Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιού και Γ. Τσόγκα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο. Γ. Ψυχογιός και Γ. Τσόγκας, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου, Κ. Κοσμάτο

http://brakenews.gr/wp-content/uploads/2015/09/psixogios.jpghttp://brakenews.gr/wp-content/uploads/2015/09/tsogkas.jpg
Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες δικηγόροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας – με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Κ. Κοσμάτο, συζητήθηκαν δράσεις που αφορούν την πρακτική του δικηγορικού επαγγέλματος και ενημέρωση για το επερχόμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θα περιλαμβάνει:


1. Διατάξεις που τροποποιούν το περιεχόμενο και το πλαίσιο ποινής προηγούμενων Νόμων όσον αφορά στη διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών και λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων, ώστε να εξαλείφεται το αξιόποινο σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό. Αυτό αφορά και σε ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και διοδίων και υπέστησαν ποινικές διώξεις.
2. Διατάξεις για το Σύμφωνο Συμβίωσης για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια.
3. Διατάξεις που τροποποιούν το υπάρχον Νομοθετικό Πλαίσιο και τιμωρούν αυστηρά τη ρατσιστική πράξη και όχι μόνο τον ρατσιστικό  λόγο, όπως έχει κατοχυρωθεί.
4. Διατάξεις περί Τύπου με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ενημέρωσης και περιορισμό των λασπολογικών και συκοφαντικών δημοσιεύσεων.
Επίσης, παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο δράσεις που σχετίζονται με την πρακτική του δικηγορικού επαγγέλματος:
- Εξορθολογισμός και αναβάθμιση της Νομικής Βοήθειας, ούτως ώστε να γίνεται με πιο στοχευμένα και αντικειμενικά κριτήρια, αλλά και με ενιαίο τρόπο μεταξύ των δικαστηρίων.
- Τροποποίηση του Κώδικα Δικηγόρων, ώστε να καθιερωθεί το σύστημα γραπτών εξετάσεων για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, όπως έχει ήδη ξεκινήσει.
Τέλος, τέθηκαν τα προβλήματα των Υποθηκοφυλακείων, λόγω και της μείωσης της δουλειάς τους, τα οποία θα αντιμετωπιστούν βάσει συνολικής μελέτης που θα εκπονήσει το Υπουργείο.
Η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί σε συνεννόηση πάντα και με τους Συλλόγους, τους φορείς και την κοινωνία, ώστε να επικοινωνούνται τα ζητήματα και να δίνονται συγκεκριμένες λύσεις.

05.11.2015  
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας