Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τελεσίγραφο Μαξίμου: «Αν δεν μας δώσει χαλάρωση η ΕΚΤ, δεν παίρνουμε κανένα μέτρο»

maximou_tsipras708.jpg?itok=jfidlRMq
Ρελάνς στις πιέσεις των δανειστών κάνει το μέγαρο Μαξίμου στέλνοντας το δικό του τελεσίγραφο: «Αν δεν υπάρξει διαβεβαίωση για χαλάρωση από ΕΚΤ δεν παίρνουμε κανένα μέτρο» έλεγε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα στο κενό».
Το μήνυμα αυτό έρχεται προφανώς ως απάντηση στον Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος νωρίτερα από τις Βρυξέλλες είπε προς την Αθήνα: «Η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει το όριο αγοράς εντόκων γραμματίων από τις τράπεζες εφόσον είμαστε κοντά σε συμφωνία».
Θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο αλλά όχι λεπτομερώς
Την ίδια ώρα, σε διευκρινίσεις αναγκάστηκε να προβεί το μέγαρο Μαξίμου, με την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι θα συζητηθεί μεν το πολυνομοσχέδιο, αλλά όχι λεπτομερώς.
Οι διευκρινίσεις, έρχονται προφανώς μετά από αντιδράσεις υπουργών, οι οποίοι άκουσαν ότι δεν θα συζητηθεί καθόλου το πολυνομοσχέδιο και εξέφρασαν την δυσφορία τους.
Οι κυβερνητικές πηγές έσπευσαν, λοιπόν, να τονίσουν:
«Θα συζητηθεί το περίγραμμα του νομοσχεδίου στο πλαίσιο της εισήγησης του πρωθυπουργού για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, όχι όμως διάταξη διάταξη διότι μένει να οριστικοποιηθεί η τελική του μορφή ενόψει και των διαβουλεύσεων που είναι σε εξέλιξη».
Σχετικά άρθρα
«Παραθυράκι» ρευστότητας από την ΕΚΤ, αλλά μόνο αν υπάρξει ρητή συμφωνία
Απόψε το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει για το δημοψήφισμα 
 
arouraios.gr