Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Tην Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 η Ολυμπία Οδός, επίσημος υποστηρικτής της ΕΠΕ, συνόδευσε κορυφαίους Παραολυμπιονίκες στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στα Ίσθμια Κορινθίας, στο πλαίσιο ενημερωτικής δράσης για τον παραολυμπιακό αθλητισμό.
Οι κορυφαίοι αθλητές μας Βούλα Καντζά, Κωνσταντίνος Καραούζας και Σεζόν Φερνάντες μίλησαν στα παιδιά για τις εμπειρίες τους και τα αθλήματά τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν Γκόλμπολ, βόλεϊ καθιστών, σφαιροβολία καθιστών, ενώ εξασκήθηκαν στη συνοδεία ατόμου με τύφλωση στο τρέξιμο.
Η Ολυμπία Οδός στηρίζει το θεσμό της «Παραολυμπιακής Ημέρας» στα σχολεία και έχει δεσμευθεί στην προώθηση του παραολυμπιακού αθλητισμού με κεντρικό μήνυμα «Μαζί με τους πρωταγωνιστές».
Τι είναι το Εργαστήριο
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Νομού Κορινθίας, απευθύνεται σε μαθητές από 14 ως 22 ετών, με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που δεν μπορούν να επωφεληθούν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της γενικής εκπαίδευσης. Το Εργαστήριο ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και η φοίτηση σ΄αυτό διαρκεί τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Το Εργαστήριο παρέχει τεχνική κατάρτιση μέσα από δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη προεπαγγελματικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

sfedona.gr