 
 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

"Ποδαρικό" με ντέρμπι κάνει το 2015,στην Κορινθία - Θύελλα Πετρίου κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου


"Ποδαρικό" με ντέρμπι κάνει το 2015, αύριο Σάββατο,  στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας , καθώς στη πρώτη για το νέο έτος , (14η ) αγωνιστηκή ( πρωτελευταία του πρώτου γύρου), η Θύελλα Πετρίου μάχεται με τον ισοβαθμό της , στη 3η θέση Αστέρα Δερβενίου, σε ένα αγώνα δυνατό για κάθε αποτέλεσμα.
Την ίδια ώρα οι δύο πρωτοπόροι Α.Ο Ζευγολατιού και Κόρινθος 2006 αντιμετωπίζουν τον Τενεάτη Αθικίων ο πρώτος , ενω η δεύτερη παίζει στο Κιάτο κόντρα στον Πέλοπα. Ο ΠΑΣ Κόρινθος  μεταβαίνει στο Ξυλόκαστρο , κόντρα στον τοπικό & ουραγό Ηρακλή, ενω στο Συνοικισμό ο Κυψελος αντιμετωπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα τον Πανκαμαριακό.
Στο Θώδειο του Λουτρακίου ο τοπικός Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο γειτονικό ντέρμπι τους Αγίους Θεοδώρους, Στη Κλένια ο ΑΟ Σπαθοβουνίου υποδεχεται τον Παννεμεατικό σε αγώνα φθοράς και αφθαρσίας, ενώ τέλος "ποδαρικό" στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου κάνει η Ελλάδα Βέλου.

Η 14η αγωνιστική  
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ -ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Φωτιά καίει μεγάλη έκταση στον Καϊάφα.

fotia dasos meraΦωτιά μαίνεται απο τις 4 περίπου το μεσημέρι στον Καϊάφα. Βλάστηση καίγεται πίσω απο τα Λουτρά στην πίσω μεριά των ξενοδοχείων. Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν εξαπλώσει την πυρκαγιά. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής που πραγματοποιούν κατάσβεση.

amaliadanews.gr