Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ Η΄ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ

Ο παραλογισμός αναδεικνύεται ως το κύριο χαρακτηριστικό στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής μας ζωής, ίσως είναι ένας απόλυτα φυσιολογικός αντικατοπτρισμός της κοινωνίας μας.
Ο κ.Τσίπρας μέσα σε μόνο 100 ημέρες έχει καταφέρει δύο μοναδικά, αντι-διαμετρικά και αντιπροσωπευτικά του "τι μέλλει γενέσθαι" γεγονότα. Την εξάντληση κάθε λογικής ερμηνείας εθνικής πολιτικής, καθιστώντας τα χρεολύσια, τους μισθούς και τις συντάξεις αμφίβολα και τη δημόσια ανάδειξη του ανεπάγγελτου και άστεγου Έλληνα με τα 97 εκατομμύρια ευρώ εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, τον οποίο ήταν ανίκανοι οι προκάτοχοί του να αποκαλύψουν κατά τις διαπραγματεύσεις τους.
Ο κ.Τσίπρας είναι άδικο να κριθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αλλά αναμφισβήτητα αποδεικνύεται μοιραίος. Η ιστορία θα τον καταγράψει είτε ως τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας που διέλυσε τη χώρα είτε ως τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας που διέλυσε το Παρακράτος της και την κατέστησε Κράτος, για πρώτη φορά ίσως στη νεώτερη ιστορία της. Μάλλον για το δεύτερο.
Δυστυχώς το Κυβερνητικό και Κοινοβουλευτικό σχήμα που ηγείται έχει δομικές ανωμαλίες και κενά τα οποία είναι αποτέλεσμα του παρακράτους, που αρνείται να παραδώσει τη χώρα και τα αξιοποιεί πανούργα. "Δεν θα συμβάλλω στην ψήφιση μέτρων που θα υποβαθμίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις", επιλέγοντας την χρεοκοπία ως εθνική επιλογή. "Αν δεν λυγίσουν οι δανειστές θα επιλέξουμε το πιστωτικό γεγονός της χώρας μου". Επάξιοι αντιπρόσωποι ενός λαού χωρίς αξίες. Το απόλυτο κενό λογικής.
Ο κ.Τσίπρας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του και τη μέθεξη της εξουσίας, δεν μπορεί να κυβερνήσει και να μακροημερεύσει σε αυτό το ταξίδι του με αυτό το πλήρωμα. Πώς να πείσει τους γέροντες Νέστορες του Συνασπισμού του που ευαγγελίστηκαν τα βιβλία του Μαρξ, αγωνίστηκαν για την αποτίναξη της ιμπεριαλιστικής Δύσης από την Ελλάδα και πίστεψαν πως ήρθε η ώρα να κατέβουν και αυτοί τα σκαλιά της Επανάστασης έναν αιώνα μετά, με το θωρηκτό "Ποτέμκιν" αγκυροβόλιο λίγο πιο έξω από τον Πειραιά, για ένα άλλο νόμισμα, για τις παλιές αξίες.
Ματαιοπονεί ο κ.Τσίπρας για μία έντιμη συμφωνία. Οτιδήποτε φέρει λιγότερο από μία Κομμούνα θα αποτελεί παράδοση στον εχθρό και θα καταψηφιστεί πατριωτικά. Και οι κομμούνες τελείωσαν στον 20ό αιώνα. 

Ακόμα και ένα παραπλανητικό δημοψήφισμα θα είναι ανούσιο και θα καταλήξει σε αλλαγή πληρώματος. Αλλού θέλει να πάει ο καπετάνιος, αλλού το πλήρωμα, αλλού οι επιβάτες. Το μισό πλήρωμα το ναύλωσαν οι καταθέτες εξωτερικού και το μισό ο λαός της ανέχειας και της κοροϊδίας. Πού να πάει αυτό το καράβι.
Οι εκλογές είναι αναπόφευκτες. Δεν υπάρχουν στη δημοκρατία αδιέξοδα και αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν τον ενταφιασμό του ονείρου τους, αλλά αμείβονται με χιλιάδες μισητού ευρώ το μήνα, ας εγκαταλείψουν περήφανα το καράβι στο επόμενο λιμάνι, χωρίς να αποπειραθούν να το βουλιάξουν μεσοπέλαγα. Ο χρόνος κυλά δυστυχώς εις βάρος των πολλών και επ'ωφελεία των ντόπιων "μιζοτσολιάδων" και των Ελλήνων της Ευρωβουλής.
Ένα νέο υγιές πλήρωμα θα ταξιδέψει την Ελλάδα σύντομα, ίσως και με τον ίδιο Καπετάνιο, αν σταματήσει να αγωνίζεται και να διαπραγματεύεται μάταια για τον ανεπάγγελτο των 97 εκατομμυρίων ευρώ, του χαμένου κόπου γενεών αυθεντικών Ελλήνων...
 
thedayaftergr.blogspot.gr