Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ



http://static.madata.gr/files/antimos_151012747.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε σήμερα τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Μετά το τέλος της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ: Σας προσφέρω εικόνα αντίγραφο από το Άγιο Όρος, μεγάλης καλλιτεχνικής και πνευματικής αξίας και είναι αγιογραφημένη ολόκληρη μέσα και έξω. Η Παναγία η Τριχερούσα, έχει μακρά ιστορία. Εύχομαι να ευλογεί τον κ. Πρόεδρο και τους συνεργάτες του στο έργο που επιχειρεί για την Ελλάδα και πιστεύω ότι και όλοι οι πολιτικοί το καλό της Ελλάδας το θέλουν.

Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Με πολύ σεβασμό επισκέπτομαι τον Παναγιώτατο. Ανεξαρτήτως αν είναι προεκλογική περίοδος ή όχι, από τη στιγμή που θα ανέβαινα στη Θεσσαλονίκη ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκινούσα από εσάς.
Γιατί μας συνδέει μια μακρά, παλαιά φιλία. Γιατί θέλω την ευλογία σας για την περαιτέρω πορεία μας. Και γιατί, ταυτόχρονα, θέλω να δείξω το σεβασμό μας στο μεγάλο κοινωφελές έργο το οποίο επιτελείτε, σε μια περίοδο πολύ μεγάλης κρίσης, που εσείς ανιδιοτελώς δίδετε φροντίδα και ανοίγετε την αγκαλιά σας σε ανθρώπους οι οποίοι την έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Και που, πολλές φορές, η Πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όπως πρέπει.
Με αυτές τις σκέψεις, ήρθα να πάρω την ευλογία σας. Να εκπέμψω το μήνυμα ότι η Πολιτεία και η Εκκλησία μπορούν και πρέπει, έχοντας τους διακριτούς τους ρόλους, να συνεννοούνται, να συνεργάζονται προς το καλό όλων. Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα και να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε το δρόμο της ανάπτυξης.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για τα καλά σας λόγια και για τις προτάσεις τις οποίες μου δώσατε, με ενημερώσατε, οι οποίες θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη στο πρόγραμμά μας, που θα καταρτίσουμε ως κυβέρνηση μεθαύριο με τη θέληση του Θεού και τη θέληση των πολιτών. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ: Ο Χριστός, η Παναγία και ο Άγιος Δημήτριος να είναι μαζί σας. Καλή επιτυχία και όλα ειρηνικά και ευλογημένα για την Πατρίδα μας. Να ‘στε καλά. Ο Θεός μαζί σας.