Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Η παρουσίαση και ανάλυση του σχεδίου του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δίνουμε τη μάχη για την έξοδο από την κρίση, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και την κοινωνική δικαιοσύνη.



Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του προεκλογικού αγώνα στον Νομό με ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές 3 Σεπτεμβρίου 2015, στο Eπιμελητήριο Κορινθίας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση και ανάλυση του σχεδίου του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, πρώην αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. Κορινθίας συμμετείχαν οι βουλευτές Κορινθίας Θελερίτη Μαρία και Ψυχογιός Γιώργος, μέλη των τοπικών οργανώσεων του  ΣΥΡΙΖΑ καθώς και φίλοι και συναγωνιστές από τον νομό Κορινθίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προσδιορίστηκαν σημαντικές πλευρές του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες και έγινε παρουσίαση των στόχων και δεσμεύσεων που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομία, την διακυβέρνηση και τη σχέση της διοίκησης & κράτους, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, τα μέτρα για την υποστήριξη των ανέργων, των νέων, των αγροτών, κ.λπ. Επίσης αναλύθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και θέματα που αφορούν την τακτική και τη  στρατηγική του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.
Στη συνέχεια ακολούθησε παραγωγική συζήτηση όπου και απαντήθηκαν προβληματισμοί και απορίες όλων των παρευρισκομένων.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη βεβαιότητα ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να τελειώσουμε οριστικά με το διεφθαρμένο πελατειακό πολιτικό σύστημα που ταλάνιζε τη χώρα για δεκαετίες. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ξεκίνημα για να κερδίσουμε το αύριο και για να έχει το μέλλον μας αριστερό πρόσημο.



Με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δίνουμε τη μάχη για την έξοδο από την κρίση, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και την κοινωνική δικαιοσύνη.


Στις 25 Ιανουαρίου έγινε μια ιστορική πολιτική αλλαγή με την εκλογή για πρώτη φορά κυβέρνησης της Αριστεράς. Τους τελευταίους 7 μήνες η κυβέρνηση και η χώρα πέρασαν δύσκολες και δραματικές στιγμές.  Η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές υπήρξε μια μακρά και επώδυνη δοκιμασία μέσα σε συνθήκες συντριπτικού συσχετισμού δυνάμεων. Στην πορεία αυτή φτάσαμε την διαπραγμάτευση ως τα άκρα. Όμως η στρατηγική του «έντιμου συμβιβασμού» εντός ευρωζώνης ηττήθηκε κάτω από το βάρος ενός ωμού εκβιασμού.
Σ΄ αυτή την μάχη έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Η προσήλωση στις ανάγκες της διαπραγμάτευσης άφησε κενά, δεν συνοδεύτηκε με την αναγκαία διακυβέρνηση – διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών.  Λάθη έγιναν και σε επιλογές προσώπων. Ωστόσο, παρά τα λάθη καταφέραμε να δώσουμε ένα διαφορετικό δείγμα γραφής. 
Η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση εκτιμώντας πως δεν είχαμε προετοιμαστεί επαρκώς από δική μας πλευρά για να αντιμετωπίσουμε ή να διαχειριστούμε την ένταση αυτή της σύγκρουσης. Από την άλλη έγινε σαφές, και αυτό συνιστά νίκη της κυβέρνησης, πως η παρούσα διάρθρωση της ΕΕ δεν είναι συμβατή με τη δημοκρατία. Με τη σκληρή διαπραγμάτευση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α διεθνοποίησε το πρόβλημα του χρέους της χώρας και έθεσε τις βάσεις για την απομείωσή του. Η συνέχιση της διαπραγμάτευσης για το χρέος μπορεί να διεξαχθεί μόνο από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ μπορούν να διευρυνθούν με την συμβολή και των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα του αγώνα για μια δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη. Εμείς δεν θεωρούμε πως ο φετιχισμός του εθνικού νομίσματος είναι συνώνυμο της αριστερής πολιτικής, ούτε βέβαια συμφωνούμε με την καταχρηστική οικειοποίηση του 62% του δημοψηφίσματος. Ούτε όμως και θα μετατρέψουμε τη μνημονιακή συμφωνία σε ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήθεν για τη "σωτηρία της πατρίδας".
Η αναγκαστική απόφαση για την συμφωνία, σε ένα εκβιαστικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι δανειστές μας, αποσόβησε μιαν άτακτη χρεοκοπία για την χώρα.
 Την ίδια στιγμή, οι νέες συνθήκες που βιώνει ο τόπος ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων απέναντι στην Αριστερά θέτοντας ένα διπλό καθήκον και στόχο: από τη μια την ανασύσταση της στρατηγικής μας για να αναχαιτιστούν οι συνέπειες της τιμωρητικής συνθηκολόγησης και από τη άλλη τη χάραξη στρατηγικής για απεγκλωβισμό από τη λογική της υπερχρέωσης και της λιτότητας.
Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ως η μοναδική πολιτική δύναμη μπορεί, μέσα από ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και φιλολαϊκό οδικό χάρτη, να αμβλύνει τις επώδυνες για τα λαϊκά στρώματα συνέπειες της νέας 3-ετούς δανειακής σύμβασης, συγκροτώντας ένα παράλληλο πρόγραμμα εθνικής στρατηγικής και κοινωνικού μετασχηματισμού. Ένα κυβερνητικό  πρόγραμμα με ορίζοντα τετραετίας για την απεμπλοκή από το νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα, για το ριζοσπαστικό δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους, βρίσκοντας λύσεις για τον περιορισμό των συνεπειών της συμφωνίας.  Με άξονες προτεραιότητας  της κυβερνητικής πολιτικής: την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, το χτύπημα της φοροδιαφυγής μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα,  την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη αδύναμων κοινωνικών ομάδων, καθώς επίσης την άμεση προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Εμείς, τα μέλη και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, παραμένουμε στις γραμμές του κόμματος. Η παρουσία μας είναι οχυρό μάχης για τις μεγάλες ταξικές συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα. Αυτό το οχυρό δεν προτιθέμεθα να το εγκαταλείψουμε. Δεν θα γίνουμε ούτε ριψάσπιδες, ούτε απολογητές χαμένων αγώνων.

 Οι μάχες που δε δίνονται είναι εκ των προτέρων χαμένες.
Είναι πιο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά, να συσπειρωθούμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα. Γιατί μια ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές θα συμπαρασύρει όλα όσα έγιναν αυτό το σύντομο διάστημα της διακυβέρνησης. Δεν έχουμε αυταπάτες. Αν ηττηθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έρθει στα πράγματα το παλιό το σάπιο πολιτικό σύστημα
 Θα συγκροτήσουμε ένα δυνατό και αριστερό ψηφοδέλτιο μάχης για την Κορινθία που θα εκφράζει τις ανάγκες και τις κοινωνικές και ταξικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των ανέργων και της νεολαίας. Στη μάχη αυτή θα πλαισιωθούμε από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις της Κορινθίας που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν δίπλα μας.
Αγωνιζόμαστε για να συνδεθούμε ξανά με τα κοινωνικά κινήματα, τα εγχειρήματα αλληλεγγύης και τους αγώνες των άλλων ευρωπαϊκών λαών. Για να ανασυστήσουμε το χαρακτήρα μιας ανανεωτικής, κινηματικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς με συλλογικές διαδικασίες δημοκρατικού διαλόγου και σύνθεσης.
Καλούμε το λαό της Κορινθίας να αντισταθεί στο αποκρουστικό παλιό πολιτικό σύστημα και να αναδείξει και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στην Κορινθία.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ