Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Μητσοτάκης: Το σκληρό και κυνικό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού

mitsotakis-neofilele
Όταν πολλοί του λέγαμε του Κ. Μητσοτάκη ότι κάποιες εμμονικές του απόψεις για τη διαχείριση του δημοσίου θα έφερναν την πλήρη καταστροφή δεν φαινόταν να άκουγε κανέναν.
Επέμενε μέχρι τέλους στην άδικη ποσόστωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές στο Δημόσιο και μια μορφή αξιολόγησης λανθασμένη ή με κενά σε πολλά σημεία της.
Επέμενε στην επιβολή αργίας των υπαλλήλων ακόμη κι αν δεν έχει αποδειχθεί τίποτα εναντίον τους, ακόμη και λόγω εμπαθών κατηγοριών για δήθεν πλημμελήματα. Το ψυχικό, ηθικό και οικονομικό κόστος σε ένα σωρό αδικημένους συμπολίτες μας μεγάλο.
Μείωσε τις ημέρες άδειας λόγω ασθένειας στο ελάχιστο μέσα στο χειρότερο κλίμα αποστροφής για κάθε τι που λέγεται δημόσιο λειτούργημα με τη δικαιολογία της μείωσης κάθε "σπατάλης". 

Στο τελευταίο τα κατάφερε, αν και αυτό δεν έγινε αισθητό σε καμία οικογένεια του δημοσίου, που είχε ήδη λυγίσει οικονομικά.
Κυνικά και χωρίς να ακούει το βουητό της αγωνίας των ανθρώπων μιλούσε για μια διοικητική μεταρρύθμιση που αν ρωτήσετε κανέναν εκεί έξω να σας πει αν την είδε, θα σας απαντήσει πως όχι. Επειδή καλές είναι οι ηλεκτρονικές διευκολύνσεις αλλά δεν αγγίζουν τις ψυχές των ανθρώπων.
Πολλά από τα θετικά που ο Κ. Μητσοτάκης κατάφερε δεν άγγιξαν καμία καρδιά.

Για μένα αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός.
Ο κυνισμός της επιβολής της υποκειμενικής πολιτικής άποψης των ολίγων προς τους πολλούς.
Σήμερα, αν ρωτούσαμε τους ανθρώπους εκεί έξω, θα έλεγαν πως δεν θέλουν δεύτερο γύρο εκλογικής αναμέτρησης, αναμετρώνται κάθε μέρα με την αγωνία του " προς το ζην".

Ο Κ. Μητσοτάκης όμως πάλι βιάστηκε να επιβάλει την άποψη του για δεύτερο γύρο.
Πάλι αδιαφόρησε για την καρδιά, την ψυχή των πολλών.

Θεωρώ πως αν έλειψε κάτι από τη Νέα Δημοκρατία και επομένως από την χώρα μας είναι η αντικειμενική έκφραση πολιτικής ευαισθησίας για τους πολλούς από μερικούς που φαίνεται πως ζούνε μακριά τους.

Όλες οι κοινωνικές ομάδες ζητούν ουσιαστική γνώση και κατανόηση της αγωνίας τους. Ζητούν πολιτική θαλπωρή και ανακούφιση.
Αυτή είναι η υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας και ο ρόλος της στη νέα πορεία της από σήμερα.


* η Ζέφη Νικολάου είναι Πολιτευτής Τρικάλων και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
www.tokentro.com