Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σταύρος Θεοδωράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχετε ζήσει ποτέ από τη δουλειά σας» - Μίλησε για κονδυλοφόρους και έμμισθους των κομμάτων - Ούρλιαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοψήφισμα LIVE: Τίναξε τη... Βουλή στον αέρα ο Θεοδωράκης! Μίλησε για κονδυλοφόρους και έμμισθους των κομμάτων - Ούρλιαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«ΝΑΙ στην αλήθεια. ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις. ΝΑΙ στην εθνική συνεννόηση ΝΑΙ στη δημιουργία. ΝΑΙ σε μια ευρωπαϊκή πολιτεία που δίνει περισσότερα στους περισσότερους και ΟΧΙ στα ψέματα. ΟΧΙ στην ύφεση. ΟΧΙ στον διχασμό. ΟΧΙ στα τριτοκοσμικά πειράματα των αριστερών πολυτελείας. ΟΧΙ στους τυχοδιώκτες» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας πως «οι αρνητές της πραγματικότητας, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί λαϊκιστές πρέπει την Κυριακή να ηττηθούν και θα ηττηθούν. «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση». 

Η ομιλία του επικεφάλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη ήταν η πιο επεισοδιακή καθώς προκάλεσε πανδαιμόνιο αντιδράσεων  και απειλές  των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αποχωρήσουν από την αίθουσα όταν τους καταλόγισε  «πως πολλοί από εσάς εδώ μέσα είστε κομματικοί υπάλληλοι» και  «δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας. Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Ήσασταν πάντα στην μισθοδοσία του κόμματος. Κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος…».

Οι εκφράσεις αυτές προκάλεσαν τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που άρχισαν όρθιοι να φωνάζουν ζητώντας να ανακλέσει.

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε λέγοντας «πως δεν θα με λογοκρίνετε» και πρόσθεσε  «έχετε την ηθεωρία των χορτάτων. Γιατί ο κόσμος της εργασίας θα σας πει ότι ο άνθρωπος για να έχει αξιοπρέπεια πρέπει να έχει δουλειά και λεφτά.  Αλλά είπαμε για να νιώθεις τον καημό του κόσμου πρέπει να έχεις δουλέψει. Αλλά εσείς ακόμη και για συνέταιρό σας από την ακροδεξιά έναν άεργο επιλέξατε (εννοώντας τον Πάνο Καμμένο) Ένα διορισμένο κρατικό στέλεχος από τα 26 του. Αυτός είναι ο μηχανοδηγός του τρένου που μας πάει στον γκρεμό. Το πουλέν της ακροδεξιάς που έγινε μετά το πουλέν της αριστεράς».

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης είπε στην Κυβέρνηση ότι «αν ο στόχος σας ήταν να διχάσετε τον ελληνικό λαό τα έχετε ήδη καταφέρει. Ο λαός έχει διχαστεί, μόνο που τα στρατόπεδα δεν είναι αυτά που είχατε υπολογίσει. Από τη μία, και μπορείτε να το δείτε και μέσα στη Βουλή αλλά και στον δημόσιο διάλογο στο διαδίκτυο και στην κοινωνία, από τη μια είναι η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝΕΛ βέβαια, και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και από την άλλη είναι η υπόλοιπη κοινωνία. Η τρόικα, δηλαδή, της δραχμής είναι στο πλευρό σας, και μαζί και άλλοι συντηρητικοί της Ευρώπης που θέλουν να ξεμπλέκουν κάποια στιγμή με τους Έλληνες. Άλλες συμμορίες, ίδιο σόι…»

Ο επικεφαλής του Ποταμίου είπε  «πως οι χώρες που θέλουν την Ελλάδα εκτός ήδη έχουν γίνει 8 και όλοι αυτοί προσεύχονται  να πάει  καλά το δημοψήφισμα και να πάρετε την Ελλάδα και να φύγετε από το Ευρώ»  και είπε πως «όλες οι κινήσεις σας πέντε μήνες τώρα, μαρτυρούν ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι συνιστώσες. Το κόμμα, και τα επαγγελματικά του στελέχη. Και αφού ο κομματικός στρατός θέλει δραχμή … δραχμή! Και αφού ο στρατός δε θέλει Ευρώπη … τότε ας βγούμε από την Ευρώπη! Αρκεί να είναι ικανοποιημένος ο στρατός, να μη φύγει το στράτευμα από δίπλα σας…».

Ο κ.  Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως «ελπίζω βέβαια να έχουν το σθένος και οι υπουργοί που σας ακολουθούν σε αυτή τη μοιραία πορεία μεθαύριο το πρωί να δώσουν εντολή στους τραπεζίτες τους να μεταφέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, να πάρουν κι αυτοί το ίδιο ρίσκο που παίρνει ο ελληνικός λαός, να μπουν κι αυτοί στην ουρά των ΑΤΜ» και πρότεινε «να αποσύρετε την επιλογή του δημοψηφίσματος και βάλτε σε ψηφοφορία στην Βουλή τη δική σας πρόταση – αν έχετε!» αλλά εσείς είστε «και   με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ του κόμματος. Εσείς προτιμάτε να διαλύσετε την πατρίδα προκειμένου να διασώσετε τις συνιστώσες σας. Την Κυριακή όμως το δίλημμα είναι ένα: ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ναι στο ευρώ; Ή όχι στο ευρώ; Αυτή τη μάχη δεν τη θέλαμε αλλά θα την κερδίσουμε! Κι ελπίζω ότι η Αριστερά που επιμένει να σκέφτεται -κι ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ- θα καταλάβει επιτέλους ότι ο δρόμος του ΟΧΙ, του ΟΧΙ, του ΟΧΙ δεν είναι πολιτική. Πολιτική είναι να παλεύεις για το ΝΑΙ. Δεν είναι εύκολο αλλά αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.