Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

«Διπλό» του ΠAΣ στα Χανιά , «Χ» στο Καυτανζόγλειο

Ηρακλής - Πανθρακικός: 0-0
Παιχνίδια «παγίδες» περιλαμβάνει για τους πρωτοπόρους το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Super League. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι Ηρακλής και Πανθρακικός μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στην αυλαία της 14ης αγωνιστικής  Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, δημιουργώντας μάλιστα μόλις τρεις αξιόλογες φάσεις σε όλο τον αγώνα. Δοκάρι στο 47’ είχε ο «Γηραιός» με τον Βέλλιο..


Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το «διπλό» από την Κρήτη, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 του Πλατανιά, για την 14η αγωνιστική της Super League. Το τελικό σκορ, ήρθε πολύ πιο εύκολα από ό,τι περίμενε ο Πετράκης, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και υποχρεώθηκαν στην δεύτερη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα.
Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα επέβαλε τον ρυθμό του και είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 17΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γιάκος άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργεί μεγάλες φάσεις… Ο Πλατανιάς ήταν πραγματικά ακίνδυνος και δεν μπορούσε να πλησιάσει την εστία του Βελλίδη.
Οι παίκτες του Πετράκη συνέχιζαν να απειλούν με αντεπιθέσεις, όμως οι τελικές τους επιλογές ήταν… απελπιστικές Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε ο Πλατανιάς ήταν στο 85’. Το σουτ του Πάγκαλου μέσα από την περιοχή πέρασε έξω.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του Κουλιμπαλί σταμάτησε πάνω στην γραμμή ο Στρούνα. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι κι ο ΠΑΣ πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα

Από το πρόγραμμα του Σαββάτου, ξεχωρίζει ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνης 
H Συνέχεια την Κυριακή
Στο (άδειο λόγω τιμωρίας) «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός θα έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Πιο εύκολο έργο θα έχει (θεωρητικά) ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» τον Παναιτωλικό.
Δύσκολο έργο θα έχει και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα πρέπει να προσέξει πολύ στη Λιβαδειά κόντρα στο Λεβαδειακό, ενώ ο Ατρόμητος έχει τον πρώτο λόγο στο Περιστέρι κόντρα στην Καλλονή.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:


ΣΑΒΒΑΤΟ
Hρακλής - Πανθρακικός 0-0
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
19:30 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - ΑΕΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη - Βέροια
17:15 (Περιστέρι) Ατρόμητος - Καλλονή
19:30 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ