Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ: Του Σταυρού για μια βδομάδα εμποροπανήγυρη με πλούσιο ενδιαφέρον

ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ: Του Σταυρού για μια βδομάδα εμποροπανήγυρη με πλούσιο ενδιαφέρον 
Στην Στυμφαλία της Κορινθίας εορτάζεται κάθε χρόνο η μεγάλη θρησκευτική εορτή του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα λειτουργεί το πανηγύρι που φέτος θα κρατήσει από 9 έως 15 Σεπτεμβρίου!

Τα παλιά τα χρόνια η παραδοσιακή αυτή ζωοπανήγυρη συγκέντρωνε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Κορινθία και τους γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου και ήταν γνωστή ως ζωοπανήγυρη στα Κιόνια. Εκεί πουλιόντουσαν και αγοράζονταν εκατοντάδες ζωντανά ζώα κάθε είδους (πρόβατα, κατσίκια, αγελάδες, άλογα, χοιρινά, κότες, γαλοπούλες κ.α).

Η ζωοπανήγυρη μετά από τόσα χρόνια εξελίχτηκε σε εμποροπανήγυρη που δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα να στήσουν τους πάγκους τους επί επτά μέρες με κάθε είδος, ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια, λευκά είδη. Πωλούνται ακόμη και αυτοκίνητα, τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα.
Φυσικά οι ταβέρνες της περιοχής, όπως σε κάθε σημείο της Πελοποννήσου, προσφέρουν την σπεσιαλιτέ τους που είναι γουρουνόπουλο στην σούβλα και συνοδεύεται με παγωμένη μπίρα και δροσερό εκλεκτό ντόπιο κρασί.
Μπορείτε να βρείτε μέχρι και ζωντανές πεντανόστιμες πέστροφες, αφού στην ειδυλλιακή ταβέρνα του Κόλλια Αναστασίου, μέσα σε άφθονα τρεχούμενα νερά χρόνια τώρα αναπαράγει πέστροφες και τις ψήνει στα κάρβουνα.
Παράλληλα με το εμπορικό κομμάτι της εμποροπανήγυρης οι διοργανωτές φροντίζουν να υπάρχει κέφι και διασκέδαση. Γνωστές δημοτικές ορχήστρες χαρίζουν στους επισκέπτες γνήσιο παραδοσιακό γλέντι που κρατάει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες..!
Ας έχουμε υπόψη μας την επιλογή της Στυμφαλίας τις ερχόμενες ημέρες …

/travelpeloponnisos.gr